Καρώ Σημαία

Formula 1: Φερστάπεν και Λεκλέρ ζητούν αλλαγές στα ελαστικά

Formula 1: Φερστάπεν και Λεκλέρ ζητούν αλλαγές στα ελαστικά
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ θέλουν αλλαγές στα ελαστικά της Formula 1, για οδήγηση σε βρόχινες συνθήκες.

Τα ελαστικά ακραίων καιρικών συνθηκών χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα φέτος και υπήρξαν φορές, όπως στη βροχερή Σουζούκα, όπου η δράση περιορίστηκε. Οι ανντιδράσεις ήταν αρκετές και τα «βέλη» στράφηκαν προς την κατασκευάστρια εταιρεία, Pirelli.

Πρώτος που χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, για τα ελαστικά βροχής, ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαξ Φερστάπεν:

«Δεν θέλω να επιτεθώ σε κάποιον, αλλά πιστεύω πως θέλουμε καλύτερα ελαστικά βροχής. Αν δούμε τι μπορούσαν να κάνουν τη δεκαετία του ’90 και του 2000 με το πόσο νερό είχε η πίστα, υπάρχει μεγάλη διαφορά σήμερα. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε ημέρες δοκιμών πολλών διαφορετικών ελαστικών, όμως χρειαζόμαστε καλύτερα ελαστικά για βροχή. Τα ελαστικά ακραίων καιρικών συνθηκών είναι πολύ αργά και δεν μπορούν να απομακρύνουν πολύ νερό. Γι’ αυτό όλοι προσπαθούν να αλλάξουν γρήγορα στα ενδιάμεσα ελαστικά, διότι πολύ ταχύτερα σε έναν γύρο. Το είδαμε στην Ιαπωνία πως η διαφορά από τα ελαστικά ακραίων καιρικών συνθηκών στα ενδιάμεσα ήταν ακόμα και στα 5 δευτερόλεπτα. Είναι πολύ μεγάλη διαφορά και γι’ αυτό κανένας δεν θέλει τα ελαστικά αυτά. Πρέπει να γίνει κριτική διότι είμαι χαρούμενος να βοηθήσω σε αυτό. Μάλλον πρέπει να οργανώσουμε τεστ με την Pirelli και να δουλέψουμε μαζί ώστε να μπορούμε να οδηγούμε στη βροχή. Δεν μπορούμε να κάνουμε δύο γύρους και να λέμε πως έχουμε βρόχινο αγώνα».

Σε ανάλογο ύφος ήταν και η τοποθέτηση του Σαρλ Λεκλέρ, οδηγού της Scuderia Ferrari, που ανέφερε:

«Το μεγάλο πρόβλημα με τα μονοθέσια αυτά είναι η ορατότητα. Οτιδήποτε κάνουμε ώστε να μειώσουμε το σπρέι και να βελτιώσουμε την ορατότητα θα μας βοηθούσε πολύ. Επειδή δεν υπάρχει ορατότητα, είναι πολύ επικίνδυνο να είμαστε ο ένας πίσω από τον άλλο, δεν βλέπουμε τίποτα και στο τέλος δεν οδηγούμε καθόλου στη βροχή. Πρέπει να βρούμε λύση για να μειωθεί το σπρέι».

Πλέον, μένει να φανεί αν θα υπάρξουν δραστικά μέτρα, ώστε να εκπληρωθούν τα πάγια αιτήματα των οδηγών.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0