Τένις

Ακόστα – Τσιτσιπάς 1-2: Συνεχίζει με… φόρα ο Στέφανος και το «βλέμμα» του είναι σε έναν ακόμη τίτλο!

Ακόστα – Τσιτσιπάς 1-2: Συνεχίζει με… φόρα ο Στέφανος και το «βλέμμα» του είναι σε έναν ακόμη τίτλο!

Σε τρομερή κατάσταση δείχνει να βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς ο Έλληνας τενίστας «λύγισε» την αντίσταση του Φακούντο Ντίαζ Ακόστα (19/04, 1-2) και πήρε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Barcelona Open.

Τις εννέα σερί νίκες στο χώμα έφτασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κερδίζοντας και τον Φακούντο Ντίαζ Ακόστα με μία εντυπωσιακή ανατροπή (19/04, 1-2). Πλέον ο Έλληνας τενίστας είναι στα ημιτελικά του Barcelona Open και ο στόχος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου.

Το πρώτο σετ του αγώνα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον καθώς, ο Αργεντινός έκανε σχετικά γρήγορα το 3-1. Βέβαια ο Στέφανος μπόρεσε με μία εξαιρετική αντεπίθεση να πάρει το προβάδισμα στα σετ, όταν και έκανε το 4-3. Στο τέλος όμως ο Ακόστα είχε το καθαρό μυαλό και με τρία συνεχόμενα games για το 6-4.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε αρκετά ισορροπημένα, όμως με ένα «ξέσπασμα» του Τσιτσιπά, το σκορ έφτασε στο 5-2. Μπορεί ο Ακόστα να μείωσε σε 5-3, όμως το σετ ανήκε ολοκληρωτικά στον Στέφανο ισοφαρίζοντας σε 1-1, με σκορ 6-3.

Το τρίτο και τελευταίο σετ ήταν το πιο αμφίρροπο απ’ όλα. Ο Τσιτσιπάς πήρε σχετικά εύκολα το προβάδισμα με 3-1, μέχρι όμως ο Ακόστα να φέρει τα… πάνω κάτω και για το 4-3. Το παιχνίδι συνέχισε σε ίδιο τέμπο, με το σκορ να φτάνει στο 5-5. Εκεί ο Τσιτσιπάς έσβησε ένα match point του Αργεντινού στέλνοντας το παιχνίδι στο tie break. Εκεί σ' ένα μεγάλο ράλι, ο Τσιτσιπάς πήρε την πρόκριση με 8-10.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0