eSports & Games

Football Manager σαν... εγκυκλοπαίδεια: Αν έχεις τη Βαντούζ, δε γίνεσαι πρωταθλητής και ο λόγος είναι απλός!

Football Manager σαν... εγκυκλοπαίδεια: Αν έχεις τη Βαντούζ, δε γίνεσαι πρωταθλητής και ο λόγος είναι απλός!

Εσείς το γνωρίζατε; Η Βαντούζ μπορεί να τερματίσει πρώτη, αλλά και πάλι δεν θα έχει την ευκαιρία να σηκώσει το τρόπαιο του πρωταθλητή. Όσοι έχουν παίξει Football Manager… ξέρουν!

Σχετικά Άρθρα

Φτάνεις στη γραμμή του τερματισμού. Κόβεις το νήμα πρώτος. Όμως, ο τίτλος του πρωταθλητή καταλήγει στον… δεύτερο! Δεν το πιστεύετε; Ένα save με τη Βαντούζ στο Football Manager είναι αρκετό για να σας πείσει!

Ο σύλλογος από το Λιχτενστάιν, μπορεί να έχει 91 χρόνια ιστορίας, αλλά τη συγκεκριμένη στιγμή, δε δύναται να «γευτεί» τη χαρά ενός πρωταθλήματος. Η Βαντούζ αγωνίζεται στη λίγκα της Ελβετίας, καθώς η χώρα έχει επιλέξει να μην έχει κάποια δική της διοργάνωση.

Μάλιστα, τη σεζόν 2020-21 υποβιβάστηκε στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελβετικού ποδοσφαίρου, από την οποία δεν έχει κατορθώσει ακόμα να… ξεφύγει. Αυτό ωστόσο, δε σημαίνει πως δεν έχει την ευκαιρία να δώσει το «παρών» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

kentr_vaduz.png

Αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπο του Λιχτενστάιν και μάλιστα, την περασμένη σεζόν, έφτασε ως τους ομίλους του Europa Conference League, αποκλείοντας στα προκριματικά τη Ραπίντ Βιέννης! Όπως είναι λογικό, ήταν μόλις η πρώτη ομάδα από τη χώρα της, που επιτυγχάνει να εισέλθει στη φάση των γκρουπ, στις διοργανώσεις της UEFA.

Όταν, όμως, η συζήτηση πηγαίνει στον πρωταθλητισμό, τα πράγματα διαφοροποιούνται. Κάτι που ανακάλυψε ένας χρήστης του Football Manager!

Έχοντας αναλάβει τη Βαντούζ και αφού προβιβάστηκε στην πρώτη κατηγορία, κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση του ελβετικού πρωταθλήματος. Τίτλο πάντως δεν πήρε!

Ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι απλώς… φιλοξενείται στην Ελβετία! Έτσι, ως σύλλογος που προέρχεται από άλλη χώρα, δεν έχει το δικαίωμα να λάβει την κούπα του πρωταθλητή!

Πραγματικά ένα σπάνιο σκηνικό, αλλά το Football Manager είναι εδώ για να «φωτίσει» την ιστορία! Πέρα από ψυχαγωγία, παρέχει και… εγκυκλοπαιδικές γνώσεις!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0