Τένις

«Αλύγιστος» Τσιτσιπάς, πέταξε έξω τον Σίνερ και είναι στον τελικό του Μόντε Κάρλο! (video)

«Αλύγιστος» Τσιτσιπάς, πέταξε έξω τον Σίνερ και είναι στον τελικό του Μόντε Κάρλο! (video)

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε την κλάση του, κέρδισε με 2-1 σετ (13/04) τον Γιανίκ Σίνερ και πήρε μία σπουδαία πρόκριση, για να διεκδικήσει το τρόπαιο στο Μόντε Κάρλο!

Θα είναι εκεί, στο μεγάλο «ραντεβού»! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θριάμβευσε απέναντι στον Γιανίκ Σίνερ, επικράτησε με 2-1 σετ (13/04), έθεσε εκτός συνέχειας το Νο.2 της Παγκόσμιας κατάταξης και έφυγε για τον τελικό του Μόντε Κάρλο!

Εκεί, θα περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Κάσπερ Ρουντ.

Η πρώτη αναμέτρηση για την ημιτελική φάση του Rolex Masters 1000 του Μόντε Κάρλο, μεταξύ του Στέφανου Τσιτσιπά και του Γιανίκ Σίνερ αναμενόταν εξαρχής με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται σε ανοδική κατάσταση και πολύ καλή φόρμα, όπως άλλωστε έδειξε και το αποτέλεσμα του παιχνιδιού, ενώ ο Γιανίκ Σίνερ από την άλλη πλευρά, πραγματοποιεί μία ασύλληπτη χρονιά, έχοντας μόλις μία ήττα σε 26 παιχνίδια, πριν φυσικά την κόντρα του με τον Έλληνα τενίστα.

Ο Στέφανος κέρδισε το «στρίψιμο» του νομίσματος και επέλεξε να… υποδεχτεί. Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή έδειξε να αιφνιδιάζει τον Ιταλό, ο οποίος δέχτηκε μπρέικ αρκετά νωρίς, γεγονός που επέτρεψε στον Τσιτσιπά να προηγηθεί από νωρίς με 3-1. Το πρώτο σετ δεν έκρυβε κάποια άλλη έκπληξη. Οι δύο αθλητές διατήρησαν το σερβίς τους έως το τέλος, εξέλιξη που ευνόησε τον Τσιτσιπά που έφτασε στην κατάκτησή του με 6-4.

Ο Ιταλός είχε στο μεταξύ αρχίσει να ανεβάζει την απόδοσή του και η εικόνα του στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Ιταλός έκανε μπρέικ στον Στέφανο και προηγήθηκε με 3-0 θέτοντας τις βάσεις για την ισοφάριση. Ο Τσιτσιπάς συνέχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα με το πρώτο σερβίς του, εξέλιξη που ευνόησε τον Σίνερ, σε συνδυασμό ασφαλώς με την άνοδό του στο τερέν. Ο Ιταλός έφτασε φυσιολογικά στην κατάκτηση του δεύτερου σετ με 6-3 και όλα επρόκειτο να κριθούν στο τρίτο και τελευταίο σετ.



Εκεί, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν σκόπευε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Έπαιξε αποφασιστικά, επικράτησε με 6-4 games και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, όπου θα βρεθεί για τρίτη φορά, τα τελευταία τέσσερα χρόνια!

Τα σετ: 6-4, 3-6, 6-4

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0