Τένις

Είναι το «δικό» του τουρνουά: Ο Τσιτσιπάς «πρίγκιπας» του Μόντε Κάρλο ξανά! (video)

Είναι το «δικό» του τουρνουά: Ο Τσιτσιπάς «πρίγκιπας» του Μόντε Κάρλο ξανά! (video)
Το τουρνουά αυτό ανήκει δικαιωματικά στον Στέφανο Τσιτσιπά που κατέκτησε τον τίτλο του Monte Carlo Masters κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ (0-2 σετ) για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια παίζοντας εξαιρετικό τένις!

Ο τελικός του τουρνουά Masters διεξήχθη στο Μονακό ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Κάσπερ Ρουντ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει κατακτήσει το τουρνουά του Μόντε Κάρλο δύο φορές και μάλιστα back to back (2021-2022), ενώ διαθέτει το 3ο μεγαλύτερο winning rate στη διοργάνωση.

Το Μονακό ταιριάζει απόλυτα στον Τσιτσιπά και όπως φαίνεται είναι το τουρνουά του με τον Έλληνα τενίστα να κερδίζει και πάλι τον τίτλο, τρεις φορές στα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Πολύ καλά ξεκίνησε ο Ρουντ στο παιχνίδι και υπερασπίστηκε το σερβίς του με άσο και δύο αβίαστα λάθη του Τσιτσιπά παίρνοντας το πρώτο game.

Από εκεί και πέρα ο Έλληνας τενίστας χωρίς να χάσει πόντο ισοφάρισε το game (1-1) και πάτησε γκάζι χωρίς να κοιτάξει πίσω του κερδίζοντας και τα υπόλοιπα 5 παιχνίδια. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φάνηκε να έχει τον απόλυτο έλεγχο κερδίζοντας με ευκολία το σετ με 1-6 τρέχοντας ένα σερί 6-0 στα games σημειώνοντας μόλις έξι λάθη.

Στο δεύτερο σετ ο Έλληνας τενίστας κρατάει το σερβίς του και πήρε από νωρίς προβάδισμα για την κατάκτηση του δεύτερου σετ και του τίτλου στο Μόντε Κάρλο, όμως ο Ρουντ ισοφάρισε τα games σε 1-1. Απάντησε αμέσως ο Τσιτσιπάς και σβήνοντας τα break points του Νορβηγού πέρασε μπροστά (1-2), όμως εκείνος έφερε το ματς ξανά σε ισοπαλία δείχνοντας πως δεν θα υποταχθεί εύκολα (2-2).

Ο Τσιτσιπάς δεν παρέδιδε το σερβίς του και το υπερασπίστηκε για ακόμη μία φορά (2-3), όμως κάποια λάθη έδωσαν την ευκαιρία στον Ρουντ να ισοφαρίσει και πάλι (3-3).

Το έβδομο game του δεύτερου σετ δεν έλεγε να τελειώσει με τον Τσιτσιπά μετά από 13 σχεδόν εξοντωτικά λεπτά να καταφέρνει να κρατήσει και πάλι το σερβίς του (3-4). Καθάρισε με ευκολία και χωρίς να χάσει πόντο στην συνέχεια ο Ρουντ για το 4-4 με τον Έλληνα τενίστα να απαντάει κι αυτός με την σειρά του με love game για το 4-5.

Τα σετ: 1-6, 4-6

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0