Basket Talk

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Σλούκας «όνειρο», το πήρε... μόνος του, στο ματς της ζωής του! (video)

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Σλούκας «όνειρο», το πήρε... μόνος του, στο ματς της ζωής του! (video)
Το ήθελε και το πήρε μόνος του ο Κώστας Σλούκας! Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν «μυθικός», έκανε ρεκόρ καριέρας, πήρε εκδίκηση από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (25/04, 95-79) και έφερε τη σειρά των Play Offs στο 1-1! Οι «πράσινοι» πάνε πλέον στο Βελιγράδι για να φέρουν αρχικά το πλεονέκτημα πίσω στο ΟΑΚΑ και έπειτα για να τελειώσουν την πρόκριση!

Απίθανος, μοναδικός, ηγετικός Κώστας Σλούκας! Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» πέτυχε career high, ίσως στην καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του και χάρισε μία τεράστια νίκη στον Παναθηναϊκό! Οι «πράσινοι» κέρδισαν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (25/04, 95-79) και έφεραν τη σειρά των Play Offs σε ισορροπία, για να πάνε πλέον στο Βελιγράδι και να φέρουν πίσω στο ΟΑΚΑ το πλεονέκτημα. Σε πρώτο πλάνο φυσικά, αφού στη συνέχεια θα διεκδικήσουν ακόμα και το εισιτήριο για το Final 4 της EuroLeague!


O Σλούκας ήταν απίστευτος, σταμάτησε στους 29 πόντους, τους περισσότερους που έχει πετύχει στην καριέρα του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και δήλωσε εμφατικά «παρών»! Σπουδαία εμφάνιση και από τον Ιωάννη Παπαπέτρου, που πέτυχε κρίσιμα καλάθια και σημείωσε 15 πόντους, με τον Ντίνο Μήτογλου, να ακολουθεί με 14.

Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στο Βελιγράδι, όπου έχει μεταφερθεί η Μακάμπι, με το Game 3 να είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη (30/04, 20:00).

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει αντίδοτο στο πρόβλημα του Κοέν, στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Με 10 από τους 14 πόντους της Μακάμπι στα 5,5 λεπτά, οδηγούσε την ομάδα του στο σκοράρισμα, ωστόσο οι «πράσινοι» δεν της επέτρεπαν να… ηρεμήσει, με πρωταγωνιστές τους Ναν και Μήτογλου (14-14 στο 6’).

Οι παίκτες του Κάτας σε αυτό το σημείο, εκμεταλλεύτηκαν το «μούδιασμα» των γηπεδούχων, που είχαν στερέψει από επιθετικές λύσεις, με αποτέλεσμα η Μακάμπι να ξεφύγει ακόμα και στο +9 και να κλείσει την πρώτη περίοδο στο 20-28, έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Ριβέρο.

Με ένα γρήγορο 5-0, ο Παναθηναϊκός μείωσε στους τρεις έπειτα από 1,5 λεπτό στο δεύτερο δεκάλεπτο (25-28), οι φιλοξενούμενοι παρέμεναν σταθερά μπροστά, αλλά ο Κώστας Σλούκας με μεγάλο τρίποντο, έφερε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (35-36), στο 16ο λεπτό.

Μάλιστα, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έβαλε ακόμα ένα για να ισοφαρίσει (38-38) και να δώσει… παλμό στις κερκίδες! Και κάπου εκεί, με μία… τρελή φάση, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +8! Πώς; Ο Σλούκας έβαλε το τρίτο διαδοχικό του τρίποντο, ενώ ο Παπαπέτρου στη διεκδίκηση του ριμπάουντ κέρδισε αντιαθλητικό! Ευστόχησε και στις δύο βολές, ενώ στην κατοχή που ακολούθησε ευστόχησε και για τρεις, για να γράψει το 46-38 στο 18’!

Τη «σκυτάλη» πήρε ο Λεσόρ με γκολ-φάουλ για το 49-38, με τους «πράσινους» να εκμεταλλεύονται στο έπακρο το μομέντουμ τους και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στο +12 (51-39)!

Το ημίχρονο δεν έκοψε τη… φόρα του Παναθηναϊκού. Σε δύο λεπτά, έτρεξε ένα σερί 5-0 και έφυγε στους 17 (56-39), αφήνοντας τη Μακάμπι σαστισμένη! Ο Μπράουν ευστόχησε σε ένα τρίποντο, αλλά οι παίκτες του Αταμάν «διψούσαν» για… εκδίκηση για ό,τι συνέβη το βράδυ της Τρίτης (23/04) και φαινόταν στο παρκέ, στον απόλυτο βαθμό.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου βρισκόταν σε εξαιρετική βραδιά, ο Τούρκος τεχνικός τον εμπιστεύτηκε με παραπάνω χρόνο και με το δεύτερο εύστοχο του τρίποντο, «εκτόξευσε» τη διαφορά στο +18 (62-44 στο 25’). Η Μακάμπι έφτασε μέχρι το -13 έπειτα από καλάθι του Κλίβελαντ (69-56) και σε συνδυασμό με τις δύο βολές του Μπλατ στο φινάλε της περιόδου, αλλά και το λάθος του Ναν που οδήγησε σε εύκολο λέι απ του Κόλσον, έφτασε στους 11, στην έναρξη του τελευταίου μέρους (71-60).

Η Μακάμπι έπιασε στον «ύπνο» τον Παναθηναϊκό, που έκανε αρκετά λάθη στο πρώτο λεπτό της τελευταίας περιόδου, και με ένα 6-0, έφερε το σκορ στο 71-66 και να φτάσει ακόμα στους τρεις με καλάθι του Κλίβελαντ. Το ματς είχε γίνει ξανά θρίλερ, αλλά Λεσόρ και Σλούκας φρόντισαν να κρατήσουν την ομάδα τους σε θέση οδηγού (76-70 στο 34΄). 

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού όμως, δεν είχε διάθεση για αστεία, ενορχήστρωσε κάθε επίθεση του «τριφυλλιού» στα τελευταία λεπτά, πέτυχε σπουδαία καλάθια και του χάρισε τη νίκη, φέρνοντας τη σειρά στο 1-1, για να γνωρίσει την αποθέωση από τον κόσμο στο ΟΑΚΑ!

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 51-39, 71-60, 95-79

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0