Face to Face

Ο Αϊζάια Κάνααν στο BN Sports: «Δεν χρειάζομαι πολλά, μόλις βάλω 1-2 σουτ, μετά νιώθω ότι θα μπουν όλα!»

Ο Αϊζάια Κάνααν στο BN Sports: «Δεν χρειάζομαι πολλά, μόλις βάλω 1-2 σουτ, μετά νιώθω ότι θα μπουν όλα!»

Ήταν απολαυστικός. Όταν μύρισε… αίμα απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, δεν σταμάτησε πουθενά. Ο Αϊζάια Κάνααν πραγματοποίησε μία μεγαλειώδη εμφάνιση, οδήγησε τον Ολυμπιακό κόντρα στην Μπαρτσελόνα στα Play Offs και μίλησε στο BN Sports για τον «τρελό» ρυθμό του, αλλά και το γεγονός πως «το θέμα δεν είναι από πού ξεκινάς, αλλά πού τερματίζεις»!

Δηλώσεις στον Τάσο Φαραό

Δεν ήθελε να χάσει! Ο Αϊζάια Κάνααν το βράδυ της Παρασκευής (12/04) επιθυμούσε να φύγει ως νικητής από το φαληρικό στάδιο και το κατάφερε. Ήταν εκπληκτικός, «εκκωφαντικός» στην εκκίνηση και στο φινάλε του παιχνιδιού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, χαρίζοντας έτσι τη νίκη (84-81, παρ.), αλλά και την πέμπτη θέση της regular season στον Ολυμπιακό.

Αποτέλεσμα που φέρνει τους Πειραιώτες αντιμέτωπους με την Μπαρτσελόνα, στα Play Offs της EuroLeague. Ο δρόμος για μία θέση στο Final 4 του Βερολίνου, θα περάσει από την πόλη του Γκαουντί. Με μειονέκτημα έδρας, όπως ακριβώς και στη σειρά μεταξύ των δύο ομάδων, πίσω στο 2015, όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν θριαμβεύσει.

Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε, αν όχι το καλύτερο, σίγουρα ένα από τα καλύτερα ματς με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Σταμάτησε στους 27 πόντους, μετρώντας 13 μόνο στην πρώτη περίοδο, με 4/5 τρίποντα! Αλλά δεν έμεινε εκεί. Στην παράταση, στα τελευταία 93 δευτερόλεπτα, πέτυχε εννιά, έκλεψε την μπάλα από τα χέρια του Νικ Καλάθη και «σφράγισε» τη νίκη για τους Πειραιώτες.

Οι φίλαθλοι στις εξέδρες του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας φώναξαν, δικαίως, ρυθμικά το όνομά του. Ήταν «διαστημικός».

Αμέσως μετά το… σόου του κόντρα στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, μίλησε στο BN Sports, τονίζοντας αρχικά πως, ενώ πάντα χαίρεται όταν πραγματοποιεί αντίστοιχες εμφανίσεις και βλέπει τις προσπάθειές του να καταλήγουν στον στόχο, αυτό που μετρά είναι τα θετικά αποτελέσματα για την ομάδα.  

«Αισθάνομαι καλά κάθε φορά που βλέπω την μπάλα να μπαίνει μέσα, αλλά η αλήθεια είναι πως το πιο σημαντικό είναι που κερδίσαμε. Πήραμε τη νίκη και είχαμε καταφέρει ήδη να μπούμε στα Play Offs. Αυτό είναι κάτι καίριο για εμάς και θέλουμε να συνεχίσουμε με αυτό το μομέντουμ και να το διατηρήσουμε στη συνέχεια».

Έχει αποδείξει και σε άλλες περιπτώσεις, ότι μία… σπίθα αρκεί, για να ανάψει τη «φωτιά» του. Σαν να πατάει ένα κουμπί, για να ξεκινήσει η «μηχανή», χωρίς να υπάρχει γυρισμός.

Κάτι τέτοιο έγινε και με την τουρκική ομάδα. Μπήκε το πρώτο τρίποντο και έπειτα… καταιγίδα. Η ιστορία είχε γραφτεί.

«Είμαι παίκτης του ρυθμού και δεν χρειάζονται πολλά. Όταν μπω σε ‘κίνηση’ και βάλω ένα ή δύο σουτ, έπειτα νιώθω ότι κάθε σουτ μετά από αυτό θα μπαίνει μέσα. Οπότε απλά πρέπει να βλέπω μία προσπάθειά μου να βρίσκει στόχο μερικές φορές. Ακόμα και το να πετύχω μια γρήγορη ελεύθερη βολή, μπορεί να με βοηθήσει αρκετά.

Και το σημαντικότερο είναι πως οι συμπαίκτες μου κάνουν πάντα πολύ καλή δουλειά. Κάτι που είναι το πιο βοηθητικό στοιχείο από όλα», είναι η εξήγηση που δίνει ο Κάνααν για τον «τρελό» ρυθμό που διαθέτει ως παίκτης.

καααν.jpg

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει μόλις δύο νίκες λιγότερες από την περασμένη σεζόν, ωστόσο ο αντίκτυπος στον βαθμολογικό πίνακα ήταν μεγάλος. Σε αντίθεση με πέρυσι, που το φινάλε της regular season τον βρήκε στην κορυφή, φέτος τερμάτισε στην πέμπτη θέση.

Αλήθεια όμως, πόση σημασία έχει η θέση από την οποία θα εισέλθει μία ομάδα στα Play Offs; Ο Αϊζάια Κάνααν έχει τη δική του απάντηση.

«Έχω την αίσθηση ότι όλοι θα ήθελαν να τερματίσουν πρώτοι, αλλά στο τέλος της ημέρας, όλοι πρέπει να παίξουν μεταξύ τους για να κερδίσουν το τρόπαιο της EuroLeague. Έτσι, ανεξάρτητα από το πού ξεκινάς, το θέμα στην πραγματικότητα είναι το πού τερματίζεις».

Ώρα… Μπαρτσελόνα λοιπόν, για τους «ερυθρόλευκους». Οι Καταλανοί βγήκαν 4οι, με αποτέλεσμα να βρεθούν στον δρόμο των Πειραιωτών και μάλιστα με πλεονέκτημα έδρας.

Η αισιοδοξία του 32χρονου γκαρντ πάντως, δεν χάνεται. Αναγνωρίζει την ποιότητα του επερχόμενου αντιπάλου του, αλλά δεν παύει παράλληλα να πιστεύει και στις δυνατότητες της ομάδας του.

«Ξέρω πως θα αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, καλά δουλεμένη ομάδα, με πολλούς σπουδαίους παίκτες, που έχουν παίξει σε μεγάλα παιχνίδια και σε αγώνες Play Offs και γνωρίζουμε ότι θα είναι προετοιμασμένοι. Ωστόσο, και ο δικός μας προπονητής θα μας έχει απολύτως έτοιμους. Πραγματικά μου αρέσουν οι πιθανότητές μας».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0