Face to Face

Ο Κάιλ Γκάι στο BN Sports: «Μπορώ να παίξω σε οποιοδήποτε επίπεδο, αγαπώ το Περιστέρι και τον κόουτς Σπανούλη»!

Ο Κάιλ Γκάι στο BN Sports: «Μπορώ να παίξω σε οποιοδήποτε επίπεδο, αγαπώ το Περιστέρι και τον κόουτς Σπανούλη»!

Ο Κάιλ Γκάι, μετά την απίστευτη «παράσταση» που έδωσε κόντρα στο Περιστέρι, στάθηκε σε δυο «θρυλικούς», όπως τους χαρακτήρισε, συμπαίκτες του, ενώ εξήρε την προσπάθεια και τη δουλειά που έχει κάνει η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη! Ταυτόχρονα, τόνισε πόσο απολαμβάνει την πορεία της Τενερίφης στο BCL, και πόσο σίγουρος αισθάνεται για τον εαυτό του.

Αποστολή στο Βελιγράδι: Αντρέας Φούντας

Μετά το παιχνίδι της Τενερίφης με το Περιστέρι, ο Κάιλ Γκάι ήταν εμφανώς χαρούμενος. Και δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς, μετά από μια ονειρική βραδιά, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Ο Αμερικανός ήταν ο άνθρωπος που φόρτωσε το καλάθι του Περιστερίου με 34 πόντους, ενώ μαζί με τους σπουδαίους συμπαίκτες του, Μαρσελίνιο Χουέρτας και Γκιόργκι Σερμαντίνι, άθροισαν 82 πόντους! Φυσικά, είχε μια καλή κουβέντα για κάθε έναν από αυτούς.

«Ο Χουέρτας και ο Σερμαντίνι είναι θρύλοι. Είναι υπέροχο να παίζω μαζί τους. Ο Μαρσελίνιο είναι τρομερός, είναι τόσο απολαυστικό να παίζω μαζί του στην περιφέρεια. Ακόμη βρίσκουμε τη χημεία μας, γιατί άργησα να έρθω, μαθαίνουμε πώς να παίζουμε μαζί. Όταν βρίσκουμε τις ισορροπίες, δουλεύουμε εξαιρετικά».

Το ματς δεν άργησε με τις ιδανικές προϋποθέσεις για τον Γκάι, που δυσκολεύτηκε αρχικά από την σκληρή άμυνα που αντιμετώπισε, ενώ έδειξε και κάποια νευρικότητα, εξαιτίας κάποιων σφυριγμάτων που θεώρησε πως θα έπρεπε να έχει κερδίσει. Αυτό, βέβαια, όπως αποδείχθηκε και στη συνέχει, δεν τον πτόησε στο ελάχιστο:

«Δεν ήμουν νευρικός, ήμουν έτοιμος να παίξω. Θεώρησα πως είχα κάποιες λάθος διαιτητικές αποφάσεις, αλλά δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ. Έπρεπε απλά να είμαι πιο σκληρός, και όταν επέστρεψα στο παιχνίδι, ήμουν έτοιμος».

Ο 26χρονος ξεκίνησε τη σεζόν στον Παναθηναϊκός, και το BCL, όσο αξιόλογη διοργάνωση κι αν είναι, δείχνει να μην τον «χωράει» πλέον. Ο ίδιος, όμως, είναι ενθουσιασμένος από το επίπεδο που συναντά, ενώ ταυτόχρονα είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση και σιγουριά, πως θα ξαναβρεί την ευκαιρία για το επόμενο βήμα.

«Το BCL είναι ίσως η δεύτερη καλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Δεν έχω πρόβλημα να παίζω εδώ. Ξέρω την αξία μου. Πιστεύω πως μπορώ να σταθώ σε οποιοδήποτε επίπεδο. Στο NBA, στην EuroLeague, στο BCL, οπουδήποτε. Κάποιες φορές οι ευκαιρίες χάνονται, εγώ ξεκίνησα στην EuroLeague, αλλά χρειάστηκε να κάνω ένα βήμα πίσω, και να αποδείξω την αξία μου, όπως κάνω πάντα, στο BCL».

Φυσικά, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον παραπάνω αξιόμαχο αντίπαλο του ημιτελικού, το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη, το οποίο έχει αντιμετωπίσει αρκετές φορές φέτος, και δεν κρύβει το σεβασμό του απέναντί του:

«Αγαπώ το Περιστέρι και τον coach Σπανούλη. Παίζουν πολύ σκληρά, τους έχω αντιμετωπίσει αμέτρητες φορές φέτος, άρα τους έχω μάθει πολύ καλά. Είναι πραγματικά καλή ομάδα, δυστυχώς ένας από τους δυο μας έπρεπε να περάσει, αλλά μας έδωσαν μια γερή μάχη».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0