Face to Face

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο στο BN Sports: «Ήταν στόχος μας το πλεονέκτημα από την αρχή της σεζόν!»

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο στο BN Sports: «Ήταν στόχος μας το πλεονέκτημα από την αρχή της σεζόν!»

Ο «οδοστρωτήρας» Κώστας Αντετοκούνμπο, μπορεί να πει κανείς με σιγουριά πως ήταν ο… game changer της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού AKTOR με την Άλμπα Βερολίνου που έδωσε κι επίσημα το πλεονέκτημα έδρας στους «πράσινους» για τα Play Offs EuroLeague. Μιλώντας στο BN Sports, ο σέντερ του «Τριφυλλιού» δε θα μπορούσε να είναι πιο ενθουσιασμένος με αυτή την εξέλιξη.

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κανονική περίοδο στην EuroLeague, αφού μετά την εντός έδρας νίκη επί της Άλμπα Βερολίνου στην τελευταία αγωνιστική τερμάτισε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Αυτή μάλιστα είναι και η καλύτερη θέση που έχουν καταφέρει να καταλάβουν οι «πράσινοι» από το 2016 κι έπειτα που υπάρχει το νέο φορμάτ, ενώ επρόκειτο και για μία αλλαγή συνθηκών 180 μοίρες λαμβάνοντας υπόψη μας ότι ο Παναθηναϊκός ήταν προτελευταίος στο τελείωμα της περσινής σεζόν, με ρεκόρ 11-23, ενώ φέτος τα πράγματα ανατράπηκαν πλήρως με το κοντέρ να… γράφει 23-11.

6183783.jpg

Στην τελευταία παράσταση της κανονικής περιόδου, οι πρωταγωνιστές ήταν πολλοί με τους γκαρντ της ομάδας να κάνουν το δικό τους… πάρτι. Οι Κώστας Σλούκας και Κέντρικ Ναν έδωσαν «ρέστα» με τον ηγέτη του «Τριφυλλιού» να σημειώνει 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ ο Αμερικανός γκαρντ έκανε ρεκόρ καριέρας 28 πόντων με 5/8 τρίποντα.

Για να βρεθούν, όμως, στο σημείο αυτοί οι δύο να… λάμψουν ένας άλλος παίκτης έβαλε τα θεμέλια και δεν είναι άλλος από τον Κώστα Αντετοκούνμπο.

Ο Έλληνας σέντερ ήταν εκείνος που άλλαξε την ροή όλου του ματς όντας καθοριστικός και στις δύο πλευρές του παρκέ, όταν ο Παναθηναϊκός «κυνηγούσε» το σκορ και ήταν εκείνος που το… γύρισε με την απίστευτη άμυνά του (4 μπλοκ), ενώ προσέφερε και 9 καθοριστικούς πόντους στα 12 λεπτά συμμετοχής του.

«Η δουλειά μου είναι να προσφέρω στην ομάδα, ειδικά όταν με χρειάζεται. Αυτό προσπαθώ να κάνω κάθε φορά που μπαίνω στο παρκέ. Θέλω να δίνω ενέργεια και βοηθάω την ομάδα να κερδίζει. Δίνω έμφαση στην άμυνα και θέλω να είμαι καθοριστικός σε αυτό το κομμάτι, οπότε χαίρομαι που αυτό φάνηκε στην αναμέτρηση με την Άλμπα», ήταν τα λόγια του… οδοστρωτήρα του Παναθηναϊκού για την καταπληκτική του εμφάνιση.

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στα Play Offs είναι γεγονός και τα δύσκολα χρόνια ανήκουν πλέον στο παρελθόν, αφού η σιγουριά και η αισιοδοξία που έφερε εξαρχής στην ομάδα ο Εργκίν Αταμάν, όπως φάνηκε, λειτούργησε.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να τερματίσουμε στην δεύτερη θέση και να κερδίσουμε το πλεονέκτημα έδρας στα Play Offs της EuroLeague. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς. Η αλήθεια είναι πως, ακόμη κι αν φάνταζε μακρινό, αυτός ήταν ο στόχος μας από την αρχή της σεζόν και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που τον πετύχαμε», είπε χαρακτηριστικά ο Αντετοκούνμπο δείχνοντας πίστη στο πλάνο που υπήρχε.

6183669.jpg

Τώρα η… έγνοια των «πράσινων» βρίσκεται στο ποιον αντίπαλο θα αντιμετωπίσουν στα Play Offs, που θα κριθεί από την αναμέτρηση των Play Ins ανάμεσα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και μία εκ των Βίρτους Μπολόνια ή Μπασκόνια.

«Δεν είμαι σίγουρος για το ποιος αντίπαλος είναι ο πιο δύσκολος. Η αλήθεια είναι πως τείνω να θεωρήσω πιο επικίνδυνες τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τη Βίρτους Μπολόνια. Νομίζω πάντως πως δεν έχει τόση σημασία. Εμείς πρέπει να κάτσουμε και να τους αναλύσουμε, να δούμε ποιο match up ίσως να μας ‘’βολέψει’’ πιο πολύ. Πάντως με όποια ομάδα και να τύχουμε δεν ανησυχούμε γιατί έχουμε το πλεονέκτημα έδρας και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να νικήσουμε όλα τα παιχνίδια», τόνισε χαρακτηριστικά ο σέντερ του «Τριφυλλιού» για την ομάδα με την οποία μπορεί να… πέσει ο Παναθηναϊκός στην επόμενη φάση.

6183677.jpg

Φυσικά και δε μπορούσε να μη γίνει αναφορά στους «πράσινους» φιλάθλους που κάνουν το ένα sold out μετά το άλλο. Έτσι και στην αναμέτρηση με την Άλμπα Βερολίνου έδωσαν ξανά δυναμικά το «παρών» ακόμη κι αν οι Γερμανοί ήταν οι… ουραγοί της βαθμολογίας της EuroLeague.

«Οι οπαδοί μας πραγματικά μας βοηθάνε πάρα πολύ και μας δίνουν κάθε φορά απίστευτη ενέργεια. Χαίρομαι που συμμετέχουν κι αυτοί με τον τρόπο τους σε κάθε παιχνίδι μας και μας δίνουν την ώθηση που χρειαζόμαστε. Είναι δίπλα στην ομάδα με την καρδιά τους και την ψυχή τους, δίνουν τα πάντα για τον Παναθηναϊκό και αυτό είναι σημαντικό για εμάς», δήλωσε ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος αποθεώθηκε,  όταν ο Εργκίν Αταμάν, τον έβγαλε από το παιχνίδι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0