Τένις

Αποκλεισμός για τη Σιμόνα Χάλεπ που βρέθηκε «ντοπέ» στο US Open

Αποκλεισμός για τη Σιμόνα Χάλεπ που βρέθηκε «ντοπέ» στο US Open
Η Ρουμάνα τενίστρια Σιμόνα Χάλεπ βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία, έπειτα από έλεγχο αντι-ντόπινγκ κατά τη διάρκεια του φετινού US Open.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ακεραιότητας του τένις (International Tennis Integrity Agency) προέβη σε προσωρινή τιμωρία απέναντι στη Σιμόνα Χάλεπ, στερώντας στη Ρουμάνα τενίστρια το δικαίωμα να αγωνίζεται, αφού βρέθηκε «θετική» στην απαγορευμένη ουσία Roxadustat κατά τη διάρκεια του US Open, τον περασμένο μήνα.

Ο «ΙΤΙΑ» ανακοίνωσε σήμερα (21/10) την απόφαση του αποκλεισμού της Ρουμάνας τενίστριας, η οποία έχει στην κατοχή της δύο τίτλους σε Grand Slam. Η Χάλεπ βρέθηκε θετική μετά τον 1ο γύρο του US Open και την ήττα της από την Ντάρια Σίγκνουρ, όταν και πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ και το αποτέλεσμα έδειξε ότι είχε κάνει χρήση της ουσίας Roxadustat, που περιέχεται σε φάρμακο για την αναιμία.

H 31χρονη Ρουμάνα, που έχει βρεθεί για 64 εβδομάδες στο Νο.1 της Παγκόσμιας κατάταξης, μετά εκείνο το παιχνίδι είχε ανακοινώσει πως σταματά τους αγώνες της αυτή τη σεζόν, για να προβεί σε επέμβαση στη μύτη. Η ίδια δηλώνει μέσω σόσιαλ μίντια για το περιστατικό: 

«Σήμερα αρχίζει ο σκληρότερος αγώνας της ζωής μου: η μάχη για την αλήθεια. Σε όλη μου την καριέρα, η ιδέα του να "κλέψω" δεν πέρασε ούτε μία φορά από το μυαλό μου, καθώς είναι εντελώς αντίθετη με τις αξίες, με τις οποίες γαλουχήθηκα. Απέναντι σε μία άδικη κατάσταση, αισθάνομαι απόλυτα μπερδεμένη και προδομένη». 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0