Face to Face

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης στο BN Sports: «Σε πολλές φάσεις "κόψαμε τα πόδια των αντιπάλων" - Χαμηλά το κεφάλι για το επόμενο βήμα»

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης στο BN Sports: «Σε πολλές φάσεις
Στις φάσεις που έκριναν τη νίκη της Εθνικής επί της Κροατίας, την ισχυρή παρουσία του κόσμου και το τι μέλλει γενέσθαι στάθηκε ο Μενέλαος Κοκκινάκης σε δηλώσεις του στο BN Sports.
Δηλώσεις στην Ξανθίππη Δασκαλάκη
 
Η Εθνική ομάδα κατάφερε να πάρει μια εντυπωσιακή και σημαντική νίκη απέναντι στην αντίστοιχη της Κροατίας, γεγονός που την φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στο CEV EuroVolley 2023
 
Ο Μενέλαος Κοκκινάκης μοιράστηκε στο BN Sports τις σκέψεις και τα συναισθήματά του για το παιχνίδι, τονίζοντας πως η ψυχολογία της ομάδας είχε κομβική σημασία. Επιπλέον ο 29χρονος παίκτης του ΠΑΟΚ στάθηκε στην παρουσία του κόσμου στο «Μάκης Λιούγκας» της Γλυφάδας, που βοήθησε με τον δικό της τρόπο την «γαλανόλευκη».
 
- Έπαιξε απόψε ρόλο το προηγούμενο παιχνίδι, με την Νορβηγία; Το γεγονός ότι καταφέρατε και το γυρίσατε, σας είχε "πεισμώσει";
 
«Σίγουρα μας έδωσε ψυχολογία, αλλά δεν έχει να κάνει. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Σήμερα ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και είμαστε μια νέα ομαδα, η οποία απαρτίζεται από πολλά νέα πρόσωπα και κάποιους παλιούς. Όλο αυτό το σύνολο χρειάζεται χρόνο για να πετύχει, οπότε ήταν ένα τεστ και για τον εαυτό μας. Συνεχίσαμε πολύ δυνατά μετά τη Νορβηγία, πήραμε μια πολύ μεγάλη νίκη μέχρι την επόμενη. Το σημαντικό είναι να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που μας έδωσε πάρα πολλή ώθηση, πολύ σημαντική η ενέργειά του. Μαζί του μπορούμε να προχωρήσουμε και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».
 
- Πολλά πράγματα πήγα καλά, τι πιστεύεις πως πήγε καλύτερα απ' όλα;
 
«Όντως σήμερα αρκετά μας στοιχεία πήγαν καλά. Ένα από αυτά ήταν το σέρβις, πιέσαμε πολύ τους Κροάτες εκεί. Έτσι βγήκαν αρκετά μακριά από το φιλέ κι εμείς παίξαμε περισσότερο μπλοκ άμυνα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε επίσης και η ψυχολογία μας στο να πάρουμε κάποιες κρίσιμες φάσεις, οι οποίες "έκοψαν τα πόδια" των αντιπάλων».
 
- Στην αρχή του τρίτου σετ υπήρχε μια ένταση με τους Κροάτες. Τι έγινε ακριβώς;
 
«Εντάξει αυτές είναι οι διαμάχες που υπάρχουν στα παιχνίδια ανάμεσα στους παίκτες, συμβαίνουν αυτά. Ωστόσο νομίζω πως οι Κροάτες ήταν λίγο πιο προκλητικοί, διότι δεν είχαν ρυθμό στο παιχνίδι και ήθελαν κατά κάποιο τρόπο να μας "νευριάσουν", να αλλάξουν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Βέβαια δεν τα κατάφεραν, ανταπεξήλθαμε και σε αυτήν την κατάσταση».
 
- Ο κόσμος ήταν λες και έπαιξε μαζί σας σήμερα...

«Ναι η παρουσία του ήταν πάρα πολύ σημαντική, τον ευχαριστούμε και πάλι. Αυτόν τον δύσκολο καιρό όσον αφορά τη ζέστη, το ότι είναι Κυριακή και ο κόσμος θέλει να απολαύσει ένα μπάνιο, παρ' όλα αυτά ήρθε εδώ, μας στήριξε και γέμισε το γήπεδο. Είμαστε ευγνώμονες γι' αυτό και μαζί του μπορούμε να προχωρήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

 
- Ποιες οι διαφορές αυτού του ματς με εκείνο απέναντι στην Κροατία στους Μεσογειακούς Αγώνες;

«Εγώ δεν ήμουν στην αποστολή για εκείνο το παιχνίδι, ήταν η υπόλοιπη ομάδα με μικρότερα παιδιά - κάτι που πρέπει να γίνεται. Σίγουρα όμως είναι αλλά ματς, άλλες διοργανώσεις, άλλες καταστάσεις και άλλες συνθήκες, αλλά κατά κάποιο τρόπο ίδιες χώρες. Καταφέραμε όμως να διορθώσουμε κάποια λάθη που είχαμε κάνει σε εκείνη τη διοργάνωση και εν τέλει να πάρουμε τη νίκη».
 
- Ποιες οι σκέψεις της ομάδας ενόψει του επόμενου αγώνα με την Κύπρο;

«Σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη, την απολαμβάνουμε και από αύριο συγκεντρωνόμαστε για το παιχνίδι με την Κύπρο. Εννοείται πως ο στόχος δεν έχει έρθει ακόμα, έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια μπροστά για να καταφέρουμε αυτό που θέλουμε. Με χαμηλά το κεφάλι, ταπεινά, δεν χρειαζόμαστε έπαρση και δεν την έχουμε, προχωράμε για να κάνουμε το επόμενο βήμα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0