Retro Stories

«Η ανατροπή ή το σκάνδαλο του αιώνα;»: Η Μπαρτσελόνα γύρισε από την... κόλαση και η Παρί χρειάστηκε τρία χρόνια για να δικαιωθεί! (video)

«Η ανατροπή ή το σκάνδαλο του αιώνα;»: Η Μπαρτσελόνα γύρισε από την... κόλαση και η Παρί χρειάστηκε τρία χρόνια για να δικαιωθεί! (video)

Την 8η Μαρτίου του 2017, διαδραματίστηκε μία από τις επικότερες -αν όχι η πιο επική- ανατροπές στην ιστορία του Champions League. Το 6-1 της Μπαρτσελόνα επί της Παρί Σεν Ζερμέν θα μνημονεύεται για πάντα και κάθε συνάντησή τους, θα είναι μια αφορμή για ένα.. flashback, στην «προκλητική» διαιτησία του Γερμανού Ντενίζ Αϊτεκίν.  

Μετά το «διπλό» στο Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδα (10/04, 2-3), η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την Παρί Σεν Ζερμέν για τη ρεβάνς των «8» του Champions League.

Ένα «ζευγάρωμα» που αναπόφευκτα φέρνει στο νου πολλών τη συγκλονιστική αναμέτρηση στη Βαρκελώνη το 2017 για τη φάση των «16» εκείνης της σεζόν. Και πώς να μη φέρνει άλλωστε.

Στο πρώτο ματς στο Παρίσι, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η ομάδα του Ουνάι Έμερι ήταν καταιγιστική και είχε επικρατήσει με 4-0, «σβήνοντας» φαινομενικά τις ελπίδες πρόκρισης της Μπαρτσελόνα.


Ο Λουίς Ενρίκε ήταν από τους λίγους που το πίστευαν, μαζί με τον Νεϊμάρ, καθιστώντας σαφές στη συνέντευξη Τύπου πριν τη συνάντηση ότι πάντα υπάρχει ελπίδα και πίστη.


Όμως, ούτε και εκείνοι θα μπορούσαν να φανταστούν τι θα συνέβαινε το βράδυ της 8ης Μαρτίου στο Καμπ Νου.

Ο Σουάρες μόλις στο 2ο λεπτό έκανε την αρχή για να έρθει πριν από το ημίχρονο το 2-0. Στο δεύτερο μέρος, ο Καβάνι φάνηκε να βάζει «τέλος» στα όνειρα των «μπλαουγκράνα» με το σκορ στο 3-1.

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά. Ήταν η ώρα του «λυτρωτή» Νεϊμάρ που… χτύπησε δις στο 88’ και στο 91’. Πλέον, η Μπαρτσελόνα χρειαζόταν ένα γκολ για να κάνει το θαύμα!

Απέμενε μονάχα μια στιγμή. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα γύρισε σε αυτόν, προσποιήθηκε το σουτ αλλά έσκαψε «γλυκά» στην περιοχή. Ο χρόνος πάγωσε. Ο Σέρχι Ρομπέρτο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και έκανε το 6-1! Η έκρηξη συναισθημάτων που ακολούθησε, δεν μπορεί να αποδοθεί με λόγια…


Μπορεί η Παρί να είχε αποκλειστεί με τον πλέον οδυνηρό τρόπο, όμως οι αποφάσεις του Γερμανού διαιτητή, Ντενίζ Αϊτεκίν, δεν πέρασαν απαρατήρητες.

Τα δύο πέναλτι που καταλόγισε εις βάρος της Παρί, σήκωσαν πολλή κουβέντα. Αρκεί να δει κανείς τον τρόπο με τον οποίο ο Νεϊμάρ στην πρώτη περίπτωση και ο Σουάρες στη δεύτερη τα «κερδίζουν» για την ομάδα τους.


Η Παρί κατέθεσε επίσημη καταγγελία κατά της «εχθρικής» διαιτησίας του Αϊτεκίν προς την διοργανώτρια αρχή, στην οποία ανέφερε όλα τα λάθη του Γερμανού που, όπως αποδείχθηκε, της κόστισαν την πρόκριση.

Πέρα από τις δύο προαναφερθείσες φάσεις, ο διαιτητής φαίνεται πως είχε… κλείσει τα μάτια σε δύο καθαρές παραβάσεις του Μασεράνο, η μία για χέρι στην προσπάθεια του Μενιέ και η άλλη για χτύπημα σε σουτ του Ντι Μαρία. Και οι δύο μέσα στην περιοχή της Μπαρτσελόνα.

Η «δικαίωση» για την Παρί ήρθε τρία χρόνια μετά. Η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA αναγνώρισε ότι ο Αϊτεκίν «απέτυχε στην άσκηση των καθηκόντων του κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης».

Βέβαια, αυτό δεν θα μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης το 2017. Απλά επιβεβαίωσε τις φωνές των Παριζιάνων και όσων «φώναζαν» τότε για αλλοίωση αποτελέσματος.   

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0