Retro Stories

Ένα αδιάφορο παιχνίδι που έμεινε στην «ιστορία»: Η ημέρα που ο Αναστασιάδης έπαιξε με τέσσερις… γκολκίπερ! (video)

Ένα αδιάφορο παιχνίδι που έμεινε στην «ιστορία»: Η ημέρα που ο Αναστασιάδης έπαιξε με τέσσερις… γκολκίπερ! (video)

Πώς ένα Ξάνθη – Ηρακλής μπορεί να μείνει για πάντα γραμμένο στα βιβλία της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, χωρίς να έχει κρίνει κάτι; Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει την απάντηση!

Το ελληνικό πρωτάθλημα δεδομένα δεν είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, σίγουρα όμως είναι ένα από τα πιο… επεισοδιακά. Τα γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί μέσα στις τέσσερις γραμμές των γηπέδων, διαχρονικά στη χώρα μας, είναι από παράλογα, έως άκρως εντυπωσιακά. Σαν σήμερα, στις 22 Απριλίου του 2001, διαδραματίστηκε ίσως το πιο παράλογο σκηνικό απ’ όλα.

Η Ξάνθη υποδέχθηκε τον Ηρακλή για την 26η αγωνιστική της, τότε, Α’ Εθνικής σε ένα φαινομενικά αδιάφορο παιχνίδι, που το πέρασμα του χρόνου θα το εξαφάνιζε ολοκληρωτικά, από τις μνήμες όλων.

Στην πραγματικότητα όμως, η αναμέτρηση αυτή δεν πρόκειται να «σβηστεί» ποτέ από τα βιβλία της ιστορίας, του ελληνικού ποδοσφαίρου.

iraklis_xanthi.jpg

Τα προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσει «Γηραιός» ήταν πρωτοφανή και ο Άγγελος Αναστασιάδης έπρεπε να λύσει έναν… άλυτο γρίφο. Ο Ηρακλής ταξίδεψε στη Θράκη με μόλις 14 ποδοσφαιριστές, καθώς είχε πέντε τιμωρημένους παίκτες και άλλους τέσσερις τραυματίες, ενώ ο Μιχάλης Κωνσταντίνου δεν είχε λάβει έγκριση από την Κυπριακή Ομοσπονδία, προκειμένου να λείπει για άλλη μία ημέρα από το εθνικό συγκρότημα. Επομένως στο σύνολο ήταν 10 απουσίες.

294162_b.jpg

Η «διαλυμένη» αποστολή του Ηρακλή, αποτελούταν από μία 11αδα και τρεις αναπληρωματικούς τερματοφύλακες. Ο Αναστασιάδης κατάφερε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και παρέταξε την ομάδα του, όμως το ενδεχόμενο αλλαγής ήταν έως και απαγορευτικό.

Με την κατάσταση να είναι τόσο περιορισμένη, ο προπονητής του Ηρακλή το τόλμησε και στο 75ο λεπτό με το σκορ να παραμένει στο 0-0, είπε στον 17χρονο Δινόπουλο να πετάξει τα γάντια του και να μπει στην μεσοεπιθετική γραμμή, με τον πιτσιρικά να το δέχεται χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ποιος θα έφερνε αντίρρησή στον Άγγελο Αναστασιάδη;

Η Ξάνθη κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 78’ από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κεχαγιά. Εκεί, οι Θεσσαλονικείς αποφάσισαν να πάνε «all in» και στο 85ο λεπτό πάτησαν χορτάρι οι άλλοι δύο τερματοφύλακες του πάγκου, Διλμπερής και Στογιάννης. Μαζί με τον βασικό κίπερ της ομάδας, Αντρέας Ράινκε, ο «Γηραιός» αγωνίστηκε για πάνω από πέντε λεπτά, ταυτόχρονα με τέσσερις τερματοφύλακες στον αγωνιστικό χώρο.

Δυστυχώς για την ιστορία, το αποτέλεσμα της αναμέτρησης δεν άλλαξε και η Ξάνθη πήρε τη νίκη με 1-0.

Αν και σίγουρα όσοι παρακολούθησαν εκείνο το παιχνίδι, θα ήθελαν να δουν ένα γκολ από κάποιον τερματοφύλακα. Οποιονδήποτε! Άλλωστε, τόσοι έπαιζαν...

BeFunky-collage-2021-04-22T193707.378-1024x634.jpg

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0