Retro Stories

Η Λίβερπουλ περνάει ωραία με αντίπαλο την Μπενφίκα, με μόνη εξαίρεση τα ματς του Καραγκούνη (video)

Η Λίβερπουλ περνάει ωραία με αντίπαλο την Μπενφίκα, με μόνη εξαίρεση τα ματς του Καραγκούνη (video)
Το Ντα Λουζ ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του για την σπουδαία μονομαχία ανάμεσα σε Μπενφίκα και Λίβερπουλ, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Uefa Champions League. Ζευγάρι που τελευταία φορά αναμετρήθηκε στην διοργάνωση το 2006, σε μία αναμέτρηση η οποία περιείχε έντονο Παναθηναϊκό στοιχείο.
Πίσω στα χρυσά χρόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου και στον απόηχο της μυθικής επιτυχίας του Euro 2004, οι ποδοσφαιριστές του τόπου μας πρωταγωνιστούσαν σε σπουδαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος ξεκίνησε το ευρωπαϊκό του ταξίδι στην Λισαβώνα, αγωνιζόμενος από το 2005 με την φανέλα των «αετών» της Μπενφίκα.
 typara.jpg
Εκεί όπου υπήρξε συμπαίκτης με εξέχουσες προσωπικότητες όπως οι Πετίτ, Σιμάο και Νόυνο Γκόμες, αλλά ήρθε και αντιμέτωπος με σπουδαίους, όπως ο Στίβεν Τζέραρντ ή ο Τσάμπι Αλόνσο. Στις διπλές αναμετρήσεις που διεξήχθησαν τον Φλεβάρη του 2006, όταν και η ομάδα του κλήθηκε να προσπεράσει το δύσκαμπτο εμπόδιο που ονομάζεται Λίβερπουλ.
 
Το πρώτο ραντεβού διεξήχθει στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, στο Ντα Λουζ, εκεί όπου η γηπεδούχος ομάδα εμφανίσθηκε κάτι παραπάνω από ανταγωνιστική, βάζοντας τους «κόκκινους» στα σχοινιά. Αγώνας ο οποίος έληξε με τελικό σκορ 1-0, χάρις στο λυτρωτικό τέρμα του Λουιζάο έξι λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου. 
Με την έλευση του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 58ο λεπτό, ήρθε η στιγμή του «τυπάρα», ο οποίος πέρασε στην θέση του Μπέτο, με σκοπό να συνδράμει στην μεσοεπιθετική λειτουργεία. Στον αγωνιστικό χώρο συνάντησε τον Λούις Γκαρσία, ο οποίος αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της τότε ομάδας του Ράφα Μπενίτεθ
ssss_3.jpg
Ώσπου λίγες στιγμές αργότερα και συγκεκριμένα στο 68', έφτασε η ώρα του Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του σπουδαίου Ρόμπι Φάουλερ. Μία εικόνα η οποία προοικονομούσε το πράσινο μέλλον, καθώς τέσσερα χρόνια αργότερα οι δύο συμπαίκτες και ο εμβληματικός αρχηγός της εθνικής Ελλάδος θα συναντιόντουσαν για λογαριασμό του «τριφυλλιού».
 
Μαζί κατέκτησαν το πρωτάθλημα του 2010, μοναδική σεζόν στην οποία συνυπήρξαν αμφότεροι, καθώς ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έμεινε μονάχα για μία σεζόν στην Αθήνα. Σε αντίθεση με τον Γάλλο striker του οποίου η διετία στον Παναθηναϊκό συνοδεύτηκε με ενεργό χρόνο συμμετοχής, γκολ και εκδηλώσεις λατρείας.
 sese.jpg
Σε κάθε περίπτωση, ο κόσμος των «πρασίνων» βίωσε μία εξαιρετική ομάδα, με Έλληνες αλλά και ξένους παίκτες παγκόσμιας κλάσης, τους οποίους ούτε που φανταζόταν ότι κάποια στιγμή θα αγωνιστούν με την ομάδα τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναμέτρηση του Ντα Λουζ...
 
Εκεί όπου η επικράτηση της Μπενφίκα έβαλε τα θεμέλεια, καθώς ο επαναληπτικός του Άνφιλντ και η νίκη με (2-0) της έδωσε την σπουδαία πρόκριση στην φάση των οκτώ. Σημείο στον οποίοι οι δυο σπουδαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι αναμένεται να αναμετρηθούν για το πολυπόθητο εισιτήριο των ημιτελικών!

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0