Μια Φώτο μια Ιστορία

Γέρζι Ντούντεκ: Ο άνθρωπος που έμεινε στην ιστορία της Λίβερπουλ για… λάθος λόγο! (video)

Γέρζι Ντούντεκ: Ο άνθρωπος που έμεινε στην ιστορία της Λίβερπουλ για… λάθος λόγο! (video)

Ναι, ο Ντούντεκ αποκρούει το κρίσιμο πέναλτι του ανεπανάληπτου τελικού απέναντι στη Μίλαν, ωθώντας την Λίβερπουλ στην πρώτη κατάκτηση Champions League μετά από 20 χρόνια, αλλά νωρίτερα, θυμάται κανένας τι έχει «βγάλει»; Μία από τις καλύτερες αποκρούσεις στην ιστορία του θεσμού με αντίπαλο τον Σεφτσένκο! Και κάπως έτσι, ο Πολωνός πρώην τερματοφύλακας που γίνεται 49 ετών, μένει αλησμόνητος!

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Μιλάμε για έναν τερματοφύλακα με 434 συμμετοχές σε ολόκληρη την καριέρα του, είτε σε συλλογικό, είτε σε διεθνές επίπεδο. Έναν γκολκίπερ που αγωνίστηκε με την φανέλα της Λίβερπουλ, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Φέγενορντ στη νέα χιλιετία, αλλά έμεινε στην συνείδηση όλων για πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Δεν ήταν άλλωστε ο καλύτερος στο είδος του, αλλά σίγουρα ένας τερματοφύλακας που όλοι θυμούνται και τον έχουν συνδυάσει με την αγγλική ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ! Αν δίναμε ένα…κουίζ player ID, λογικά όλοι θα είχαν αντιληφθεί ήδη για ποιον μιλάμε.

Ναι, το θέμα μας είναι ο Γέρζι Ντούντεκ, ο οποίος κλείνει σήμερα τα 49 του χρόνια και δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τους φίλους των «κόκκινων» για την εκπληκτική του παρουσία στον τελικό του Champions League 2005 απέναντι στη Μίλαν.

Έναν ασύλληπτο τελικό, που μέχρι και τώρα δεν μπορεί να μπει σε σύγκριση με κάποιον άλλον. Τι έχει κάνει όμως ο Ντούντεκ σε αυτό το παιχνίδι, στην προσπάθεια της Λίβερπουλ να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο Champions League μετά το 1984, στην Κωνσταντινούπολη;

Αρχικά, οι παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ ξεκίνησαν το ματς με το χειρότερο δυνατό τρόπο, καθώς βρέθηκαν να χάνουν με 3-0 στο πρώτο μέρος, με δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά από τον Ερνάν Κρέσπο.

Όλα έδειχναν να τελειώνουν πρόωρα, αλλά η κατάσταση άλλαξε μέσα σε ένα τέταρτο. Έγινε το 3-3 και οδηγηθήκαμε στην παράταση! Εκεί, ο Ντούντεκ βίωσε το καλύτερο ποδοσφαιρικό μισάωρο της ζωής του, προβαίνοντας σε μία απίστευτη, «διπλή» απόκρουση απέναντι στον Σεβτσένκο.

Το ματς πήγε στα πέναλτι, ο Πολωνός έπιασε τα πέναλτι των Πίρλο και Σεβτσένκο και η ιστορία στην Κωνσταντινούπολη «γράφτηκε» από κάποιον που κανείς δεν περίμενε! Μέσα σε όλα αυτά και με τον χρόνο να έχει περάσει, ίσως ο Ντούντεκ να αδικήθηκε λίγο.

Όλοι τον αποθέωσαν επειδή διάλεξε την σωστή γωνία στο πιο κρίσιμο πέναλτι του τελικού και κανένας δεν σκέφτεται πως αν δεν είχε αντιδράσει σωστά σε μία απίστευτη φάση της παράτασης, δεν θα είχε την δυνατότητα να κληθεί να επιλέξει… γωνία αργότερα!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0