Retro Stories

Το Ευρωπαϊκό των ρεκόρ του Πετρούνια στην Κλουζ: Για άλλους απλησίαστο, για αυτόν… ρουτίνα! (video)

Το Ευρωπαϊκό των ρεκόρ του Πετρούνια στην Κλουζ: Για άλλους απλησίαστο, για αυτόν… ρουτίνα! (video)

Η κατάκτηση ενός χρυσού Ευρωπαϊκού μεταλλίου από τον Λευτέρη Πετρούνια σίγουρα δεν αποτελεί είδηση. Εκείνο της Ρουμανίας, όμως, πριν από επτά χρόνια, αποτέλεσε αφορμή για ένα ιδιαίτερο ρεκόρ.

Η κατάκτηση τριών σερί Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων είναι ένα επίτευγμα, που για τους περισσότερους αθλητές στην ιστορία των κρίκων έμοιαζε ακατόρθωτο. Ο μοναδικός που το είχε καταφέρει, ήταν ο σπουδαίος Ιταλός Γιούρι Τσέτσι, με τέσσερις μάλιστα διαδοχικές κατακτήσεις (1990, 1992, 1994, 1996).

Ήταν 22 Απριλίου του 2017, όταν ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιό του σε μια τέτοια διοργάνωση, ενώ το 2018 έμελλε να αυξήσει το σερί του και να ισοφαρίσει τον Τσέτσι. Αν βέβαια μοιάζουν πολλά τα τέσσερα χρυσά Ευρωπαϊκά μετάλλια, δεν αποτελούν... ούτε τα μισά «παράσημα» της μυθικής καριέρας του Έλληνα πρωταθλητή, που σήμερα έχει φτάσει να διαθέτει 3 χρυσά και 1 ασημένιο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 6 χρυσά και 2 χάλκινα σε Ευρωπαϊκά, και φυσικά 1 χρυσό (Ρίο 2016) και 1 χάλκινο (Τόκιο 2020) σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Στον αγώνα εκείνο του 2017 στην Κλουζ, ο Πετρούνιας είχε πραγματοποιήσει μια εκπληκτική προσπάθεια, και συγκέντρωσε 15.433 πόντους εκτελώντας τέλεια ένα πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6.30.

Μετά το τέλος του αγώνα, φάνηκε… νηφάλιος από τη χαρά της μεγάλης επιτυχίας του, και προέβη σε ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες, έως και καυστικές τοποθετήσεις, αφού πρώτα αποκάλυψε ένα απρόοπτο που του συνέβη λίγο πριν την προσπάθειά του:

«Ήταν ένας πολύ όμορφος αγώνας. Η Ρουμανία είναι μια χώρα της γυμναστικής και έκαναν μια υπέροχη διοργάνωση. Είχα δουλέψει πολύ στην εκτέλεση. Αμέσως πριν την προσπάθειά μου, βέβαια, συνειδητοποίησα πως είχα χάσει τον επίδεσμό μου, πράγμα που με αποσυντόνισε. Συνεχίζουμε να παλεύουμε μόνοι μας σε εποχές που τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Στη χώρα της ασυνέπειας, αποδεικνύουμε πως είμαστε συνεπείς. Όταν υπάρχει αύξηση των επιτυχιών και των αθλητών, σημαίνει πως πρέπει να μας στηρίξουν, γιατί αξίζει η προσπάθειά μας».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί, και στον έτερο Έλληνα που είχε αγωνιστεί σε εκείνη τη διοργάνωση, τον Κώστα Κωνσταντινίδη, που είχε καταλάβει την έκτη θέση: «Το περίμενα. Είναι εξαιρετικός αθλητής και έχει λαμπρό μέλλον. Είναι πολύ σημαντικό να βγάζουμε αθλητές με ταλέντο σε αυτήν την εποχή».

Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Κλουζ αποτέλεσε ουσιαστικά κομμάτι της μυθικής τριετίας (2016-18), η οποία περιλάμβανε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο του Ρίο το 2016, 3 χρυσά Ευρωπαϊκά και 2 χρυσά Παγκόσμια!

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0