Face to Face

Ο Κώστας Τσιμίκας στο BN Sports: «Θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση, ήταν… σοκ όταν μάθαμε για τον Κλοπ!»

Ο Κώστας Τσιμίκας στο BN Sports: «Θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση, ήταν… σοκ όταν μάθαμε για τον Κλοπ!»

Ο Κώστας Τσιμίκας στο BN Sports. Μίλησε για όλους και για όλα θέτοντας τους δύο προσωπικούς του στόχους για τους επόμενους μήνες: EURO με την Ελλάδα, τα… πάντα με τη Λίβερπουλ! Και μας περιέγραψε το «σοκ» στην είδηση της αποχώρησης του Γιούργκεν Κλοπ, αλλά και το επικείμενο ταξίδι στη Γεωργία, με την Εθνική να δίνει ό,τι έχει και δεν έχει, για να πάει στα γήπεδα της Γερμανίας!

Δηλώσεις στον Δημήτρη Μανάκο

Δεν χρειάζονται συστάσεις. Είναι ο «Greek Scouser». Είναι ο Κώστας Τσιμίκας. Είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά στο «Άνφιλντ». Ένας Έλληνας που αγαπήθηκε πολύ στο Λίβερπουλ, που αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων της Εθνικής μας ομάδας.

Ένας Έλληνας που θέλει να πάει πολύ στο EURO και θα κάνει τα πάντα για να είναι η Εθνική εκεί. «Το όνειρο απέχει 90 λεπτά», μας είπε, και ο τρόπος που μιλούσε για αυτό, αναδεικνύει αυτομάτως πόσο πολύ το θέλει.

Δεν στάθηκε όμως, μόνο στην Εθνική μας ομάδα, αλλά δέχθηκε να μιλήσει και για τη Λίβερπουλ. Ο Κώστας Τσιμίκας συζήτησε με τον Δημήτρη Μανάκο για την αποχώρηση του Γιούργκεν Κλοπ, την αντίδραση των παικτών στο άκουσμά της είδησης, τους στόχους της χρονιάς και τον τραυματισμό που ξεπέρασε.

Αισθάνεται πιο δυνατός από ποτέ, είναι έτοιμος για όσα έρχονται, βιώνει στο έπακρο κάθε στιγμή στην Αγγλία… Και εμείς του ευχόμαστε ακριβώς όσα είπε πως θέλει να έρθουν τους επόμενους μήνες: «Κάθε τίτλο με τον Κλοπ για… χάρη του και μία μεγάλη πρόκριση με την Ελλάδα!»
cb9797be-cc43-4b37-9f11-637a36307ab5.jpg

«Θα δώσουμε τα πάντα, είναι ένα όνειρο για όλους!»

Κώστα, αρχικά θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια. Η Εθνική τα κατάφερε και έχει μπροστά της έναν «τελικό» με την Γεωργία, με φόντο την πρόκριση στο EURO 2024. Πώς αισθάνεσαι, ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις, τώρα που… έφυγε το πρώτο παιχνίδι;

«Δεν περιμέναμε ένα τέτοιο παιχνίδι, ούτε ένα τόσο μεγάλο σκορ. Το περιμέναμε σαφώς πιο δύσκολο. Από εκεί και πέρα, θεωρώ πως όλοι δείξαμε πόσο πολύ το θέλαμε και πόσο έτοιμοι ήμασταν. Το θέλαμε πάρα πολύ όλη την εβδομάδα. Πολύ σκληρά. Θεωρώ πως εμείς το κάναμε πιο εύκολο.  Αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Κρατάμε τη νίκη. Θα έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία αυτή η νίκη, όταν πάμε στο επόμενο παιχνίδι και εξασφαλίσουμε μία θέση στο EURO

Πιστεύεις πως το… κλειδί μίας τόσο ευρείας επικράτησης, ήταν τα δύο γκολ από νωρίς;

«Είχαμε πει από την αρχή πως χρειαζόμαστε ένα γρήγορο γκολ, ώστε να ανοίξουμε την άμυνά τους, να τους βάλουμε άγχος και να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε. Εν τέλει, πετύχαμε δύο γκολ, επιχειρήσαμε να βάλουμε περισσότερα. Σκοράραμε πέντε φορές. Νομίζω πως αξίζουμε συγχαρητήρια!»

Η Εθνική ομάδα βρίσκεται πλέον 90 λεπτά μακριά από το… όνειρο. Έχεις βιώσει όλη αυτή την προσπάθεια από την αρχή. Πες μου πώς αισθάνεσαι, απέχουμε πραγματικά ένα παιχνίδι από τον μεγάλο στόχο.

«Είναι ακριβώς αυτό. Είναι όνειρο. Θέλουμε όλοι, πάρα, πάρα πολύ να πάμε στο EURO. Είμαστε μία οικογένεια. Απέχουμε πλέον 90 λεπτά. Θα τα κάνουμε όλα, θα δώσουμε τα πάντα. Πρέπει να νικήσουμε αυτό το παιχνίδι. Το θέλουμε αφάνταστα, θα το δείξουμε στο χορτάρι.»

 

«Ο Κλοπ δεν έχει… φύγει ακόμη, πάθαμε σοκ εκείνο το πρωί!»

Όπως καταλαβαίνεις, δεν θα μπορούσα να μη σε ρωτήσω για τη Λίβερπουλ και τον Γιούργκεν Κλοπ…

«Το καταλαβαίνω απόλυτα, φυσικά!»

Ίσως είναι η πιο… ιδιαίτερη περίοδος για τη Λίβερπουλ τη δεδομένη χρονική στιγμή και κυρίως, μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Γιούργκεν Κλοπ το καλοκαίρι. Πες μας δύο λόγια για αυτό…

«Δεν έχει φύγει ακόμη, να το πούμε αυτό. Είναι εκεί, είναι μαζί μας. Για εμάς, προς το παρόν είναι το ίδιο. Είναι ένας τεράστιος άνθρωπος για τη Λίβερπουλ, μία σπουδαία προσωπικότητα. Κατέκτησε τα πάντα. Αυτό που μένει λοιπόν, είναι όντως ιδιαίτερο για εμάς. Και για αυτό θέλουμε να κατακτήσουμε τα πάντα, όποιον τίτλο είναι διαθέσιμο, ώστε να κάνουμε αυτή τη σεζόν, όσο πιο ξεχωριστή γίνεται.»

Γνώριζες εσύ, οι συμπαίκτες σου, γενικώς οι άνθρωποι που απαρτίζουν τη Λίβερπουλ, πως ο Κλοπ αποχωρεί το καλοκαίρι, πριν ανακοινωθεί;

«Δεν το ξέραμε. Το μάθαμε το ίδιο πρωί, πρώτα το είπε σε εμάς και μετά στον Τύπο. Και προφανώς προκάλεσε… σοκ σε όλους. Ωστόσο, πρέπει να συνεχίσουμε. Θέλουμε να πετύχουμε κάτι ακόμη σπουδαίο μαζί του στον πάγκο μας! Πρέπει να βρούμε τον εαυτό μας γρήγορα (μετά τον αποκλεισμό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και να τα καταφέρουμε!»

 

«Είμαστε γεννημένοι για τα δύσκολα, πάντα είμαι εκεί για τη Λίβερπουλ!»

Θα ήθελα να μου πεις ακριβώς πώς βιώνεις το φετινό πρωτάθλημα; Ενδεχομένως το πιο συναρπαστικό στον 21ο αιώνα, καθώς το διεκδικούν τρεις ομάδες…

«Είμαστε βασικοί διεκδικητές του τίτλου, προφανώς. Αυτές οι τρεις ομάδες νομίζω πως και πέρυσι είχαν κάνει μία μεγάλη σεζόν. Ακόμη και εμείς, που δεν βρεθήκαμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Θέλουμε πάρα πολύ να το κατακτήσουμε εμείς. Για εμάς, είναι τρομερά σημαντικό. Συζητάμε συνέχεια για αυτό, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Είναι πολύ δύσκολη η συνέχεια, το γνωρίζω. Αλλά είμαστε γεννημένοι για τα δύσκολα και μπορούμε στο τέλος να είμαστε αυτοί που θα πανηγυρίσουν!»

 

Πώς αισθάνεσαι εσύ, μετά τον άσχημο τραυματισμό με τον Σάκα στο «Άνφιλντ»; Επέστρεψες πιο γρήγορα από το… προβλεπόμενο!

«Ο πρώτος μήνας ήταν πολύ δύσκολος. Ήμουν για περίπου 40-45 ημέρες μακριά από την ομάδα. Αλλά το έχω ξεχάσει, είναι παρελθόν για εμένα. Είχα μία δύσκολη στιγμή, αλλά είμαι καλά πλέον.»

Φάνηκε ακόμη και από την τηλεόραση πόσο επίπονος ήταν ο τρόπος που έπεσες στο έδαφος…

«Σαφώς, ήταν δύσκολο. Αλλά τα δύσκολα είναι για τους δυνατός. Έκανα όμως πάρα πού δουλειά μετά, προκειμένου να γυρίσω πιο γρήγορα και πιο δυνατός. Νομίζω το απέδειξα στο Λιγκ Καπ, με αντίπαλο την Τσέλσι. Πάντα είμαι εκεί για τη Λίβερπουλ και έτοιμος για τα 10 τελευταία παιχνίδια!»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0