Face to Face

Ο Κέντρικ Ναν στο BN Sports: «Δεν έχω δεθεί ποτέ ξανά με φιλάθλους, όπως με του Παναθηναϊκού!»

Ο Κέντρικ Ναν στο BN Sports: «Δεν έχω δεθεί ποτέ ξανά με φιλάθλους, όπως με του Παναθηναϊκού!»
Ό,τι και να γραφτεί για τον Κέντρικ Ναν είναι πάντα λίγο. Ξέρει να εμφανίζεται τις κρίσιμες στιγμές, είναι πρωταγωνιστής και τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό τα έχει πάρει… προσωπικά. Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο BN Sports μετά το ντέρμπι «αιωνίων» δηλώνοντας τη λατρεία του για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Άλλο ένα ντέρμπι «αιωνίων» ανήκει στην ιστορία κι αν πολλοί υποστήριζαν πως δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, η έκβασή του φρόντισε να διαψεύσει άπαντες.

Άλλωστε πώς γίνεται μια αναμέτρηση του Παναθηναϊκού AKTOR και του Ολυμπιακού να είναι ποτέ αδιάφορη;

Έτσι, λοιπόν, διεξήχθη το παιχνίδι για τις ανάγκες της τρίτης αγωνιστικής της φάσης του Top 6 της Basket League μπροστά σε 15 χιλιάδες «πράσινους» φιλάθλους που περίμεναν διακαώς να πάρουν το… αίμα τους πίσω για τα προηγούμενα αρνητικά αποτελέσματα κόντρα στους Πειραιώτες σε Κύπελλο και EuroLeague.

6189715.jpg

Ένα ματς με έντονο τον χαρακτήρα του «θρίλερ» καθώς οι «πράσινοι» έφτασαν σχεδόν αβίαστα στο +17 με double score (34-17) χάνοντας όμως το προβάδισμά τους στο δεύτερο μέρος με τον Ολυμπιακό να κάνει την ανατροπή (47-48). Το «Τριφύλλι», όμως, ήταν αυτό που στα τελευταία λεπτά κατάφερε να φύγει με τη νίκη με το μεγάλο καλάθι του Κώστα Σλούκα.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών ήταν ο συνήθης… ύποπτος, Κέντρικ Ναν, που για ακόμη ένα ματς έκανε τα «κόλπα» του. Ήταν, μάλιστα, ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 17 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ και μετά το φινάλε τέθηκε στην διάθεση του BN Sports τονίζοντας την σημασία αυτών των ντέρμπι.

«Είχαμε χάσει στις τελευταίες συναντήσεις, οπότε το πήραμε πιο προσωπικά τώρα περισσότερο από ποτέ. Είναι θέμα τιμής για εμάς. Δεν γίνεται να συνεχίζουμε να χάνουμε πολλαπλές φορές από την ίδια ομάδα. Αυτή τη φορά δείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι. Μπορεί να δυσκολευτήκαμε κάποια στιγμή και να βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά πήραμε τη νίκη, που είναι το πιο σημαντικό», τόνισε ο Ναν που δείχνει να έχει ενσωματωθεί πλήρως στα ελληνικά δεδομένα ζώντας με ένταση το μεγάλο ντέρμπι.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει ωστόσο το τελευταίο του μεγάλο παιχνίδι; Όταν απέναντι στην Άλμπα για την τελευταία αγωνιστική της EuroLeague, ο Αμερικανός γκαρντ έκανε ρεκόρ καριέρας με 28 πόντους. Η κλάση του είναι φανερή σε κάθε παιχνίδι και οι φίλαθλοι παραληρούν για εκείνον κάνοντας σύνθημα το όνομά του με μοναδική απαίτηση να μείνει στον Παναθηναϊκό.

«Νιώθω υπέροχα στον Παναθηναϊκό. Νιώθω την φιλοξενία του κόσμου και για να είμαι ειλικρινής αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Οι φίλαθλοι είναι απίστευτοι! Πραγματικά σε ολόκληρη την μπασκετική μου καριέρα δεν έχω νιώσει έτσι ούτε έχω δεθεί τόσο πολύ με το κοινό μιας ομάδας», ήταν τα λόγια από «καρδιάς» του Ναν που δείχνει να έχει έρθει πολύ κοντά με τους φίλους της ομάδας του.

Τα Play Offs της EuroLeague, όμως, βρίσκονται προ των πυλών και δεν γίνεται το μυαλό όλων να μη βρίσκεται εκεί με τον Παναθηναϊκό να περιμένει να μάθει τον αντίπαλό από την αναμέτρηση της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τη Μπασκόνια που θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας.

«Μου είναι δύσκολο να επιλέξω ποιος αντίπαλος είναι πιο δύσκολος ανάμεσα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και στη Μπασκόνια. Έχουμε ηττηθεί και από τις δύο στην κανονική διάρκεια. Από την Μπασκόνια με ένα buzzer beater, έχουμε χάσει από τη Μακάμπι δύο φορές Είναι και οι δύο πολύ καλές ομάδες, αλλά εξίσου καλό match up για εμάς», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην NBAer για την διασταύρωση.

6189564.jpg

Σαφώς δεν γινόταν να μην ερωτηθεί για το… beef που έχει βάλει «φωτιά» σε όλη την Ευρώπη που δεν είναι άλλο από του ίδιου με τον Γουέιντ Μπόλντγουειν για το ποιος είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην EuroLeague. Ο Ναν έχει πάντως περισσότερη αυτοπεποίθηση από ποτέ και με νέο ρεκόρ καριέρας και πολλά clutch παιχνίδια έδωσε τη δική του αφοπλιστική απάντηση.

«Σίγουρα δεδομένων των συνθηκών μπορεί να πει κανείς ότι θα είχε ενδιαφέρον το ματσάρισμα με τη Μακάμπι, αλλά θα το δούμε πως θα πάει. Πάντως εγώ είμαι πανέτοιμος γι’ αυτό», δήλωσε ο Κέντρικ Ναν δείχνοντας τις… διαθέσεις του.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0