Face to Face

«Ένας αιώνας ΑΕΚ!»: Η ιστορία της στον χρόνο, όπως την διηγούνται στο μεγάλο αφιέρωμα του BN Sports, αυτοί που την «έγραψαν»! (video)

«Ένας αιώνας ΑΕΚ!»: Η ιστορία της στον χρόνο, όπως την διηγούνται στο μεγάλο αφιέρωμα του BN Sports, αυτοί που την «έγραψαν»! (video)
Το μεγάλο αφιέρωμα για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ! Στιγμές-ορόσημα στην ιστορία της, όπως τις έζησαν, αυτοί που τις έκαναν... ιστορικές!

Ο Θωμάς Μαύρος για την πορεία του '77 στο Κύπελλο UEFA, ο Χρήστος Ζούπας για το έπος του '68, αλλά και οι ΖήσηςΝικολάουΚακιούζηςΆμραμπατΚαραγκιοζόπουλος, ΧιμένεθΣάκοταΜπακαούκας και Φλαούνας, στο BN Sports, για μεγάλες στιγμές της «Ένωσης» σε κάθε άθλημα!

Και προφανώς, με πολλές ευχές, για νέες «χρυσές» σελίδες, στο βιβλίο της ιστορίας της.
Σχετικά Άρθρα

Συνεντεύξεις στους Θοδωρή Καρβουνιάρη, Φάνη Τσοκανά, Τάσο Φαραό, Ευτυχία Οικονομίδου και Άγγελο Κρεμαστό.
 
Η ιστορία κάθε συλλόγου, «γράφεται» από ανθρώπους. Από αυτούς που τον ίδρυσαν, έως αυτούς που τον υπηρέτησαν και άφησαν το στίγμα τους, υπογράφοντας μεγάλες στιγμές.

Στις 13 Απριλίου του 1924, δύο χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, ένας νέος μεγάλος σύλλογος είχε ήδη αποκτήσει ζωή. Το όνομά του; Αθλητική Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως!

Η ΑΕΚ «κλείνει» 100 χρόνια ζωής, από τότε που σαράντα μέλη της Κωνσταντινουπολίτικης κοινότητας της Αθήνας, υπέγραψαν το καταστατικό της ίδρυσής της. «Πρώτος πρόεδρος της ΑΕΚ ήταν ο δημοσιογράφος, και μετέπειτα βουλευτής και υπουργός στην κυβέρνηση Βενιζέλου, Κώστας Σπανούδης, αντιπρόεδρος ο καθηγητής Νίκος Ελεόπουλος, ενώ μέλη του πρώτου διοικητικού συμβουλίου αποτελούσαν οι Τιμολέων Τάγαρης, Μενέλαος Καροτσιέρης, Μίλτος Ιερεμιάδης και ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος», αναφέρεται στο αρχείο της ΠΑΕ.

Πόσοι ακολούθησαν από τότε, βάζοντας το δικό τους «λιθαράκι», από την θέση στην οποία βρέθηκαν, ώστε να γιγαντωθεί και να αποκτήσει εκατομμύρια φιλάθλους στο πέρασμα ενός αιώνα; Αμέτρητοι.

Το BN Sports, στο μεγάλο του αφιέρωμα για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ, ζήτησε από μερικούς από αυτούς που «υπέγραψαν» στιγμές-ορόσημα στην ιστορία της, να μοιραστούν τις αναμνήσεις τους, αλλά και να της ευχηθούν.

Από τους Θωμά ΜαύροΧρήστο Ζούπα και Λάκη Νικολάου, λοιπόν, έως τους Νίκο ΖήσηΧριστόφορο Μπακαούκα και Νόρντιν Άμραμπατ!

Ένα μεγάλο ταξίδι στην ιστορία της ΑΕΚ, πιάνοντας το «νήμα» από το έπος του 1968 και το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο ελληνικής ομάδας στο μπάσκετ, συνεχίζοντας με χρονική σειρά, έως το τρίτο νταμπλ της στο ποδόσφαιρο, το 2023!

αεκ_2023.jpg


Στάση Νο.1: Κύπελλο Κυπελλούχων 1968, το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο ελληνικής ομάδας στο μπάσκετ

Ο Χρήστος Ζούπας στην Ευτυχία Οικονομίδου

«Πάντοτε στην ιστορία των μεγάλων συλλόγων υπάρχουν στιγμές οι οποίες μένουν χαραγμένες ανεξίτηλα στη μνήμη και στην ιστορία ενός αθλήματος, όπως είναι η καλαθόσφαιρα, το αποκαλούμενο μπάσκετ. Η επιτυχία της ΑΕΚ, η οποία πραγματικά έμεινε στην ιστορία κατακτώντας και τη διάκριση από το βιβλίο Γκίνες, για τον αγώνα που παρακολούθησαν 80.000 άνθρωποι, κάτι πρωτοφανές για τον ελληνικό αθλητισμό και το μπάσκετ, χαρακτηρίζει μια ολόκληρη εποχή.

Φυσικά, όταν γιορτάζεις τα 100 σου χρόνια, πάντα αναζητάς, ψάχνεις και κοιτάς: τι είναι αυτό που χάραξε την ιστορία της μεγάλης αυτής ομάδας και τι παρακαταθήκη άφησαν οι ξενιτεμένοι μας αδελφοί από την Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι διωγμένοι καθόντουσαν να ξαναστήσουν έναν σύλλογο, ο οποίος σήμερα μεγαλουργεί και βρίσκεται στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας και όχι μόνο.

Μάλιστα, το μπάσκετ, που βρισκόταν για πάρα πολλά χρόνια σε δεύτερη μοίρα, χάρις την επιτυχία του 1968, άλλαξε την προσέγγιση του κόσμου, άλλαξε η φιλοσοφία των ανθρώπων που παρακολουθούσαν τα αθλητικά δρώμενα της εποχής, κι έφερε κοντά στο άθλημα πάρα πολλούς ανθρώπους, γιατί ακολούθησαν και μεγάλες επιτυχίες, και με την Εθνική ομάδα και σε συλλογικό επίπεδο. Το μπάσκετ είναι μέσα στην ψυχή, την ψυχολογία και το ταλέντο των Ελλήνων αθλητών».


Ευχές για τα 100 χρόνια:

«Χρόνια πολλά στην ΑΕΚ! Εύχομαι, ελπίζω και ευελπιστώ, ο αθλητισμός να γίνει μία από τις συνιστώσες. ώστε να μπορέσει η νεολαία μας να ανακαλύψει τις αξίες και τα πραγματικά ενδιαφέροντα της σύγχρονης ζωής, γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία.

Με την ιδιότητα του γιατρού, πλέον, βλέπω το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας και πέρα από την διατροφή, ο αθλητισμός είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτή η λαίλαπα της εποχής. Εύχομαι η ΑΕΚ να διατηρηθεί έτσι ψηλά στην ιστορία και να δώσει, λοιπόν, το έναυσμα στα νέα παιδιά, για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους».




Στάση Νο.2: Η πορεία έως τα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 1976/77

Ο Θωμάς Μαύρος στον Θοδωρή Καρβουνιάρη

«Ηταν μεγαλειώδης η πορεία μας. Κάθε παιχνίδι, κάθε πρόκριση που παίρναμε, μας έδινε πίστη και θάρρος για τη συνέχεια. Ήμασταν μία αγαπημένη οικογένεια και ο ένας έπρεπε να βοηθάει τον άλλο μέσα στο γήπεδο και να φτάσουμε στα ημιτελικά.

Το παιχνίδι της ΚΠΡ, νομίζω πως ήταν το πιο μεγάλο αυτής της πορείας. Και απροσδόκητο! Αν και το πιστεύαμε, το να γυρίσεις ένα παιχνίδι που είχες χάσει 3-0 στην Αγγλία δεν ήταν εύκολο.

Ήταν η μεγαλύτερη στιγμή της πορείας μας εκείνη τη χρονιά στο Κύπελλο UEFA».




Στάση Νο.3: Το δεύτερο νταμπλ της ιστορίας της, εν έτει 1978, και το πρώτο στην εποχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

Ο Λάκης Νικολάου στον Άγγελο Κρεμαστό

«Το να είσαι 53 χρόνια συνεχώς σε αυτή την ομάδα, αλλά και από μικρός να την ακολουθείς ως φίλαθλος, από τότε που ξεκίνησες να νιώθεις το ποδόσφαιρο και να μπορέσεις να κάνεις μία μεταγραφή από την ομάδα της συνοικίας σου, στην ομάδα που αγαπούσες, ήταν κάτι το πάρα πολύ σημαντικό.

Αυτό που με δένει με την ΑΕΚ είναι σαν αυτό που με δένει με την οικογένεια μου. Όλα αυτά τα χρόνια, ξέχωρα από τις δραστηριότητες που έχω, ένα μέρος της ενασχόλησης μου, είναι η ΑΕΚ. Βέβαια και η αγωνία για την πορεία της.

Η ΑΕΚ έχει καταφέρει να εκπληρώσει αυτό που αντιπροσωπεύει και σαν ομάδα, δηλαδή η ομάδα της επιβίωσης, οι άνθρωποι της επιβίωσης. Αυτοί που ξεκίνησαν από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, έχοντας την ελπίδα για μία καινούργια ζωή, την οποία και εκφράσανε μέσω ενός αθλητικού σωματείου.

Το σωματείο αυτό εμπνέει την προσπάθεια για επιβίωση. Έτσι βλέπω εγώ την ομάδα, λέω κοινωνικά πράγματα, διότι μέχρι και ο Πατριάρχης είπε, "πως η ΑΕΚ η είναι ιδέα και οι ιδέες δεν αποθνήσκουν".

Καταλαβαίνετε πόσο χαρούμενος είμαι που γιορτάζουμε τον πρώτο αιώνα ζωής και ελπίζω να γιορτάσουμε και τον δεύτερο, όχι εμείς, οι απόγονοι μας τουλάχιστον. Αυτή την στιγμή έχουμε το σπίτι μας, έχουμε έναν πρόεδρο που είναι ο πλέον κατάλληλος για να εκπροσωπεί αυτήν την ομάδα. Έχει μέσα του την αίσθηση του πρόσφυγα και ξέρει πολύ καλά, τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά στην είσοδο στο γήπεδο; Ένιωσα μεγάλη ζήλια όταν μπήκα μέσα, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο, επειδή δεν μπορώ να παίξω! Ποτέ μου δεν είχα σκεφτεί τόσο έντονα, όσο εκείνη την στιγμή, τι ωραία που θα ήταν να γύριζαν τα χρόνια πίσω και να μπορούσα να παίξω!»


Ευχές για τα 100 χρόνια:

«Να πάρουμε πάλι το πρωτάθλημα!»




Στάση Νο.4: Το πρωτάθλημα του 1989, μετά από δέκα χρόνια «ξηρασίας»

Ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος στον Θοδωρή Καρβουνιάρη

«Ηταν ένα γκολ – πρωτάθλημα. Ηταν 10 χρόνια πέτρινα. Το σημαντικό, ότι η ΑΕΚ γύρισε στην κορυφή.

Το πιο σημαντικό γκολ στην καριέρα μου ήταν αυτό! Θυμάμαι μόλις έβαλα το γκολ… μπερδεύτηκα και έφυγα να πανηγυρίσω προς τους Ολυμπιακούς. Ο κόσμος της ΑΕΚ ήταν στη γωνία εκεί στο πέταλο και γύρισα αμέσως προς αυτούς.

Θυμάμαι, επίσης, που φορούσα και ένα κόκκινο φανελάκι μέσα από την εμφάνιση. Δεν περίμενα να παίξω!

Είχε πλάκα όταν έβγαλα την μπλούζα και φάνηκε αυτό το κόκκινο φανελάκι. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γκολ – πρωτάθλημα, τα θυμάμαι ακόμα».




Στάση Νο.5: Το Κύπελλο Σαπόρτα, εν έτει 2000, το πρώτο ευρωπαϊκό της ΑΕΚ στο μπάσκετ, μετά από 32 χρόνια

Ο Μιχάλης Κακιούζης στον Τάσο Φαραό

«Νομίζω ότι η πρώτη εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό από τότε είναι ο κόσμος. Όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο. Ήταν ένας τελικός εκτός Ελλάδας και με το που μπήκαμε στο γήπεδο, επικράτησε… πανικός! Πρώτη φορά αντίκριζα κάτι τέτοιο.

Είχα ζήσει κάτι παρόμοιο και στο Final-4 της Βαρκελώνης το 1998, στην Ευρωλίγκα, όμως εκείνη η ατμόσφαιρα στη Λοζάνη, ήταν πολύ έντονη, πολύ πιο ζεστή.

Ήταν ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της τεράστιας ιστορίας της ΑΕΚ. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος, γιατί και εγώ μαζί με την ομάδα, μέσω του Κυπέλλου Σαπόρτα, αλλά και των Κυπέλλων Ελλάδος, του πρωταθλήματος και του τελικού στην Ευρωλίγκα, καταφέραμε να γίνουμε περήφανο, ελπίζω, κομμάτι των 100 χρόνων του συλλόγου. Είναι πολύ σημαντικό αυτό».

Ευχές για τα 100 χρόνια:

«Εύχομαι σίγουρα η ΑΕΚ να φτάσει σε άλλα 100 χρόνια παρουσίας! Για εμένα η ΑΕΚ δεν είναι μόνο μία ομάδα, είναι πολλά περισσότερα. Ελπίζω όλα να πηγαίνουν κατ’ ευχήν, όπως τα ονειρεύονται όλοι, και ο σύλλογος να πραγματοποιήσει όλους τους στόχους του. Να μεγαλώνει όλο και περισσότερο η ομάδα, χρόνο με το χρόνο, και να γιγαντώνεται!»




Στάση Νο.6: Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας το 2002, μέσω της μοναδικής -έως τώρα- ανατροπής στο μπάσκετ της χώρας μας, από το 0-2 εις βάρος μίας ομάδας

Ο Νίκος Ζήσης στην Ευτυχία Οικονομίδου

«Όταν παίρνεις το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ, που είναι ένας σύλλογος με τεράστια παράδοση και ιστορία, είναι μεγάλη επιτυχία, μιας και η ομάδα δεν είχε φτάσει σε αυτό το σημείο 32 χρόνια. Αυτή η επιτυχία, είναι τόσο σημαντική, κιόλας επειδή έρχεται απέναντι στον Ολυμπιακό, που είναι επίσης πολύ μεγάλη ομάδα. Ίσως πολύς κόσμος να μην το θυμάται, γιατί τότε είναι η χρονιά που ο Παναθηναϊκός είχε πάρει την EuroLeague, όμως πρέπει να αντιληφθούμε τον ανταγωνισμό που υπήρχε, και το πόσο δυνατό ήταν το πρωτάθλημα, με ομάδες όπως το Μαρούσι, το Περιστέρι, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο Ηρακλής.

Ήταν ένα πάρα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, θεωρώ αρκετά πιο δυνατό σε σχέση με το πώς είναι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αν και αυτό τώρα, κάνει βήματα προόδου, αλλά ήταν σίγουρα μια τεράστια επιτυχία. Είχαμε κάνει μία εξαιρετική κανονική περίοδο, με μόλις τρεις ήττες σε 26 παιχνίδια, και παρόλο που ξεκινήσαμε άσχημα τους τελικούς, τα καταφέραμε και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που ομάδα στην Ελλάδα έχει γυρίσει τη σειρά από 0-2 σε 3-2!»


Ευχές για τα 100 χρόνια:

«Χρόνια πολλά στην ΑΕΚ, εύχομαι να τα χιλιάσει και να έχει πάντα νίκες. Ακόμα και σε περιόδους που τα πράγματα μπορεί να μη φαίνονται τόσο ρόδινα, μια ομάδα με την ιστορία, την παράδοσή της και τον πιστό κόσμο που την ακολουθεί, δεν έχει να φοβάται τίποτα.

Εγώ έπαιξα 6.5 με 7 χρόνια στην ομάδα και μπορεί πολλές φορές να κάναμε παράπονα για τον κόσμο, ότι δεν στήριζε την προσπάθεια, όμως υπάρχουν κι εκείνοι που δεν θέλω να αδικούνται. Είναι κάποιοι χιλιάδες άνθρωποι, που είναι πάντα δίπλα στην ομάδα, και αναφέρομαι συγκεκριμένα στο μπάσκετ, και θεωρώ πως για μας τους μπασκετικούς, πρέπει να έχουν ακόμα πιο ξεχωριστή "θέση".  

Εύχομαι πραγματικά να επιστρέψει η ΑΕΚ στο επίπεδο που της αξίζει. Είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, με τεράστια ιστορία και με πάρα πολύ κόσμο να την πιστεύει και να την ακολουθεί».




Στάση Νο.7: Οι πρώτες μεγάλες επιτυχίες στο Βόλεϊ, με το πρωτάθλημα Γυναικών (2012) και το Λιγκ Καπ Ανδρών (2014)

Ο Άκης Φλαούνας (προπονητής της ομάδας ανδρών) στον Άγγελο Κρεμαστό

«Για εμένα η ΑΕΚ είναι ένα μεγάλο κομμάτι τους ζωής μου. Η προπονητική μου καριέρα έχει συνδεθεί με αυτόν τον σύλλογο. Με εμπιστεύτηκε η τότε διοίκηση για να αναλάβω την ομάδα και στο τέλος ο στόχος επετεύχθη. Πήρα την ομάδα από την Β’ Εθνική, ανεβήκαμε στην Α2, μετά στην Α1 και κατακτήσαμε το μοναδικό τρόπαιο του συλλόγου. Όλα αυτά τα καταφέραμε με μεγάλη δυσκολία και περιορισμένους πόρους. Υπήρχε πάντα, όμως, η αγάπη στην ομάδα.

Η κατάκτηση του τροπαίου ήταν σαν ένα δώρο για όλη τους την προσπάθεια. Είχαμε καταβάλει τεράστια προσπάθεια, ώστε η ομάδα να φτάσει στα μεγάλα σαλόνια και να πρωταγωνιστήσει, κάτι το οποίο έγινε πραγματικότητα, με το λιγότερο δυνατό χρηματικό κόστος για τον Ερασιτέχνη. Αυτό αποδεικνύει πως τα μπάτζετ δεν κάνουν τις ομάδες. Η ΑΕΚ είναι ιδέα, και εγώ πρόσφυγας είμαι, οπότε όταν σήκωσα την κούπα, ένιωσα μία ιδιαίτερη συγκίνηση».


Ευχές για τα 100 χρόνια:

«Αυτό που μου έχει μείνει πάρα πολύ από τον σύλλογο, είναι οι οπαδοί. Σε ότι κατσάβραχα και αν πηγαίναμε να παίξουμε, είχαμε πάντα τον κόσμο δίπλα μας, σε κάθε κατηγορία. Οι οπαδοί εύχομαι να μην χάσουν ποτέ την πίστη για την ομάδα και οι παράγοντες που κρατούν την ομάδα στα χέρια τους, να συνεχίσουν να κάνουν αυτήν την εξαιρετική δουλειά που κάνουν και να μπορέσουν να ενώσουν μαζί και τα υπόλοιπα αθλήματα. Η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι ενωμένη».




Στάση Νο.8: Το πρωτάθλημα του 2013, με το τμήμα του χάντμπολ να «κρατά» ψηλά τη σημαία της ΑΕΚ, όταν το ποδοσφαιρικό τμήμα, βίωνε την πιο «μαύρη» στιγμή της ιστορίας του

Ο Χριστόφορος Μπακαούκας στον Άγγελο Κρεμαστό

«Να τα χιλιάσει η ΑΕΚάρα μας! Ήταν μεγάλη τιμή που έπαιξα στην ομάδα. Για εμένα η ΑΕΚ είναι η οικογένεια μου. Έζησα απίστευτες στιγμές και χάρηκα που μπήκε το χάντμπολ στην ζωή των ΑΕΚτζήδων. Χαίρομαι πάρα πολύ που ήμουν ένα κομμάτι στην ιστορία της ομάδας.

Το καλό είναι πως στα δύσκολα χρόνια της ομάδας, φύτρωσε ένα τριαντάφυλλο που στήριξε πάρα πολύ και τον κόσμο και την ΑΕΚ. Όσοι παίζαμε, Τα δίναμε όλα και για αυτόν τον λόγο, ο κόσμος μας έδωσε το παρατσούκλι "μάγκες"».

Ευχές για τα 100 χρόνια:

«Εύχομαι ο κόσμος να ζει κάθε στιγμή με την ομαδάρα μας και να συνεχίσει να την αγαπάει σε όλα τα αθλήματα, όπως κάνει όλο αυτόν τον καιρό. Οι αθλητές που αγωνίζονται για την ΑΕΚ, να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, για να τιμήσουν αυτήν την ομάδα και αυτόν τον κόσμο».




Στάση Νο.9: Το πρώτο Διηπειρωτικό της ιστορίας της. Ευρωπαϊκό και Κύπελλο στο μπάσκετ, μετά από 18 και 17 χρόνια αντίστοιχα.

Ο Ντούσαν Σάκοτα στον Τάσο Φαραό

«Θυμάμαι τα πάντα. Για εμένα ήταν μία μαγική χρονιά, καθώς στην αρχή είχαμε αρκετά προβλήματα και προσπαθούσαμε να βρούμε τον εαυτό μας.

Ήταν κιόλας η χρονιά που κυκλοφόρησε η ταινία 1968, για τα 50 χρόνια από το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ΑΕΚ, οπότε διαρκώς μας ακολουθούσε η αύρα της. Αυτό σαν να έδωσε μία ώθηση στην ομάδα εκείνη τη χρονιά. Τότε άλλωστε, αν το θυμούνται και οι φίλοι της ομάδας, είχαμε κάνει πάρα πολλές ανατροπές μέχρι να φτάσουμε στους στόχους μας, τόσο για το Κύπελλο Ελλάδας, όσο και για το Basketball Champions League.

Έχω κάθε δευτερόλεπτο στο μυαλό μου, με αποκορύφωμα φυσικά το Final-4 στην Αθήνα. Πρόκειται για καταστάσεις που θα μείνουν μαζί μου για μια ζωή.

Είναι μία τεράστια τιμή. Όσοι συμβάλαμε σε αυτό, πραγματικά νιώθουμε περήφανοι που μπορέσαμε να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας, στην μεγάλη ιστορία της ΑΕΚ.

Προσωπικά, με τιμά πάρα πολύ που με καλούν για τα γενέθλια του συλλόγου. Είναι ξεχωριστό όταν με βάζουν στην εξίσωση των μπασκετικών παραγόντων της ΑΕΚ, διότι είναι ένας κλειστός κύκλος από πραγματικούς θρύλους. Ιδίως, όταν πρόκειται για μία τεράστια ομάδα, όπως η ΑΕΚ, που φτάνει τα 100 χρόνια της!»

 
Ευχές για τα 100 χρόνια:

«Πάντα διακρίσεις, τίτλους, υγεία και πάντα… Ένωση! Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα, να είναι ενωμένοι!»







Στάση Νο.10: Το πρώτο πρωτάθλημα της ΑΕΚ μετά από 24 χρόνια!

Ο Μανόλο Χιμένεθ στον Φάνη Τσοκανά

«Για έναν σύλλογο όπως η ΑΕΚ, τα 24 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, ήταν πάρα πολλά. Η αλήθεια είναι πως οι παίκτες εκείνη τη σεζόν, έδωσαν το 200% για να τα καταφέρουν, και χάρις την υποστήριξη και των οπαδών μας και τη γενναιότητα των ποδοσφαιριστών, τα καταφέραμε. Δεν συνέβη με παρόμοιο τρόπο, όπως το 2011, που σηκώσαμε το Κύπελλο.

Θεωρώ πως ανοίξαμε ένα μονοπάτι, για να ακολουθήσουν όσοι θα έρθουν στον σύλλογο, και να κατακτήσουν τρόπαια. Ο σύλλογος ενισχύεται ολοένα και περισσότερο, μεγαλώνει. Πάντως εμείς τότε, το 2018, "σπάσαμε" τον τοίχο.

Σήμαινε και σημαίνει πολλά για τον σύλλογο. Ήταν το τέλος μίας κακής παράδοσης πολλών ετών και μία επιστροφή στις νίκες, που άλλαξε τη δυναμική του συλλόγου, χάρις και τις επενδύσεις του ιδιοκτήτη. Η ευχαρίστηση για εμένα, ήταν μεγάλη. Ένιωσα πως φέραμε ξανά τη χαρά σε πολλούς ανθρώπους και οπαδούς, που πέρασαν 24 χρόνια χωρίς να πανηγυρίσουν ένα πρωτάθλημα με την ΑΕΚ.

Έδειξε σε όλους την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει ο σύλλογος. Και συνεχίζει να την ακολουθεί, με τις επενδύσεις που γίνονται και με τους καταπληκτικούς παίκτες που έχουν έρθει.


Ευχές για τα 100 χρόνια:

«Φουσκώνω από περηφάνια. Ο σύλλογος παλεύει για τα πάντα, πλέον, μεγαλώνει συνεχώς, ειδικά μετά το γήπεδο. Έχει σπουδαίους παίκτες και γίνονται γενναίες επενδύσεις. Ακριβώς ό,τι θέλω να βλέπω στον σύλλογο, μετά την επιτυχία του 2018».




Στάση Νο.11: Το τρίτο νταμπλ της ιστορίας της ΑΕΚ εν έτει 2023, και το πρώτο μετά από 45 χρόνια!

Ο Νόρντιν Άμραμπατ στον Φάνη Τσοκανά

«Ήταν μία φανταστική εμπειρία. Από την αρχή, με τα εγκαίνια και τους πανηγυρισμούς στο νέο στάδιο, έως το τελευταίο ματς, με το οποίο "σφραγίσαμε" τον τίτλο, απέναντι στον Βόλο. Οι πιο δυνατές στιγμές, ήταν στα Play Offs, λόγω της στήριξης των οπαδών μας. Μας βοήθησαν πολύ και μας υποστήριξαν στα δύσκολα ματς».

Ευχές για τα 100 χρόνια:

«Εύχομαι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να πανηγυρίσουμε ξανά! Θα ήταν ο ιδανικός τρόπος για να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια της ΑΕΚ!»



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0