Καρώ Σημαία

Formula 1: Επεισοδιακή pole position για τον Φερστάπεν μετά από 5 κόκκινες σημαίες! (video)

Formula 1: Επεισοδιακή pole position για τον Φερστάπεν μετά από 5 κόκκινες σημαίες! (video)

Η πρώτη pole position της σεζόν ήρθε για τον Μαξ Φερστάπεν μετά από μία διαδικασία που διήρκησε σχεδόν 2 ώρες αφού διακόπηκε πέντε φορές. Ο Λεκλέρ θα εκκινήσει από τη δεύτερη θέση το sprint race του Σαββάτου και τρίτος ο Νόρις.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Η βροχή στην Εμίλια Ρομάνια έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των κατατακτήριων δοκιμών αφού 5 πιλότοι είχαν εξόδους και αντίστοιχες φορές έκανε την εμφάνισή της η κόκκινη σημαία. Από το… χάος κερδισμένος βγήκε ο Μαξ Φερστάπεν που κατάφερε να πάρει την 14η Pole position της καριέρας του και πρώτη της σεζόν.


Οι συνθήκες ήταν ενδιάμεσες σε όλη τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών και από την αρχή φάνηκε ότι θα ήταν μία μακρά διαδικασία. Η πρώτη κόκκινη σημαία βγήκε για τον Άλεξ Άλμπον στο Q1 η οποία πάντως δεν επηρέασε ιδιαίτερα τις εξελίξεις. Οι δύο Alpha Tauri αποκλείστηκαν από τη συνέχεια μαζί με τον Λατίφι, τον Άλμπον και τον Στρολ.

Στη 2η περίοδο οι συνθήκες ήταν στεγνές στην αρχή αλλά η βροχή ερχόταν. Έτσι άπαντες έτρεξαν να κάνουν τις γρήγορες προσπάθειές τους. Ο Σάινθ έκανε έναν πολύ καλό γύρο και ήταν δεύτερος, αλλά στην επόμενη απόπειρά του έχασε τον έλεγχο της Ferrari. Η κόκκινη σημαία αποδείχθηκε καθοριστική αφού λίγο μετά άρχισε και πάλι να βρέχει. Ο Σάινθ μπήκε στη δεκάδα αλλά φυσικά δεν είχε μονοθέσιο για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, ενώ το διάστημα που ακολούθησε στο Q2, ήταν τυπικό αφού κανένας δεν μπορούσε να βελτιώσει το χρόνο του. Εκτός Q3 έμειναν και οι δύο Mercedes κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην υβριδική εποχή… Από το Ιαπωνικό grand prix του 2012 είχαν να ζήσουν κάτι ανάλογο στη γερμανική ομάδα.

Έτσι φτάσαμε στο Q3 όπου η βροχή είχε κάνει ακόμη πιο δύσκολες τις συνθήκες. Στην αρχή ο Μάγκνουσεν έχασε τον έλεγχο της Haas, αλλά δεν υπήρξε κάποια ζημιά και έτσι συνέχισε κανονικά με την κόκκινη σημαία να κάνει για τρίτη φορά την εμφάνισή της. Οι πιλότοι επέστρεψαν και ο Μαξ Φερστάπεν ήταν αυτός που κατάφερε να κάνει τον ταχύτερο γύρο παρά το ότι είχε κίτρινη σημαία στο τελευταίο κομμάτι της πίστας. Η κίτρινη σημαία μετατράπηκε σε κόκκινη λόγω εγκατάλειψης του Βάλτερι Μπότας.

Τα 3 λεπτά που έμεναν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία έδιναν πιθανότητες σε όλους να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Αλλά δεν ήταν γραφτό να δώσουν μάχη. Ο Λάντο Νόρις έχασε τον έλεγχο της McLaren 38 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του Q3 και έτσι ολοκληρώθηκαν άδοξα οι κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής.

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών

Αυτή θα είναι η σειρά εκκίνησης του sprint race του Σαββάτου από όπου θα κριθεί η κατάταξη του αγώνα της Κυριακής.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0