Retro Stories

Το «δολοφονικό» μαρκάρισμα στον Χάαλαντ και η... εκδίκηση του Ρόι Κιν! (video)

Το «δολοφονικό» μαρκάρισμα στον Χάαλαντ και η... εκδίκηση του Ρόι Κιν! (video)

Στις 21 Απριλίου του 2001, ο Ρόι Κιν είχε αποφασίσει να πάρει... εκδίκηση από τον Αλφ Ινγκ Χάαλαντ, με ένα... «δολοφονικό» μαρκάρισμα.

Σίγουρα ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ένας από τους παίκτες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, αλλά ο πατέρας του, Αλφ Ινγκ, είχε γίνει γνωστός στην Premier League (Νότιγχαμ Φόρεστ, Λιντς, Μάντσεστερ Σίτι). Δυστυχώς για αυτόν και ευτυχώς για τον Ρόι Κιν, αφού παραδέχθηκε ότι δεν μετάνιωσε για ότι έκανε, πολλοί τον θυμούνται για το «δολοφονικό» μαρκάρισμα που είχε δεχθεί από τον Ιρλανδό. 

'Ηταν 27 Σεπτεμβρίου του 1997, όταν η Λιντς είχε υποδεχθεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Έλαντ Ρόουντ». Κατά τη διάρκεια του ματς, ο Ρόι Κιν είχε δεχθεί ένα μαρκάρισμα από τον Αλφ Ινγκ Χάαλαντ και έπεσε στην περιοχή, με τον Νορβηγό να πηγαίνει από πάνω του και να του φωνάζει να σηκωθεί, επειδή θεώρησε ότι προσποιείται για κάποιον τραυματισμό. Ο Κιν είχε παραδεχθεί στην αυτοβιογραφία του, ότι δεν ήταν σε καλή φυσική κατάσταση στο ματς και δυσκολευόταν να παίξει, για αυτό και η εύκολη πτώση του.

Ένα ματς το οποίο για την ιστορία είχε λήξει 1-0 υπέρ των γηπεδούχων, αλλά κρίνοντας το τι θα ακολουθούσε λίγα χρόνια αργότερα, κανείς δεν στέκεται πλέον στο αποτέλεσμα.



Στις 21 Απριλίου το 2001, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε υποδεχθεί τη συμπολίτισσά της, Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ρόι Κιν ήταν αρχηγός στους «κόκκινους διαβόλους», ενώ απέναντί του είχε τον Χάαλαντ, ο οποίος είχε πάρει μεταγραφή τους «πολίτες» την 1η Ιουλίου του 2000.

Ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 1-1, ο Κιν στο 86' είχε βρει την ευκαιρία να πάρει την εκδίκησή του από τον Νορβηγό. Ο Ιρλανδός δεν είχε ξεχάσει τι είχε γίνει το 1997 και με πολύ άσχημο τρόπο κλώτσησε τον Χάαλαντ με τις τάπες στο δεξί γόνατο.

Όσο ο Νορβηγός ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο και έδειχνε να πονάει, ο πολύπειρος μέσος είχε πάει από πάνω του και του είπε να σταματήσει να προσποιείται ότι είναι τραυματίας. Μία πράξη εκδίκησης, που δεν μετάνιωσε ο Ρόι Κιν, όπως είχε πει αργότερα, αν και δεν σκόπευε να τραυματίσει σοβαρά τον αντίπαλό του.



Η αρχική τιμωρία του αρχηγού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν να μείνει εκτός δράσης για τρία παιχνίδια και να πληρώσει 6.100 λίρες. Αφότου παραδέχθηκε ότι δεν μετάνιωσε για το μαρκάρισμά του, η αγγλική ομοσπονδία αύξησε την ποινή σε πέντε αγωνιστικές και το χρηματικό πρόστιμο στις 150 χιλιάδες λίρες.

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0