eSports & Games

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκαν τα κέρδη του Xbox το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκαν τα κέρδη του Xbox το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους

Ανεβάζουν ρυθμούς τα Xbox Series X|S.

Το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους της Microsoft ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2022 και οι επιδόσεις του τμήματος gaming κατέγραψαν νούμερα ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα του Xbox ήταν αυξημένα κατά 6% από έτος σε έτος. Όπως αναφέρει σε σχετικό post στο Twitter ο έγκριτος αναλυτής της Niko Partners, Daniel Ahmad, τα έσοδα του τμήματος το χρονικό διάστημα που προαναφέρθηκε ήταν $3,74 δισ. και πρόκειται για το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία του Xbox, εκτός από εκείνα που συμπίπτουν με εορταστικές περιόδους.

Το 81% των εσόδων, δηλαδή περίπου $3,02 δισ. προέρχονται από πωλήσεις video games, ψηφιακές συναλλαγές, συνδρομές όπως το Xbox Game Pass, πνευματικά δικαιώματα από τίτλους τρίτων εταιρειών, υπηρεσίες cloud και διαφημίσεις. Η άνοδος σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 ήταν 4% και επιπλέον είναι η πρώτη φορά που το τμήμα ξεπερνάει τα $3 δισ. έσοδα το πρώτο τρίμηνο ενός ημερολογιακού έτους.

Πάντως, παρά τα αισιόδοξα μηνύματα η Amy Hood, CFO της Microsoft, δήλωσε ότι  ανάπτυξη ήταν υποδεέστερη του αναμενομένου. Από πλευράς hardware, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 14%, χάρη στην υψηλή ζήτηση και τη συνεχιζόμενη αύξηση της διαθεσιμότητας των Xbox Series X και Xbox Series S.

H Hood αναμένει ότι η πρόσφατη έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την παραγωγή των συστημάτων Xbox. Επίσης, προβλέπει ότι τα έσοδα του τμήματος gaming θα καταγράψουν μείωση το επόμενο τρίμηνο, κάτι που θα έρθει ως αποτέλεσμα της μείωσης της διαθεσιμότητας κονσολών νέας γενιάς.

Από πλευράς του, ο CEO της Microsoft, Satya Nadella πρόσθεσε ότι το τελευταίο εξάμηνο το Xbox βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς. Συμπλήρωσε πως τα Xbox Series X και Xbox Series S είναι πλέον πρώτα σε πωλήσεις σε Η.Π.Α., Καναδά, Μ. Βρετανία και Δυτική Ευρώπη.

Σημαντική ήταν για τον Nadella και η αύξηση του Xbox Cloud Gaming, που έχει ως τώρα προσελκύσει πάνω από 10 εκ. χρήστες. Το Xbox Cloud Gaming αποτελεί προνόμιο των συνδρομητών της υπηρεσίας Xbox Game Pass Ultimate και όπως αποδεικνύεται από τους αριθμούς, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του 40% των 25 εκ. παικτών που διαθέτουν ενεργή συνδρομή. Επιπλέον ο αριθμός των ωρών που έπαιξαν οι συνδρομητές του Xbox Game Pass αυξήθηκε κατά 45%, δίχως να παρέχονται περισσότερες λεπτομέρειες. Τέλος, τα έσοδα του Azure gaming τους πρώτους εννέα μήνες του οικονομικού έτους αυξήθηκαν κατά 66%, με την Microsoft να προσπαθεί να κάνει την τεχνολογία διαθέσιμη σε όλο και περισσότερους indie developers.

Όσον αφορά τους εννέα μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 31 Μαρτίου 2022, τα έσοδα του τμήματος gaming παρουσιάζονται αυξημένα κατά 10% από έτος σε έτος, ξεπερνώντας τα $10 δισ. Τα έσοδα του hardware αυξήθηκαν κατά 25%, ενώ το μερίδιο που σχετίζεται με περιεχόμενο και υπηρεσίες του Xbox είχε ανοδική πορεία σε ποσοστό 6%.

Νικήτας Καβουκλής
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0