Football Talk

«Η Τσέλσι άξιζε τη νίκη σε όλα τα επτά τελευταία παιχνίδια της»: Σε ποια ματς αναφέρεται ο Μικέλ Αρτέτα; (video)

«Η Τσέλσι άξιζε τη νίκη σε όλα τα επτά τελευταία παιχνίδια της»: Σε ποια ματς αναφέρεται ο Μικέλ Αρτέτα; (video)
Μπορεί η Άρσεναλ να «διέλυσε» την Τσέλσι, όμως ο Μικέλ Αρτέτα σέβεται απόλυτα τους «μπλε» και το απέδειξε έμπρακτα, στις δηλώσεις του, μετά το ματς!

Η Άρσεναλ ισοπέδωσε την Τσέλσι εντός έδρας, καθώς νίκησε με 5-0 (23/04), αναγκάζοντας τους «μπλε», σε μία από τις πιο «βαριές» ήττες της ιστορίας του στην Premier League.

Όλα τα «φώτα» έπεσαν επάνω στον Μικέλ Αρτέτα και τους παίκτες του, οι οποίοι έδειχναν να κάνουν ό,τι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο του Emirates, ωστόσο μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Ισπανός τεχνικός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο και την ομάδα του.  


Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που παραχώρησε ο 42χρονος, τόνισε πως ο Αργεντίνος προπονητής έχει κάνει μία αρκετά καλή δουλειά στην Τσέλσι, την ώρα που ο Αρτέτα ανέφερε πως οι «μπλε» άξιζαν να νικήσουν και στα επτά τελευταία παιχνίδια τους, πριν από αυτό με τους «κανονιέρηδες».

«Όλη τη συμπάθεια του κόσμου για όλα όσα πέρασε και κάνει ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο. 

Κάνει καλή δουλειά. Η Τσέλσι άξιζε να κερδίσει και τους 7 τελευταίους αγώνες της», υπογράμμισε ο ίδιος.  

Πρόκειται για μία υπέροχη δήλωση, η οποία φανερώνει τον σεβασμό του Αρτέτα προς την ομάδα της Τσέλσι, ακόμη και μετά από μία τόσο μεγάλη - σε εύρος - νίκη της Άρσεναλ.

Σε ποια επτά ματς όμως αναφέρεται ο τεχνικός των «κανονιέρηδων»; Είναι γνωστό σε όλους πως η Τσέλσι δεν πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της. Αντιθέτως, η ομάδα από το Λονδίνο απουσιάζει από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και «παλεύει» για να διατηρήσει «ζωντανές» τις ελπίδες της, για έξοδο στην Ευρώπη.

Παρ' όλα αυτά, τον τελευταίο μήνα, η Τσέλσι έδειξε ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, ωστόσο και πάλι «πέταξε» πολύτιμους βαθμούς, σε αρκετά παιχνίδια.

Στις επτά τελευταίες αναμετρήσεις της, πριν το Emirates, η ομάδα του Ποτσετίνο μέτρησε τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες, αλλά και μία ήττα, η οποία ήρθε από τη Μάντσεστερ Σίτι, στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.  

Παράλληλα, οι δύο ισοπαλίες των «μπλε» έληξαν με το ίδιο σκορ (2-2) και ήταν κόντρα στη Μπέρνλι (εντός) και τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (εκτός). Δύο ομάδες, δηλαδή, που ενδεχομένως να υποβιβαστούν στο τέλος της σεζόν.

Πάντως, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αρτέτα, η Τσέλσι άξιζε να έχει τέσσερις περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα, αλλά και να έχει προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου, βάσει της εικόνας της.

Φυσικά, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η ομάδα του Ποτσετίνο θα ήταν στο +1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αυτή τη στιγμή θα βρισκόταν σε... τροχιά Ευρώπης, όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Κι όμως, η στατιστική... δικαιώνει τον Αρτέτα, καθώς στα παιχνίδια που ανέφερε, η Τσέλσι είχε κατά μέσο όρο 57% κατοχή της μπάλας και περίπου έξι τελικές περισσότερες από τους αντιπάλους της (18.4 υπέρ - 12.5 κατά).  


Η ουσία όμως είναι πως τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Τσέλσι έχει βγει εκτός διεκδίκησης από όλους τους διαθέσιμους τίτλους και το μόνο που απομένει είναι να «παλέψει» για το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ωστόσο, η δήλωση του Μικέλ Αρτέτα δεν παύει να είναι υπέροχη και να δείχνει τον σεβασμό που τρέφει ο Ισπανός τεχνικός για τους «μπλε» και τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

Δείτε συνοπτικά τα επτά τελευταία ματς της Τσέλσι πριν από αυτό με την Άρσεναλ:  

11/03/2024 Τσέλσι - Νιούκαστλ 3-2 Premier League

17/04/2024 Τσέλσι - Λέστερ 4-2 Κύπελλο Αγγλίας

30/03/2024 Τσέλσι - Μπέρνλι 2-2 Premier League

04/04/2024 Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-3 Premier League

07/04/2024 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι 2-2 Premier League

15/04/2024 Τσέλσι - Έβερτον 6-0 Premier League

20/04/2024 Μάντεστερ Σίτι - Τσέλσι 1-0 Κύπελλο Αγγλίας  

Γιώργος Καπουκάκης 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0