Football Talk

Οι ομάδες που ετοιμάζονται να... ανέβουν στα «σαλόνια» των μεγάλων κατηγοριών! (video)

Οι ομάδες που ετοιμάζονται να... ανέβουν στα «σαλόνια» των μεγάλων κατηγοριών! (video)

Η σεζόν φτάνει στο τέλος της και τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα, ετοιμάζονται να «υποδεχθούν» τις ομάδες που θα καταφέρουν να πάρουν την άνοδο από τη δεύτερη, στην πρώτη κατηγορία!

Η σεζόν «ρίχνει» αυλαία και ο αγώνας των ομάδων που «παλεύουν» για την άνοδο στα μεγάλα πρωταθλήματα, είναι συγκλονιστικός!

Με ομάδες που έλειψαν πολλά χρόνια από τα μεγάλα σαλόνια να είναι έτοιμες να επιστρέψουν, αλλά και ομάδες που δεν έχουν ιδιαίτερη εμπειρία από την πρώτη κατηγορία, να είναι κοντά στο «θαύμα» της ανόδου.

Αλλά ποιες ομάδες, βρίσκονται πιο κοντά στην άνοδο, στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα;


Serie
BKT (Ιταλία):

Θα ξεκινήσουμε με την Ιταλία, όπου απομένουν τέσσερις αγωνιστικές μέχρι το τέλος. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Πάρμα, που είναι αγκαλιά με την επιστροφή στην Seria A, μετά από την σεζόν 2020-21, με την Κόμο και Βενέτσια να δίνουν μάχη για την απευθείας άνοδο, που δίνει η δεύτερη θέση.

Η τρίτη ομάδα που θα ανέβει στην Seria A θα προκύψει μέσω της διαδικασίας των play offs με τις Παλέρμο, Κατάντζαρο και Κρεμονέζε να είναι κοντά στο να κλειδώσουν μία θέση σε αυτά.

Ωστόσο, μαθηματικές πιθανότητες να βρεθούν σε αυτά έχουν όλες οι ομάδες από την θέση 13 και πάνω, αφού η όγδοη Σαμπντόρια βρίσκεται μόλις στο +5 από την 13η Ρετζιάνα!


Ligue
2 (Γαλλία):

Στην Γαλλία, με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν, τρεις «κλασσικές» δυνάμεις του γαλλικού ποδοσφαίρου παλεύουν για τις δύο θέσεις του απευθείας προβιβασμού στην Ligue 1.

Οσέρ, Ανζέ και Σεντ Ετιέν έχουν τον πρώτο λόγο για την άνοδο, με μία από αυτές να αναγκαστεί να μείνει εκτός. Διεκδικώντας την άνοδο της, μέσω των play off που θα διεξαχθούν, με την ομάδα που θα καταλάβει την 16η θέση της Ligue 1 και την 4η και 5η θέση της Ligue 2.


2.
Bundesliga (Γερμανία):

Στην 2. Bundesliga τα πράγματα είναι πιο απλά, αφού το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις αγωνιστικές και δύο ομάδες είναι κοντά στην άνοδο.

Η Χόλσταϊν Κίελ και η Ζανκτ Πάουλι βρίσκονται στο +6 και +5 αντίστοιχα, από την Φορτούνα Ντίσελντορφ του Χρήστου Τζόλη και χρειάζονται μόνο ελάχιστους βαθμούς για να «κλειδώσουν» την απευθείας άνοδο και μαθηματικά.

Από την άλλη, η Φορτούνα, που βρίσκεται στην τρίτη θέση, είναι και αυτή κοντά στο να διεκδικήσει την άνοδο, σε διπλά ματς απέναντι στην 16η ομάδα της Bundesliga.


Championship (
Αγγλία):

Στην Αγγλία πρωτοπόρες στην Championship είναι δύο ομάδες που βρίσκονταν πέρσι στα μεγάλα σαλόνια της Premier League.

Λέστερ και Λιντς οδηγούν την κούρσα του απευθείας προβιβασμού με την Ίπσουιτς να καταδιώκει τα «παγώνια» και έξι ομάδες να διεκδικούν τέσσερα εισιτήρια για τα play offs ανόδου, όπου θα προκύψει η τελευταία ομάδα που θα προβιβαστεί.


LaLiga 2 (
Ισπανία):

Αφήσαμε σκόπιμα τελευταία το πρωτάθλημα της LaLiga 2, καθώς τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα εκεί, όπου 11 ομάδες κυνηγούν τρεις θέσεις στη La Liga της επόμενης σεζόν!

Μπορεί Λεγανές, Ρεάλ Βαγιαδολίδ και Εϊμπάρ να βρίσκονται κοντά στις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στην απευθείας άνοδο, αλλά με έξι αγωνιστικές να απομένουν και μόλις επτά βαθμούς να χωρίζουν την τρίτη με την 11η θέση του πρωταθλήματος τα πάντα να μπορούν να συμβούν!

Να υπενθυμίσουμε, πως οι ομάδες που θα τερματίσουν από την τρίτη έως την έκτη θέση, θα παλέψουν για μία θέση ανόδου μέσω των play offs.


Διονύσης Καλαϊζής
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0