Τένις

Προς ακύρωση τα τουρνουά της ATP και της WTA στην Ασία!

Προς ακύρωση τα τουρνουά της ATP και της WTA στην Ασία!

Η μοίρα των διοργανώσεων της ATP και της WTA στην Ασία βρίσκονται υπό εξέταση, με την ακύρωση να μοιάζει αρκετά πιθανή.

Οι ομοσπονδίες τένις ανδρών και γυναικών, έχουν ακυρώσει ήδη τουρνουά προγραμματισμένα για το τέλος του έτους στην Ασία, λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η WTA ενημέρωσε πως τα τουρνουά στην Κίνα και την Ιαπωνία δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος. Μέσα σε αυτά συγκαταλέγονται οι διοργανώσεις της Χιροσίμα και της Οσάκα στην Ιαπωνία, όπως και της Γκουανζού, Ναντσάνγκ, Γουχάν και Πεκίνο στην Κίνα, με την WTA να δείχνει διάθεση να επανεξετάσει μόνο τη διοργάνωση της Σενζέν.

Πρόθεση όλων των πλευρών, ωστόσο, παραμένει η πραγματοποίηση των τουρνουά, αλλά σε άλλες τοποθεσίες, όπως το Σικάγο που προστέθηκε ως λύση για τον φετινό Αύγουστο.

«Είμαστε δυσαρεστημένοι που τα παγκόσμιας κλάσης events μας στην Κίνα και την Ιαπωνία δεν θα ολοκληρωθούν φέτος. Ελπίζουμε πως θα επιστρέψουμε το 2022» ανέφερε ο πρόεδρος της WTA, Steve Simon.

Παράλληλα και η ATP, επιβεβαίωσε πως τα δύο 500αρια τουρνουά -το China Open στο Πεκίνο και το Japan Open Tennis Championship στο Τόκιο- αναβάλλονται.

Παρόλα αυτά, οι οργανωτές του Rolex Shanghai Master 1000, είπαν πως στοχεύουν στην κανονική διεξαγωγή του τη φετινή σεζόν, κάτι το οποίο έμεινε ασχολίαστο από τις δύο ομοσπονδίες, οι οποίες ανέφεραν πως περαιτέρω πληροφόρηση θα υπάρξει τις επόμενες εβδομάδες.

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0