Face to Face

Ο Πάρις Λι στο BN Sports: «Πώς θα ένιωθα αν γυρνούσα στον Παναθηναϊκό; Θα ήταν… γ@μ@το!»

Ο Πάρις Λι στο BN Sports: «Πώς θα ένιωθα αν γυρνούσα στον Παναθηναϊκό; Θα ήταν… γ@μ@το!»

Ο Πάρις Λι έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό και του αρέσει όσο τίποτα να παίζει εν τη παρουσία του ελληνικού «εκρηκτικού» κοινού. Ο αγαπητός βραχύσωμος γκαρντ, που δέθηκε με τον Παναθηναϊκό την περσινή σεζόν, μίλησε στο BN Sports για την ανανεωμένη εικόνα της πρώην ομάδας του, ενώ δεν δίστασε να δηλώσει, ότι του λείπει η ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι «πράσινοι» φίλαθλοι.

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Ο Πάρις Λι για πολλοστή φορά στην καριέρα του στην EuroLeague τέθηκε αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό. Η Βιλερμπάν μπορεί να λύγισε κόντρα στους Πειραιώτες μέσα στο ΣΕΦ, αλλά για 35 λεπτά παιχνιδιού δεν αποτέλεσε εύκολη αντίπαλο, ενώ λίγο έλειψε να κάνει και την… έκπληξη.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, βέβαια, είχε τον τελευταίο λόγο πατώντας… γκάζι στο τέλος για να υποτάξει τους Γάλλους (80-64. 21/03) και να σημειώσει την 19η νίκη της στην φετινή EuroLeague.

6161640.jpg

Μετά την αναμέτρηση, ο βραχύσωμος γκαρντ των Γάλλων, Πάρις Λι, τέθηκε στην διάθεση του BN Sports και μίλησε τόσο για την πορεία της Βιλερμπάν, όσο και για την εικόνα της πρώην ομάδας του, του Παναθηναϊκού, που έχει αλλάξει 180 μοίρες από την περσινή σεζόν.

«Στην αρχή της σεζόν όλοι στη Βιλερμπάν παίζαμε περισσότερο σαν μονάδες και αργότερα δέσαμε και αγωνιζόμασταν σαν ομάδα. Κόντρα στον Ολυμπιακό προς το τέλος του ματς ήμασταν πιο δεμένοι, παίζαμε άμυνα και προσπαθούσαμε να φανούμε ανταγωνιστικοί. Δείξαμε ότι το ρεκόρ που έχουμε αυτή την στιγμή στην EuroLeague δεν είναι ‘’εμείς’’, δε μας αντιπροσωπεύει, όμως είναι λίγο αργά γι’ αυτό δυστυχώς», ήταν το σχόλιο του Καμερουνέζου γκαρντ για το γεγονός πως όσο η Euroleague οδεύει προς το τέλος της η Βιλερμπάν δείχνει ένα διαφορετικό και πιο βελτιωμένο πρόσωπο.

6161661.jpg

Ο Λι έχει εμπειρία από ματς κόντρα σε ελληνικές ομάδες από την θητεία του στη Μονακό, φυσικά στον Παναθηναϊκό και τώρα στην ομάδα του Τόνι Πάρκερ, τη Βιλερμπάν. Είναι κάτι που απολαμβάνει να βιώνει και δεν χάνει την ευκαιρία να το αναφέρει όταν του δίνεται η δυνατότητα.

«Πάντα έχει πλάκα όταν βρίσκομαι απέναντι σε ελληνική ομάδα και στο ελληνικό κοινό. Μου λείπει αυτή η ατμόσφαιρα, ειδικά του Παναθηναϊκού. Αγαπώ τους Έλληνες φίλαθλους, Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού είναι παθιασμένοι και είναι φοβερό να παίζεις μπροστά στο κοινό αυτό. Όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό λάτρευα αυτό το πάθος των φιλάθλων και όταν το αποχωρίζεσαι αυτό είναι κάτι που σου λείπει», ήταν τα λόγια του 28χρονου Καμερουνέζου για το ελληνικό φίλαθλο κοινό.

5910534_1.jpg

Σαφώς και η εικόνα του Παναθηναϊκού φέτος δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούσε να μην αναφέρει ο Πάρις Λι. Η επένδυση που έχει γίνει στην ενίσχυση των «πράσινων» έχει φέρει τον κόσμο στο γήπεδο και έχει γεμίσει με ελπίδα τους φιλάθλους του Τριφυλλιού.

«Δε μπορώ να πω ψέματα, ο Παναθηναϊκός είναι απολαυστικός να τον βλέπεις να παίζει φέτος. Κάθε φορά που δεν παίζουμε εμείς προσπαθώ να παρακολουθώ τα παιχνίδια του, ειδικά τα εντός έδρας. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις τους φιλάθλους χαρούμενους και παθιασμένους για την ομάδα και πραγματικά εύχομαι να ήταν έτσι και πέρυσι, αλλά όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο και χαίρομαι που βλέπω αυτές τις εικόνες», ήταν τα λόγια του.

777_3.jpg

Φέτος ο Πάρις Λι διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με μέσο όρο 11,4 πόντους, 1,8 ριμπάουντ και 5,4 ριμπάουντ και φυσικά δε μπορούσε να μην του γίνει η ερώτηση για το αν θα έβλεπε τον εαυτό του στον φετινό βελτιωμένο και… εκρηκτικό Παναθηναϊκό.

«Δε μπορώ να ξέρω για το μέλλον, αλλά θα ήταν γ@μ@το να επέστρεφα στον Παναθηναϊκό, αλλά τώρα πρέπει να ασχοληθώ με το παρόν και το που βρίσκομαι αυτή την στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0