Face to Face

Ο Άρτσιλ Αρβελάντζε στο BN Sports για το Γεωργία - Ελλάδα: «Δυσκολότερο να είσαι προπονητής στην Ελλάδα, από πρωθυπουργός! - Η καλύτερη ομάδα κέρδισε!»

Ο Άρτσιλ Αρβελάντζε στο BN Sports για το Γεωργία - Ελλάδα: «Δυσκολότερο να είσαι προπονητής στην Ελλάδα, από πρωθυπουργός! - Η καλύτερη ομάδα κέρδισε!»

Ο Άρτσιλ Αρβελάντζε, αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής Γεωργίας από το 1994 έως το 2001 και αδερφός του θρυλικού, Σότα, μίλησε στο BN Sports για τη χθεσινή (09/10) νίκη της Εθνικής Ελλάδας με 2-0 στο Μπατούμι!

Σχετικά Άρθρα

Ιπποτικά και χωρίς υπεκφυγές, ο Άρτσιλ Αρβελάντζε, αδερφός του θρυλικού Σότα που διέπρεψε με τη φανέλα του Άγιαξ, παραδέχθηκε την ανωτερότητα  της Ελλάδας απέναντι στη Γεωργία, ξεχώρισε τον Τάσο Μπακασέτα, ενώ σχολίασε τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίζει ο προπονητής ενός εθνικού συγκροτήματος!

Άλλωστε, τις γνωρίζει εκ των έσω, λόγω της στενής σχέσης του αδερφού του με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ελλάδας, Τζον Φαν’τ Σχιπ και τον συνεργάτη του, Άαρον Βίντερ, από την κοινή τους θητεία στον Αίαντα! 

Ο 32 φορές διεθνής με τη φανέλα της Εθνικής Γεωργίας, πρώην ποδοσφαιριστής της Κολωνίας, της Τραμπζονσπόρ και της Ντιναμό Τιφλίδας, μίλησε στο BN Sports, δίνοντας το «απόσταγμα» της νίκης της Ελλάδας, αλλά και τη δική του οπτική στα ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα της χώρας μας!

Εικόνα


-Ποια η άποψή σας για το χθεσινό παιχνίδι;
 

«Για να είμαι ειλικρινής, όπως είδα και το πρώτο και το δεύτερο παιχνίδι, πιστεύω πως χθες (09/10) η καλύτερη ομάδα κέρδισε. Η Ελλάδα ήταν πολύ πιο πειστική από εμάς. Ο έλεγχος του παιχνιδιού και η κατοχή της μπάλας ήταν περισσότερο στη δική της πλευρά και της αξίζουν συγχαρητήρια». 

 

-Υπάρχει κάποιος παίκτης που ξεχωρίσατε; 

«Σίγουρα τον αρχηγό της ομάδας, τον Τάσο Μπακασέτα! Από όσα γνωρίζω παίζει εξαιρετικά στην Τουρκία και απέναντι στη Γεωργία ήταν πραγματικός ηγέτης!» 

 

-Τι εικόνα σας άφησε η ελληνική ομάδα ως σύνολο; 

«Γνωρίζω την Εθνική Ελλάδας πολλά χρόνια, γιατί έχω παίξει ως αντίπαλός της. Τώρα είναι μία δύσκολη περίοδος. Θυμάμαι πολύ καλύτερες γενιές μέσα στα τελευταία 15-20 χρόνια. Υπάρχει ταλέντο, αλλά οι παίκτες χρειάζονται χρόνο για να εξελιχθούν. Γνωρίζω, άλλωστε, εκ των έσω, λόγω της σχέσης του αδερφού μου, Σότα, με τον Άαρον Βίντερ και τον Τζον Φαν’τ Σχιπ, πως η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά χρειάζεται επιμονή στο πλάνο και υπομονή στα αποτελέσματα από όλες τις πλευρές.  

Άλλωστε, αυτό αποτυπώνεται και στις ελληνικές ομάδες. Παλιότερα, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ βρίσκονταν συνεχώς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έκαναν εξαιρετικές πορείες. Αυτό δεν συμβαίνει πλέον, ενώ στηρίζονται, παράλληλα, κατά πολύ σε ξένους παίκτες, γεγονός που πλήττει την εθνική ομάδα. Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους Έλληνες ποδοσφαιριστές».  

 

-Πιστεύετε πως η Ελλάδα μπορεί να φύγει με το τρίποντο από τη Σουηδία; 
 «Δεν θα είναι εύκολο, γιατί η Σουηδία είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αφού εκτός από ταλέντο, είναι και πάρα πολύ δεμένη. Παράλληλα, γνωρίζω ότι θα λείπουν κάποιοι πολύ σημαντικοί παίκτες από την Ελλάδα, όπως συνέβη και απέναντι σε εμάς. Όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο, αλλά δεδομένα, δεν θα είναι εύκολο». 

 

-Η παρουσία πρώην ποδοσφαιριστών στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γεωργίας, θεωρείτε πως είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να προοδεύσει το ποδόσφαιρο της κάθε χώρας; 

«Είναι γεγονός πως βρίσκονται σε καίριες θέσεις τόσο ο Κομπιασβίλι (Πρόεδρος), όσο και ο Ιασβίλι (Αντιπρόεδρος). Είναι πρώην ποδοσφαιριστές, έχουν μεγάλες παραστάσεις από την εθνική ομάδα και ξέρουν πώς να δουλέψουν. Χρειάζονται όλοι χρόνο όμως!  

Όταν δουλεύεις στην εθνική ομάδα, οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές. Έχεις μόλις λίγες μέρες για να μαζέψεις τους παίκτες και να προετοιμαστούν κατάλληλα. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για μία χώρα σαν τη Γεωργία που όλοι έχουν απαιτήσεις και θεωρούν πως γνωρίζουν καλύτερα από τους υπόλοιπους.  

Από όσο γνωρίζω και στην Ελλάδα κάτι ανάλογο συμβαίνει, αφού είναι μία από τις χώρες, που το να είσαι ο προπονητής της εθνικής ομάδας, είναι πιο δύσκολο από το να είσαι ο πρωθυπουργός!  

Ωστόσο, ελπίζω τα καλύτερα να έρχονται. Συγχαρητήρια για τη νίκη απέναντί μας και καλή επιτυχία στο παιχνίδι με τη Σουηδία!» 

 

Φάνης Τσοκανάς 
www.bnsports.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0