Retro Stories

Ένας σκόρερ για δύο ομάδες, στην ίδια αγωνιστική: Μόνο ο Σουμπίνιο! (video)

Ένας σκόρερ για δύο ομάδες, στην ίδια αγωνιστική: Μόνο ο Σουμπίνιο! (video)

Πώς μία εξ αναβολής αγωνιστική, έδωσε στον Σουμπίνιο την τέλεια «ασίστ», για να γράψει ιστορία!

Σχετικά Άρθρα
Σε εννέα χρόνια παρουσίας στη Super League, ο Σουμπίνιο δεν πανηγύρισε τίτλους. Πρόλαβε, όμως, να «γράψει» το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ολυμπιακός, Ατρόμητος και ΟΦΗ είναι μόνο μερικές από τις ομάδες που «υπηρέτησε» στη Super League. Από το 2009 και μετά, όταν έγινε «κάτοικος» Ελλάδας για πρώτη φορά, φορώντας τη φανέλα του Εθνικού Πειραιώς, απέδειξε πως δεν υπάρχει κάτι μονιμότερο του... προσωρινού!

Παρέμεινε στη χώρα μας για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, έφυγε το 2013, επέστρεψε το 2016 για άλλα δύο, ενώ από το 2020 κι έπειτα, αγωνίζεται στις χαμηλότερες κατηγορίες. Εννέα χρόνια παρουσίας, με μαγικές στιγμές κατά καιρούς, αλλά και ένα μοναδικό επίτευγμα!

Στις 15 Φεβρουαρίου του 2012, o Λεβαδειακός φιλοξενεί τον Παναιτωλικό, στην εξ αναβολής μεταξύ τους αναμέτρηση, για την 7η αγωνιστική της Super League. Ο νεοαποκτηθείς, Σουμπίνιο, γίνεται ο μεγάλος πρωταγωνιστής, «ανοίγοντας» και «κλείνοντας» το σκορ, για το τελικό 2-0 υπέρ των Βοιωτών. Αυτομάτως, διεκδικεί το βραβείο του MVP της αγωνιστικής, αφού χαρίζει μία νίκη-χρυσάφι στην ομάδα του, στην προσπάθεια που έκανε για παραμονή στην πρώτη κατηγορία. Ωστόσο, δεν έμελλε να είναι αυτό, το μόνο βραβείο της εν λόγω αγωνιστικής της Super League, για το οποίο έθεσε υποψηφιότητα!



Λίγους μήνες νωρίτερα, ο ΟΦΗ νικά την ΑΕΚ στο Γεντί Κουλέ με σκορ 3-1, χάρις σε δύο γκολ του Βαγγέλη Μάντζιου κι ένα ενός Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού. Ναι, σωστά. Του Σουμπίνιο!



Το ματς του ΟΦΗ για την 7η αγωνιστική της Super League διεξήχθη κανονικά στις 23 Οκτωβρίου του 2011. Ο Σουμπίνιο μετακόμισε στη Βοιωτία τον Ιανουάριο του 2012 και στο εξ αναβολής ματς του Λεβαδειακού για την 7η αγωνιστική, σκόραρε ξανά, στην ίδια αγωνιστική, με άλλη ομάδα, όμως!

Κάπως έτσι, πλάι στις περισσότερες από 180 συμμετοχές του στα ελληνικά γήπεδα, έχει ένα επίτευγμα που πολύ δύσκολα θα μπορέσει κανείς να διεκδικήσει ξανά. Μία -πιθανότατα- παγκόσμια πρωτοτυπία!

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0