Basket Talk

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Δια χειρός... Πάρκερ η σειρά ήρθε σε ισορροπία και όλα θα παιχτούν στο ΣΕΦ! (video)

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Δια χειρός... Πάρκερ η σειρά ήρθε σε ισορροπία και όλα θα παιχτούν στο ΣΕΦ! (video)
Απίστευτες «μάχες» έλαβαν χώρα στο Παλάου Μπλαουγκράνα! Η... σκληράδα ήταν η πρωταγωνίστρια μαζί φυσικά με τον Τζαμπάρι Πάρκερ που βοήθησε στην ισοφάριση της σειράς (1-1) μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα (77-69). Ωστόσο, το break έχει γίνει και η σειρά επιστρέφει στο ΣΕΦ, όπου πλέον βρίσκεται στο χέρι του Ολυμπιακού.

Αποστολή στη Βαρκελώνη: Ευτυχία Οικονομίδου 

Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν στο Παλάου Μπλαουγκράνα για το Game 2 των Play Offs της EuroLeague.

Σαφώς και το δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι δεν θα αποτελούσε εύκολη υπόθεση και οι... μάχες όσο και το «ξύλο» είχαν τον πρώτο λόγο στο ματς. Η σειρά ήρθε σε ισορροπία (1-1) μετά τη νίκη των Μπλαουγκράνα (26/04, 77-69) και όλα θα κριθούν στο ΣΕΦ, όπου η πρόκριση είνα στα χέρια του Ολυμπιακού μετά το break στο πρώτο παιχνίδι. Κυρίαρχο λόγο στην αναμέτρηση είχε ο Τζαμπάρι Πάρκερ με 24 πόντους και 4/7 τρίποντα, ενώ για τους Πειραιώτες, ο Άλεκ Πίτερς αυτή τη φορά βρήκε τον καλό του εαυτό (20π., 5ρ., 3/5 3π.), αλλά δεν μπόρεσε να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με νευρικότητα την αναμέτρηση κατά τα πρώτα λεπτά, όσο οι Καταλανοί έδειχναν πιο αποφασισμένοι. Ο Άλεκ Πίτερς, που ανέβασε ρυθμό, ήταν ο παίκτης που κατά την πρώτη περίοδο είχε τους 10 από τους 14 πόντους του Ολυμπιακού μετρώντας κι ένα εύστοχο τρίποντο. Οι πέντε προσπάθειες που πήρε από την περιφέρεια ο Τόμας Γουόκαπ έκαναν μία... τρύπα στο νερό και οι Πειραιώτες είδαν τα στατιστικά τους από τα 6.75 να μην έχουν και την καλύτερη δυνατή εικόνα (2/12 προσπάθειες).

Ο συνήθης «ύποπτος», Τζαμπάρι Πάρκερ, ήταν εκείνος που έχτισε το μομέντουμ της Μπαρτσελόνα σκοράροντας 11 πόντους στο πρώτο μόνο δεκάλεπτο. Η ομάδα του κόουτς Γκριμάου ήταν σαρωτική με ένα σερί 11-0 αναπάντητων πόντων μπήκε στην δεύτερη περίοδο με «κεφάλι» +13 (27-14).

Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε διαφορετική εκκίνηση για τον Ολυμπιακό που προσπάθησε να... ροκανίσει τη διαφορά μέσω του Μόουζες Ράιτ και του Σακίλ ΜακΚίσικ. Τότε στο 13ο λεπτό ο Σατοράνσκι «χτυπώντας» από την περιφέρεια... πλήγωσε τους Πειραιώτες και οδηγησε τους Καταλανούς ξανά στο +10 (30-20).

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ δε... μάσησε όμως, και μπαίνοντας με το... μαχαίρι στα δόντια μείωσε στους 4 πόντους (34-30, στο 15’) με ένα δικό του προσωπικό κρεσέντο. Οι «ερυθρόλευκοι» δυστυχώς δεν εκμεταλλελυτηκαν αυτή την ευκαιρία και με ένα 7-0 σερί η Μπαρτσελόνα διεύρυνε και πάλι τη διαφορά φτάνοντάς τη σε διψήφια επίπεδα (41-30, στο 17’). Ο Γουόκαπ βρήκε το χέρι του από την περιφέρεια και τον ακολούθησε και ο Ράιτ με σουτ δύο πόντων για το 41-35.

Μετά την ανάπαυλα, ο Ολυμπιακός μπήκε... μαγκωμένος στο ματς και δέχτηκε 5 εύκολους πόντους (48-37), ωστόσο απάντησε άμεσα με ένα δικό του 5-0 σερί που ολοκληρώθηκε με τρίποντο από τον Σίκμα για το 48-42 στο 22’.

Η Μπαρτσελόνα έπαιζε με σκληράδα και ο Ολυμπιακός έπρεπε να ανταποκριθεί άμεσα, όπως κι έκανε με καλές άμυνες και με αποκορύφωμα στο νέο 6-0 που έτρεξε, το ασύλληπτο τρίποντο με ταμπλό από τον Νάιτζελ Γουίλιαμς -Γκος που μείωσε τη διαφορά στο καλάθι (52-50, στο 26’). Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν την ευστοχία τους από την περιφέρεια και ακόμη κι αν ο Πάρκερ απάντησε με κάρφωμα για το 54-50, ο Γκος ήταν ξανά εκεί από τα 6.75, βάζοντας στην συνέχεια και το λέι απ για να περάσει ο Ολυμπιακός μπροστά (54-55, στο 27’). Ωστόσο, ο Μπίλι Ερνανγκόμεθ συνέχισε να προκαλεί προβλήματα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βάζοντας την Μπαρτσελόνα ξανά μπροστά (60-57).

Το ύψος του Ολυμπιακού στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο έβαλε δύσκολα στην Μπαρτσελόνα και οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση μετά από καλάθι του Φιλίπ Πετρούσεφ (60-59, στο 32'). Ωστόσο οι Καταλανοί ξαναβρήκαν το μομέντουμ τους από την περιφέρεια με την βοήθεια των Αμπρίνες και Πάρκερ για το 66-61 στο 34'.

Ο Αμπρίνες το είχε πάρει πάνω του και με άλλο ένα τρίποντο... έγραψε το 71-63 σε ένα πολύ κομβικό σημείο του παιχνιδιού, ενώ ακολούθησε άλλο ένα από τον Πάρκερ που έφτασε ξανά την διαφορά στους 10 πόντους (74-64, στο 36'). Κάπου εκεί, κρίθηκαν τα πάντα. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να επιστρέψει, η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 77-69 και έφερε τη σειρά στο 1-1. Ωστόσο, η δουλειά για τους «ερυθρόλευκους» στη Βαρκελώνη έγινε στο πρώτο παιχνίδι και πλέον, κρατούν το πλεονέκτημα στα χέρια τους!

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 43-37, 60-57, 77-69

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0