Τένις

Γιατί ο Τσιτσιπάς «μεταμορφώνεται» στο χώμα; Οι ειδικοί δίνουν τις απαντήσεις, αναλύοντας πλήρως το παιχνίδι του

Γιατί ο Τσιτσιπάς «μεταμορφώνεται» στο χώμα; Οι ειδικοί δίνουν τις απαντήσεις, αναλύοντας πλήρως το παιχνίδι του

«Πώς ο Τσιτσιπάς εξελίσσεται σε έναν ‘μάστερ’ του χώματος»: Μια ακριβής παρουσίαση των χαρακτηριστικών του, από έναν εκ των κορυφαίων αναλυτών του τένις παγκοσμίως.

Ο Σιμόν Ρέα, πρώην παίκτης και νυν προπονητής τένις, και αναλυτής του Game Insight Group, μίλησε στο podcast του Αυστραλιανού Όπεν για τον Στέφανο Τσιτσιπά, στον οποίο αναφέρθηκε εκτενώς, αναλύοντας τα στοιχεία που του επιτρέπουν να απογειώνει το επίπεδό του στις χωμάτινες επιφάνειες:

«Στο Μόντε Κάρλο και σε αρκετά ακόμη χωμάτινα γήπεδα, η αναπήδηση είναι υψηλή, πράγμα που δουλεύει υπέρ του  τόσο στο κομμάτι του  δικού του σερβίς, όσο και στις επιστροφές του, καθώς του δίνει περισσότερο χρόνο και του επιτρέπει να βρίσκεται αρκετά πίσω περιμένοντας να επιστρέψει.

Του δίνεται έτσι η δυνατότητα να ελαχιστοποιήσει τις φορές που πρέπει να πραγματοποιήσει επιστροφή με το backhand, με την μπάλα να βρίσκεται σε μεγάλο ύψος. Με βάση τα προηγμένα στατιστικά, είναι ο νούμερο 41 τενίστας στο κομμάτι των επιστροφών τους τελευταίους 12 μήνες, οπότε δεν είναι το δυνατό σημείο του παιχνιδιού του».

Ο Ρέα στάθηκε στον εντυπωσιακό και ξεχωριστό τρόπο, με τον οποίο επιβλήθηκε του σχεδόν ανίκητου μέσα στο 2024 Γιανίκ Σίνερ:

«Έκανε κάτι που ελάχιστοι έχουν καταφέρει να κάνουν απέναντι στον Σίνερ. Κατόρθωσε να έχει το πάνω χέρι στους πόντους, κατευθύνοντάς τους εκεί που ήθελε μέσω των επιστροφών του με το forehand».

Στο ίδιο podcast, προβλήθηκαν και δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά, στις οποίες σχολίασε την πιθανότητα να διεκδικήσει έναν τίτλο Grand Slam, εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική του φόρμα:

«Δεν υπάρχει χαλαρή προσέγγιση σε τίποτα, αυτή η δουλειά είναι η ζωή μου. Το να κερδίσω ένα Grand Slam είναι κάτι που σχεδιάζω να κάνω, και να δώσω τα πάντα γι’ αυτό φέτος. Θεωρώ πολύ σημαντικό το να καταφέρω κάτι τέτοιο, γιατί θα με φέρει πολύ πιο κοντά σε ανθρώπους που εμπνέω».

 


www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0