Face to Face

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς - Γκος στο BN Sports: «Όταν παίζουμε καλό μπάσκετ μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε στην Ευρώπη!»

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς - Γκος στο BN Sports: «Όταν παίζουμε καλό μπάσκετ μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε στην Ευρώπη!»
Μπορεί ο Ολυμπιακός να ηττήθηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR, όμως έφτασε πολύ κοντά στη νίκη επιστρέφοντας από το -17 με κομβικό τον Νάιτζελ - Γουίλιαμς Γκος. Ο Αμερικανός έχει πατήσει... γκάζι, έχει ξεπεράσει τους τραυματισμούς του και φαίνεται να το διασκεδάζει περισσότερο από ποτέ φορώντας τα «ερυθρόλευκα», όπως ανέφερε στο BN Sports μετά το «αιώνιο» ντέρμπι.

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου 

Ο Ολυμπιακός φιλοξενήθηκε από τον Παναθηναϊκό AKTOR στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι της τρίτης αγωνιστικής του Top-6 της Basket League σε ένα μεν φαινομενικά αδιάφορο βαθμολογικά ματς, ενδιαφέρον και με πολλή κόντρα δε.

Καιρό είχαμε να παρακολουθήσουμε τέτοια μονομαχία μεταξύ των «αιώνιων» αντιπάλων που επιβεβαίωσαν αυτό που ήδη γνωρίζαμε, ότι καμία αναμέτρηση μεταξύ τους δε μπορεί να είναι αδιάφορη. Τουναντίον, ήταν από τα πιο ωραία μεταξύ τους παιχνίδια το τελευταίο διάστημα.  

6189719.jpg

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να επιστρέψουν από το -17 της δεύτερης περιόδου και έκαναν σπουδαίο step up στο παιχνίδι τους στο δεύτερο μέρος με κύριο εκφραστή των επιθέσεών τους να μην είναι άλλος από τον Νάιτζελ Γουίλιαμς - Γκος.

Ο Αμερικανός γκαρντ πρωταγωνίστησε της προσπάθειας της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα και μετά την συναρπαστική και γεμάτη ανατροπές αναμέτρηση, τέθηκε στην διάθεση του BN Sports.

«Νομίζω ότι η ομάδα μας έχει χαρακτήρα. Νομίζω ότι όλο το χρόνο, δεν έχουμε χάσει από καμία ομάδα με μεγάλη διαφορά πόντων και αυτό εννοείται πως δεν ήταν εύκολο. Οπότε η ομάδα μας αξίζει τα εύσημα για τη νοοτροπία της και είμαστε πολύ περήφανοι που αγωνιζόμαστε σε κάθε παιχνίδι και μπορέσαμε να το κάνουμε για άλλη μια φορά και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Προφανώς θα θέλαμε να μην είμαστε σε αυτή τη θέση και να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα, ώστε, να μην βρισκόμαστε πίσω με διαφορά από τόσο νωρίς στο παιχνίδι», ήταν τα λόγια του παίκτη του Ολυμπιακού για το ματς που είχε προηγηθεί. 

333333_1.jpg

 Ο άνθρωπος που καθόρισε το παιχνίδι ήταν ο αρχηγός των «πράσινων», ο Κώστας Σλούκας και μάλιστα στα τελευταία σημαντικά δευτερόλεπτα με ένα μεγάλο τρίποντο. Ωστόσο, κατά την άποψη του Γκος πιο πολύ η νίκη είναι αποτέλεσμα λαθών του Ολυμπιακού, ώστε να μην χρειαστεί να κριθεί στο τέλος.

«Ο Σλούκας προφανώς έβαλε ένα μεγάλο σουτ, αλλά, νομίζω ότι η νίκη αφορούσε περισσότερο τα μικρά πράγματα που εμείς δεν κάναμε στο ματς. Χάναμε ελεύθερες βολές, κάναμε λάθη, εγκαταλείπαμε τα επιθετικά ριμπάουντ. Οπότε πιστεύω ότι αν κάναμε αυτά τα πράγματα σωστά δεν θα ήμασταν καν σε θέση να φτάσει το παιχνίδι μέχρι την τελευταία κατοχή. Άρα το ζήτημα είναι στα πράγματα που θα έπρεπε να έχουμε κάνει αλλιώς και να επικεντρωθούμε σε αυτά ώστε να είμαστε καλύτεροι στο μέλλον», τόνισε χαρακτηριστικά. 

6189663.jpg

 Είναι βέβαιο πως ο Αμερικανός γκαρντ έχει ανεβάζει απίστευτα τους ρυθμούς του και μοιάζει να ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό μετά την ταλαιπωρία του από τους τραυματισμούς του. Σε κάθε παιχνίδι φαίνεται όλο και πιο έτοιμος και το δείχνει. Η θέλησή του είναι φανερή τόσο στα τελευταία παιχνίδια της EuroLeqgue, όσο και στο πρωτάθλημα.

«Πραγματικά προσπαθώ να τηρήσω το αγωνιστικό πλάνο του προπονητή γιατί έχει ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο παιχνιδιού που θέλει να ακολουθήσουμε, να κινούμε την μπάλα, να την μοιράζουμε κλπ. Οπότε, προσπαθώ να παραμείνω σε αυτό, αλλά προφανώς εξακολουθώ να βρίσκω, χώρους για να είμαι επιθετικός και να ανεβάζω τον ρυθμό μου όταν η ομάδα με χρειάζεται. Οπότε, σίγουρα βρίσκω αυτή την ισορροπία και προφανώς θέλω πολύ να είμαι εδώ και να κάνω ό,τι χρειάζεται η ομάδα μου, ώστε να μας βοηθήσω να κερδίζουμε», ήταν τα λόγια του Γουίλιαμς - Γκος για την θέλησή του να προσφέρει στην ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα.

Φυσικά δεν γινόταν να μην ερωτηθεί για την επικείμενη σειρά Play Offs, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας. Σαφώς μία τέτοια σειρά παιχνιδιών δε μπορεί να είναι ποτέ εύκολη.

Με την Μπαρτσελόνα θα είναι μια υπέροχη σειρά. Προφανώς είναι δύο ομάδες που ήταν πέρυσι στο Final Four, άρα έχουν μεγάλες φιλοδοξίες. Το να την συναντήσουμε λοιπόν στον δρόμο μας θα είναι δύσκολο, αλλά ανυπομονούμε για την πρόκληση και έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση ότι αν παίξουμε το καλύτερο δυνατό μπάσκετ, μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε στην Ευρώπη. Έτσι, είναι μόνο στο χέρι μας και όπως είπα, ανυπομονούμε πραγματικά», τόνισε με αισιοδοξία.

Iwww.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0