Καρώ Σημαία

Βασέρ: «Στόχος της Φεράρι είναι το πρωτάθλημα κατασκευαστών, έχω τεράστια εκτίμηση για τον Σάινθ»

Βασέρ: «Στόχος της Φεράρι είναι το πρωτάθλημα κατασκευαστών, έχω τεράστια εκτίμηση για τον Σάινθ»

Ο διευθυντής της Scuderia, Φρεντ Βασέρ, εξέφρασε τους στόχους που έχουν τεθεί φέτος από την Φεράρι, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Κάρλος Σάινθ.

Οι Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ στη Μελβούρνη έκαναν το πρώτο 1-2 για την Φεράρι μετά από δύο δεκαετίες.

Τα βήματα προόδου που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες είναι εντυπωσιακά, όμως ο Φρεντ Βασέρ κρατάει ακόμη χαμηλά την… μπάλα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φρεντ Βασέρ:

«Δεν θα είναι κάθε αγωνιστικό τριήμερο όπως της Μελβούρνης. Αλλά αυτό που ζητάω από την ομάδα είναι να μην κάνει λάθη, να βελτιώνεται βήμα-βήμα, και να διατηρήσει την ίδια αποφασιστικότητα.

Δεν εστιάζω καθόλου στην απόδοση της Red Bull, είμαι αφοσιωμένος στην απόδοση του δικού μας αυτοκινήτου. Κάναμε ένα βήμα προόδου. Η αυτοπεποίθηση είναι μια τεράστια παράμετρος για τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς, και πιστεύω ότι τον τελευταίο μήνα χτίζουμε την αυτοπεποίθησή μας. Όπως συνέβη και στο τελείωμα της περσινής χρονιάς.

Αυτό το τριήμερο [στη Μελβούρνη] καταφέραμε τα πάντα καλά -χωρίς να νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να το πετυχαίνουμε σε κάθε τριήμερο- και όταν το κάνουμε αυτό τους βάζουμε [τη Red Bull] υπό πίεση. Κι όταν είναι υπό πίεση μπορούν να κάνουν λάθη, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Ήμασταν γρήγοροι από την πρώτη στιγμή [στην Αυστραλία], από τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, και νομίζω ότι έχουμε κάνει ένα καλό βήμα προόδου σε σχέση με το σημείο που βρισκόμασταν πριν από έναν χρόνο, φεύγοντας από τη Μελβούρνη χωρίς να έχουμε κερδίσει ούτε έναν βαθμό.

Δεν απογοητευτήκαμε με τα αποτελέσματά μας στο Μπαχρέιν και στη Σαουδική Αραβία, ούτε παρασυρόμαστε από αυτό το 1-2. Πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή την προσέγγιση στους επερχόμενους αγώνες, διότι μόνο έτσι θα πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Ο Κάρλος αξίζει ιδιαίτερη αναφορά, διότι πριν από δύο εβδομάδες υπεβλήθη σε εγχείρηση. Τώρα είναι σαν αυτό να μην συνέβη ποτέ, και κατάφερε να κρατήσει τη συγκέντρωσή του σε όλη τη διάρκεια για να κλείσει ένα εκπληκτικό τριήμερο.

Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Κάρλος, και ως οδηγό και ως άνθρωπο. Όταν του είπα για την επιλογή να υπογράψουμε τον Λιούις Χάμιλτον, υποσχεθήκαμε ο ένας στον άλλον ότι θα πιέσουμε μέχρι την τελευταία στροφή του τελευταίου GP».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0