Face to Face

Οι προπονητές της Ατλέτικο Μαδρίτης από το camp στη Βούλα στο BN Sports: «Ο Έλληνας έχει πολύ ταλέντο – Αυτά κοιτάμε σε νέους παίκτες»

Οι προπονητές της Ατλέτικο Μαδρίτης από το camp στη Βούλα στο BN Sports: «Ο Έλληνας έχει πολύ ταλέντο – Αυτά κοιτάμε σε νέους παίκτες»
Την ευκαιρία να αγωνιστούν υπό τις οδηγίες προπονητών από την Ατλέτικο Μαδρίτης είχαν παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών στη Βούλα και οι Βίκτορ Αντόνιο Μορένο Ιτουράλδε και Γκιγιέρμο Πουέντε Σάντσες αναφέρθηκαν αποκλειστικά στο BN  Sports για τα όσα είδαν

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Πόσο υπέροχο είναι να είσαι παιδί, με μία μπάλα στα πόδια και να βλέπεις ανθρώπους της Ατλέτικο Μαδρίτης να σου δίνουν οδηγίες; Αυτό έζησαν για τέσσερις μέρες (20 με 24/06) ποδοσφαιριστές ηλικίας από 6 έως 17 ετών στα γήπεδα του Άρη Βούλας.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης διοργάνωσε ένα καμπ, στέλνοντας προπονητές των ακαδημιών της, ώστε να μεταφέρουν την φιλοσοφία του συλλόγου στα ελληνόπουλα και να δουν για περιπτώσεις που ίσως… άρεσαν στην ομάδα τους.

Οι Βίκτορ Αντόνιο Μορένο Ιτουράλδε και Γκιγιέρμο Πουέντε Σάντσες μίλησαν αποκλειστικά στο BNSports και μοιράστηκαν την εμπειρία τους στα γήπεδα της Βούλας, τα όσα είδαν αλλά και το πόσο εκτίμηση υπάρχει στο ταλέντο του Έλληνα.

  • Αρχικά, πείτε μας γιατί υπάρχει αυτό το καμπ και ποιος είναι ο σκοπός του;

«Αρχικά είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινήσαμε αυτού του είδους τα προγράμματα που προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στα παιδιά της περιοχής να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία. 

Η ιδέα είναι να συνεργαστούμε με τοπικούς προπονητές για να δείξουμε τη μεθοδολογία του συλλόγου μας και ότι μπορούν να την προσαρμόσουν στις ανάγκες τους»

  • Τι ψάχνετε σε έναν νεαρό ποδοσφαιριστή;

«Πάνω από όλα ενθουσιασμό και πάθος για το ποδόσφαιρο αλλά και επιθυμία για μάθηση και αξίες ομαδικής εργασίας.

Είναι επίσης ενδιαφέρον να γνωρίζουν τα δυνατά τους σημεία και που χρειάζονται βελτίωση. Αυτή η αυτογνωσία θα τους επιτρέψει να προοδεύσουν»

  • Τι έχετε δει αυτές τις μέρες και ποια είναι η πρώτη σας εντύπωση;

«Θεωρούμε ότι ο Έλληνας παίκτης είναι αρκετά πειθαρχημένος και προσπαθεί να εφαρμόσει τις ενδείξεις που του έχουν δοθεί.

Όλα τα παιδιά έχουν έρθει με μεγάλη επιθυμία να μάθουν ενώ μας έχουν ζητήσει ακόμη και σχόλια για να βελτιωθούν. Είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι με τη στάση τους»

image0_1_1.jpeg

  • Ποια είναι η γνώμη σας για τις εγκαταστάσεις του Άρη Βούλας;

«Έχουν αξιοζήλευτες εγκαταστάσεις για μια ερασιτεχνική ομάδα. Πολύ ολοκληρωμένες με μοντέρνα αποδυτήρια, γυμναστήριο, αίθουσα βίντεο και μεγάλη ποικιλία υλικού για προπόνηση.

Επιπλέον, το επιτελείο του συλλόγου είναι σπουδαίοι επαγγελματίες που αναζητούν πάντα τη βελτίωση και την εξέλιξη του Άρη Βούλας.

Έχουμε μόνο λόγια ευχαριστίας για την αντιμετώπιση του Άρη Βούλας που μας έκανε τα πάντα τόσο εύκολα και ήταν τόσο προσεκτικός απέναντί μας»

  • Πιστεύετε ότι η Ελλάδα έχει ταλέντο;

«Φυσικά. Εδώ υπάρχουν παίκτες με καλές τεχνικές δεξιότητες και που με καλή δουλειά μπορούν να αποδώσουν καρπούς για τα τοπικά και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και που βραχυπρόθεσμα μπορούν να βοηθήσουν την Εθνική σας ομάδα.

Έχουμε δει αρκετούς διαφορετικούς παίκτες με πολύ ταλέντο. Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση, και ότι θα συνεχίσει να μεγαλώνει και να προοδεύει»

  • Στις ακαδημίες στην Ατλέτικο Μαδρίτης έχετε αρκετούς Έλληνες όπως ο Κωστής ή ο Σταματάκης. Τι το ιδιαίτερο έχουν οι Έλληνες παίκτες;

«Το γεγονός ότι αυτοί οι παίκτες είναι μέρος της Ακαδημίας της Ατλέτικο Μαδρίτης μιλά από μόνο του. 

Μας αρέσει να έχουμε αφοσιωμένους και ταλαντούχους παίκτες και η Ελλάδα μπορεί να είναι μια καλή ακαδημία»

*Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Δημήτρη Μπογιατσιώτη για την τεράστια βοήθεια στη συνέντευξη αλλά και για την φωτογραφία.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0