Football Talk

Μπράιτον – Μάντσεστερ Σίτι 0-4: Επίδειξη δύναμης και η «μάχη» για τον τίτλο συνεχίζεται! (video)

Μπράιτον – Μάντσεστερ Σίτι 0-4: Επίδειξη δύναμης και η «μάχη» για τον τίτλο συνεχίζεται! (video)

Άνετα, απλά, με διάθεση να δείξει πως όσο συμπεριλαμβάνεται σε μία συζήτηση περί κατάκτησης του πρωταθλήματος, αυτή είναι το φαβορί. Πειστικότατη η Μάντσεστερ Σίτι στο «Άμεξ», επικράτησε με 4-0, «έσβησε» την Μπράιτον, που παραδόξως δεν είχε καν ευκαιρία.

Η Άρσεναλ είχε κερδίσει με 5-0 την Τσέλσι, η Λίβερπουλ ηττήθηκε με 2-0 από την Έβερτον και η Μάντσεστερ Σίτι είχε δύο δεδομένα στο μυαλό της.

Θα κέρδιζε την Μπράιτον, θα ξεπερνούσε τη Λίβερπουλ, θα είχε ένα ματς λιγότερο από τους «κανονιέρηδες» και θα εκκρεμούσαν ακόμη πέντε παιχνίδια. Αν τα πάρει όλα, παίρνει και τον τίτλο. Αλλά για αρχή, ήθελε να περάσει πειστικά από το «Άμεξ» και να αναδείξει το ότι όσο παίζεται ένα πρωτάθλημα και η ίδια είναι στην κουβέντα, αυτομάτως είναι και το φαβορί.

Στο πρώτο τέταρτο με την Μπράιτον, δεν είχε… καν ευκαιρία. Στο 17ο λεπτό όμως, μία στιγμή του Κέβιν Ντε Μπρόινε ήταν αρκετή. Υπέροχη κεφαλιά και το πρώτο του γκολ με αυτόν τον τρόπο στην Premier League, είναι γεγονός.

Ακολούθησε ένα οκτάλεπτο – φωτιά, στο οποίο επί της ουσίας, το παιχνίδι τελείωσε. Και άνηκε στον Φιλ Φόντεν. Αυτός έκανε με εκτέλεση φάουλ, που βρήκε και στο τείχος, το 2-0, για να φτάσουμε στο 34ο λεπτό και να «γράψει» το 3-0, με χαρακτηριστική ευκολία.

Από εκεί και πέρα, το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Η Μπράιτον δεν απείλησε ποτέ, στην επανάληψη η Σίτι απλώς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Σκόραρε μετά από καιρό ο Άλβαρες, κατέγραψε την δεύτερη ασίστ του στο παιχνίδι ο Γουόκερ!

Αξίζει να σημειωθεί πως οι «γλάροι» είχαν ορισμένα παράπονα από τη διαιτησία. Θεωρούν πως στο δεύτερο γκολ δεν υφίσταται φάουλ πάνω στον Φόντεν, πως ο Κάιλ Γουόκερ στο 4-0 έχει κάνει φάουλ στον Στιλ, και πως στο 72ο λεπτό, ο Ζοάο Πέδρο έχει ανατραπεί από τον Γκβάρντιολ.

Τίποτα από τα προαναφερθέντα δεν καταλογίστηκε υπέρ τους και η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 4-0 στο «Άμεξ», για να ανέβει στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο -1 από την Άρσεναλ, με ματς λιγότερο!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0