Face to Face

Ο Ντίνος Μήτογλου στο BN Sports: «Μας δίνει ώθηση ο Σλούκας, ξέρει τι πρέπει να κάνει τις κρίσιμες στιγμές!»

Ο Ντίνος Μήτογλου στο BN Sports: «Μας δίνει ώθηση ο Σλούκας, ξέρει τι πρέπει να κάνει τις κρίσιμες στιγμές!»

Όποτε τον χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός, δήλωσε «παρών», και πάλι! Αυτή τη φορά, σε ματς «do or die». Μιλώντας στο BN Sports, ο Ντίνος Μήτογλου επεσήμανε πως το «τριφύλλι» βρήκε τα κλειδιά της Μακάμπι, ενώ εξύμνησε και τον Κώστα Σλούκα, μετά τη… διαστημική του εμφάνιση, στο Game 2 των Play Offs!

Δηλώσεις στον Τάσο Φαραό

Δεν βγήκε σχεδόν καθόλου από το παρκέ. Πήρε ανάσες για μόλις 5,5 λεπτά. Δεν χρειαζόταν παραπάνω. Ο Ντίνος Μήτογλου τα έδωσε όλα και αποτέλεσε, για άλλη μια φορά, έναν εκ των πρωταγωνιστών, στην τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (25/04, 95-79), που έφερε τη σειρά των Play Offs στην απόλυτη ισορροπία.

Μπορεί οι «πράσινοι» να απώλεσαν το πλεονέκτημα έδρας, ωστόσο με ένα «σόου» του αρχηγού τους, Κώστα Σλούκα, έφτασαν στο 1-1 και πηγαίνουν με ανεβασμένη ψυχολογία στο Βελιγράδι, για τις δύο αναμετρήσεις που ακολουθούν. Δύο παιχνίδια, με φόντο ένα… χρυσό εισιτήριο για το Final 4 της EuroLeague.

Πέρα από τα… όργια του 34χρονου γκαρντ όμως, κομβική ήταν και η παρουσία του Μήτογλου, ο οποίος κατά το διάστημα που βρέθηκε στο παρκέ, σημείωσε 14 πόντους (5/9 2π.) και μάζεψε 6 ριμπάουντ, χωρίς να κάνει κανένα λάθος!

Ο Έλληνας φόργουορντ, μιλώντας στο BN Sports αμέσως μετά το φινάλε της κρίσιμης αναμέτρησης, στάθηκε στην ήττα από τη Μακάμπι στο πρώτο ματς, η οποία πείσμωσε ακόμα περισσότερο, τόσο τον ίδιο, όσο και τους συμπαίκτες του, εν όψει του Game 2 που ακολούθησε στο ΟΑΚΑ.

«Σίγουρα μας πείσμωσε. Πρόκειται για Play Offs της EuroLeague, που είχαμε το πλεονέκτημα έδρας και με την ήττα στο πρώτο ματς, το χάσαμε μέσα από τα χέρια μας. Οπότε όπως είναι λογικό, μας πείραξε πάρα πολύ.

Καθίσαμε, είδαμε τα λάθη μας και τα διορθώσαμε. Χαίρομαι πάρα πολύ για τη σημερινή νίκη, αλλά και για το γεγονός πως βρήκαμε ποια είναι τα κλειδιά, για να κερδίσουμε τη Μακάμπι».

μητ2.jpg

Η Μακάμπι στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, «πλήγωσε» τον Παναθηναϊκό στην τέταρτη περίοδο. Λίγο έλειψε να κάνει κάτι παρόμοιο και στο Game 2, όταν έφτασε στο -3, κατά την έναρξη του τελευταίου μέρους.

Το σενάριο ωστόσο, έμελλε να γραφτεί διαφορετικά σε αυτήν την περίπτωση. Το «τριφύλλι» δεν θα την… πατούσε με τον ίδιο τρόπο, μέσα σε δύο ημέρες, από την ίδια ομάδα.

«Το πρώτο παιχνίδι αποτέλεσε ένα μάθημα. Όπως είπα, είδαμε στο βίντεο τα λάθη μας, μέσα στο ματς κρατήσαμε την μπάλα, ήμασταν πιο ήρεμοι. Δεν κάναμε τα ίδια λάθη με το προηγούμενο παιχνίδι.

Αλλά πέρα από αυτό, παίξαμε καλύτερη άμυνα, βάλαμε μεγάλα σουτ και πήραμε πάρα πολλά ριμπάουντ, πράγμα που είναι αρκετά σημαντικό. Ουσιαστικά, κάπως έτσι καταφέραμε να ξεκαθαρίσουμε το ματς».

Πάντως, το ματς έφερε, δίχως καμία αμφιβολία, την «σφραγίδα» του Κώστα Σλούκα. Το career high των 29 πόντων που πέτυχε, μάλλον αρκεί για να πείσει και τον πιο δύσπιστο.

Μία εμφάνιση, που οδήγησε, ως φυσικό επακόλουθο, στην… υπόκλιση του Ντίνου Μήτογλου στον συμπαίκτη του. Κάτι που πραγματοποίησαν λίγο νωρίτερα και όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ.

«Ο Κώστας (σ.σ. Σλούκας) ήταν απίθανος, του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Διάβασε τρομερά όλες τις καταστάσεις. Είναι ένας παίκτης με τεράστια εμπειρία, προσωπικότητα, αλλά κυρίως, ένας εξαιρετικός συμπαίκτης.

Είναι πάρα πολύ θετικό να τον έχεις στα αποδυτήρια, ειδικά εάν σκεφτούμε σε πόσα κρίσιμα ματς έχει συμμετάσχει, σε Play Offs, Final 4, όλα στο κορυφαίο επίπεδο. Πραγματικά δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Χαίρομαι πολύ για το νέο του επίτευγμα (σ.σ. career high σε πόντους), ειδικά αφού συνδυάστηκε με νίκη.

Μας δίνει ώθηση η ενέργεια που βγάζει στο παρκέ, ιδιαιτέρως στις κρίσιμες στιγμές. Έχει μεγάλη εμπειρία, χαρακτηριστικό που ως γνωστόν, δεν αγοράζεται, αλλά καλλιεργείται με τον χρόνο. Ο Κώστας ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει», αναφέρει συγκεκριμένα ο διεθνής φόργουορντ, «πλέκοντας» το εγκώμιο του συμπαίκτη του.

Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι, για δύο παιχνίδια με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Με δύο νίκες, η ελληνική ομάδα θα «κλειδώσει» την επιστροφή της στο Final 4. Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Μήτογλου.

«Είπαμε και με την υπόλοιπη ομάδα, αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού, πως πάμε στο Βελιγράδι για δύο νίκες. Θα είναι δύο πολύ δύσκολες αναμετρήσεις, αλλά αυτός είναι ο στόχος μας».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0