Retro Stories

«Ατλέτικο Μαδρίτης, 121 ετών»: Πώς ξεκίνησαν όλα με το «Α» της Μπιλμπάο και τα χρώματα της... Μπλάκμπερν! (video)

«Ατλέτικο Μαδρίτης, 121 ετών»: Πώς ξεκίνησαν όλα με το «Α» της Μπιλμπάο και τα χρώματα της... Μπλάκμπερν! (video)

Σαν σήμερα 26 Απριλίου το 1903, ιδρύθηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης. Και στις πρώτες ημέρες της ιστορίας της, τα «ερυθρόλευκα», δεν υπήρχαν ούτε σαν ιδέα! Αντιθέτως, αντέγραφαν -όπως λένε οι... φήμες- την Μπλάκμπερν!

Ημέρα γενεθλίων η σημερινή και στη μία πλευρά της Μαδρίτης υπάρχουν χαμόγελα. Η Ατλέτικο Μαδρίτης γιορτάζει τα 121 χρόνια ζωής, καθώς στις 26 Απριλίου του 1903, μία παρέα φοιτητών από τη χώρα των Βάσκων, ίδρυσαν τη δική τους ποδοσφαιρική ομάδα. Οι συγκεκριμένοι φοιτητές ήταν μέλη της Μπιλμπάο και είχαν προχωρήσει σε μία προσπάθεια να φτιάξουν μία δεύτερη Αθλέτικ.

Αυτός είναι και ο λόγος που το πρώτο σήμα της μαδριλένικης ομάδας ήταν ένα «Α», αφιερωμένο στην Αθλέτικ.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική ομοιότητα, μιας και η πρώτη εμφάνιση της Ατλέτικο, ήταν κυανόλευκη, όπως και αυτή της Μπιλμπάο. Οι δύο ομάδες εδώ και πολλά χρόνια φοράνε κόκκινα και άσπρα και η θεωρία πίσω από την αλλαγή των χρωμάτων δεν έχει... επιλυθεί μέχρι σήμερα.

Η πρώτη θεωρία, λέει ότι οι κόκκινες και άσπρες ριγέ μπλούζες ήταν οι φθηνότερες στην κατασκευή τους, μιας και ο συγκεκριμένος συνδυασμός χρωμάτων, χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή στρωμάτων και το αχρησιμοποίητο ύφασμα ήταν εύκολο να γίνει ποδοσφαιρική φανέλα.

Η δεύτερη θεωρία, αναφέρει ότι οι δύο ισπανικές ομάδες, αγόραζαν φανέλες της Μπλάκμπερν από την Αγγλία και τις μετέτρεπαν σε δικές τους. Παρόλα αυτά στα τέλη του 1909, όταν ο Χουανίτο Ελαρντούι είχε πάει να αγοράσει εμφανίσεις και για την Ατλέτικο και την Μπιλμπάο, δεν βρήκε αυτές τις Μπλάκμπερν, με αποτέλεσμα να αγοράσει της Σαουθάμπτον (κόκκινο και άσπρο).

Το πρώτο παιχνίδι που η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε φορέσει τα «ερυθρόλευκα», ήταν στις 22 Ιανουαρίου το 1911 και έκτοτε, ο σύλλογος έχει κάνει «άλματα», έχοντας εδραιωθεί ανάμεσα στα μεγαλύτερα κλαμπ του πλανήτη!


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0