Πρόσωπα

«Τρία ματς, δύο γκολ!»: Πώς ο Νίκλας Ελίασον μπορεί να καλύψει ένα «κενό» στην ΑΕΚ, από εποχές... Ριβάλντο! (video)

«Τρία ματς, δύο γκολ!»: Πώς ο Νίκλας Ελίασον μπορεί να καλύψει ένα «κενό» στην ΑΕΚ, από εποχές... Ριβάλντο! (video)

Ο Ελίασον έχει «μεταμορφωθεί» σε παίκτη κλειδί για την ΑΕΚ στα φετινά Play Offs της Stoiximan Super League και με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί, πέρα από το πρωτάθλημα, μπορεί να πετύχει κάτι που οι «κιτρινόμαυροι» φίλοι της ομάδας, έχουν να δουν από τη σεζόν 2007/08.

Σχετικά Άρθρα

Με τη… φόρα που έχει πάρει φέτος ο Ελίασον είναι έτοιμος, σε συνεργασία με τους Πόνσε και Λιβάι Γκαρσία, να σπάσει ένα ρεκόρ 16ετίας στην Ένωση.

Ο Σουηδός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο ντέρμπι κορυφής απέναντι στον Παναθηναϊκό για την 7η αγωνιστική των Play Offs (24/04, 3-0).

Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική και κυρίαρχη καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και δεν άφησε τους «πράσινους» να πάρουν ούτε… ανάσα.


Με τον Ελίασον να βρίσκει δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα (7’, 69’) και να δημιουργεί τεράστιους «πονοκεφάλους» στην άμυνα του Παναθηναϊκού, ο «Δικέφαλος» ξέφυγε στο +4 και πλέον γίνεται το φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Stoiximan Super League.

Πλέον ο Ελίασον έφτασε τα οκτώ γκολ στη διοργάνωση και οδηγεί την Ένωση σε ένα back-to-back πρωτάθλημα. Στον «κιτρινόμαυρο» πίνακα των σκόρερ, βλέπει την πλάτη μονάχα των Πόνσε που έχει 15 και Γκαρσία που είναι στα 13. Ακόμη δύο γκολ πρέπει να πετύχει ο Ελίασον στις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές, για να φτάσει και αυτός διψήφιο αριθμό τερμάτων. Και αν τα καταφέρει, θα πραγματοποιήσει κάτι που έχει συμβεί, μόλις δύο φορές στον 21ο αιώνα.

Garcia-3.jpg

Τελευταία φορά που οι φίλοι της ΑΕΚ είδαν τρεις διαφορετικούς ποδοσφαιριστές, της αγαπημένης τους ομάδας με 10+ γκολ στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήταν τη σεζόν 2007/08. Εκείνη τη χρονιά, που η «Ένωση» είχε τον Μπλάνκο με 20, τον Λυμπερόπουλο με 13 και τον Ριβάλντο με 12.

Η αμέσως προηγούμενη, είναι το μακρινό 2002/03. Τότε η ΑΕΚ είχε έντονο το ελληνικό στοιχείο, όχι μόνο στο ρόστερ της αλλά και στους… σκόρερ.

Τότε ο Νικολαϊδης  είχε σκοράρει 12 τέρματα, ο Λάκης 12, ο Τσιάρτας 11 και ο Ναλιτζής 10. Όχι τρεις, αλλά τέσσερις διαφορετικοί ποδοσφαιριστές με διψήφιο αριθμό γκολ και ίσως το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι, πως όλοι τους ήταν Έλληνες.

191421.jpg

 Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0