Face to Face

Ο Αϊζάια Κάνααν στο BN Sports: «Δεν σκεφτόμαστε το break - Οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα με θυμούνται!»

Ο Αϊζάια Κάνααν στο BN Sports: «Δεν σκεφτόμαστε το break - Οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα με θυμούνται!»
Ο Ολυμπιακός με το... καλησπέρα σας έκανε το break απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Οι πρωταγωνιστές; Πολλοί! Ένας όμως «έλαμψε» λίγο παραπάνω. Είναι τα καθοριστικά του τρίποντα; Είναι η ενέργειά του; Είναι η... ιδιαίτερη σχέση που έχει με τους φίλους της Μπαρτσελόνα; Ο Αϊζάια Κάνααν έχει όλες τις απαντήσεις και τις δίνει... απλόχερα μιλώντας στο BN Sports μετά την καταπληκτική νίκη.
Σχετικά Άρθρα

Αποστολή στη Βαρκελώνη: Ευτυχία Οικονομίδου 

Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος καθ’ όλη τη διάρκεια του Game 1 κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο «καυτό» Παλάου Μπλαουγκράνα και κατάφερε να σπάσει την έδρα και να φέρει την σειρά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου είναι πολύ πιθανό να κριθεί η πρόκριση στο Final Four της EuroLeague. 

Με «όπλο» την άμυνά τους και όλη την ομάδα να πρωταγωνιστεί με τον τρόπο της, οι Πειραιώτες πήραν την σημαντική νίκη που είναι τεράστια ώθηση για την δύσκολη συνέχεια.

Ο Αϊζάια Κάνααν ήταν ένας από τους διακριθέντες του παιχνιδιού με 14 πόντους, τρία καθοριστικά τρίποντα και 3 ασίστ κι αυτός που έδινε «ζωή« στον Ολυμπιακό... τσιγκλίζοντας ολόκληρο το γήπεδο. Η νίκη ήταν δίκαιη για το μπάσκετ που έπαιξε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως όπως τόνισε και ο Αμερικανός γκαρντ δεν πρέπει να επαναπαυτούν.

«Αισθάνομαι καταπληκτικά για τον τρόπο που ξεκινήσαμε την σειρά και είναι πάντα καλό να καταφέρνεις να κάνεις τέτοιες εκτός έδρας νίκες. Τα Play Offs είναι πάντα απρόβλεπτα και δύσκολα, όπως και η Μπαρτσελόνα σαν ομάδα και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι. Φυσικά εμείς δεν πρέπει ενθουσιαστούμε πολύ με αυτό το αποτέλεσμα, ίσα ίσα θα το αφήσουμε πίσω μας και θα αντιμετωπίσουμε το δεύτερο παιχνίδι σα να μην έχει συμβεί το break», τόνισε ο Κάνααν μετά το σημαντικό αυτό θετικό αποτέλεσμα. 

6202354.jpg

Η απουσία του Κώστα Παπανικολάου εξαιτίας της ίωσης που τον ταλαιπωρεί, όχι μόνο δεν τους επηρέασε, αλλά τουναντίον ένωσε σαν μία γροθιά τους «ερυθρόλευκους» με κάθε παίκτη που αγωνίζεται να βάζει το... λιθαράκι του δείχνοντας την τεράστια θέλησή του.

«Η ομάδα μας μαζί με τον προπονητή μας έχουν μάθει να διαχειρίζονται απουσίες. Θα θέλαμε πάρα πολύ να ήταν εδώ ο αρχηγός μας, δυστυχώς δεν ήταν, οπότε έπρεπε όλοι οι υπόλοιποι να κάνουμε το step up. Αυτή ήταν η νοοτροπία μας, καταθέσαμε την ψυχή μας στο παρκέ και αυτή η νίκη είναι αποτέλεσμα της προσφοράς του καθενός από εμάς. Έτσι κι αλλιώς ανέκαθεν έτσι ήταν φτιαγμένος ο Ολυμπιακός. Λειτουργούμε πάντα σαν οικογένεια και δεν κυριαρχεί μόνο ένας παίκτης», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Κάνααν για τη νοοτροπία της ομάδας. 

6202335.jpg

Πλέον μετά και το πέρας του δεύτερου παιχνιδιού, η σειρά θα έρθει στο ΣΕΦ, όπου οι Πειραιώτες θα έχουν την ευκαιρία να στείλουν την ομάδα τους στο Final Four της EuroLeague. Αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό σενάριο όπως δήλωσε ο Κάνααν παραμένοντας ωστόσο ταπεινός για την εξέλιξη της σειράς.

«Θα ήταν υπέροχο να μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση μπροστά στους φιλάθλους μας. Σίγουρα είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι γυρίσαμε την σειρά, όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει γι’ αυτό τώρα δεν σκεφτόμαστε το ΣΕΦ παρά μόνο τα αποτελέσματα από τη Βαρκελώνη». 

6202329.jpg

Βέβαια, αυτή η νίκη που συνοδεύτηκε από την σπουδαία εμφάνιση του Αμερικανού γκαρντ, έλαβε χώρα σε ένα γήπεδο όπου ο Αϊζάια Κάνααν έχει... προϊστορία. Οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα φάνηκε να τον θυμούνται πολύ καλά από την επίσκεψή του ως παίκτη της Ούνιξ το 2021 που πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση (20 πόντοι με 3/6 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 κλεψίματα).

«Λατρεύω να παίζω μπροστά σε... θερμούς φιλάθλους. Εγώ δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί τους, αλλά αυτοί όπως φαίνεται έχουν καλή μνήμη (σ.σ. γέλια) και είχαν επικεντρωθεί σ’ εμένα. Αυτό δε με πτοεί καθόλου, ίσα ίσα μου δίνει ώθηση και δύναμη για να είμαι ακόμη πιο εκρηκτικός στο παρκέ. Χωρίς να το καταλαβαίνουν με βοηθάνε», είπε ο Κάνααν υπενθυμίζοντας σε όλους πως του αρέσουν οι προκλήσεις!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0