Face to Face

Ο ρεπόρτερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Πίτερ Σμιθ στο BN Sports: «Έπρεπε να φύγει νωρίτερα ο Σόλσκιερ – Είναι η κατάλληλη στιγμή να έρθει ο Ποτσετίνο»

Ο ρεπόρτερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Πίτερ Σμιθ στο BN Sports: «Έπρεπε να φύγει νωρίτερα ο Σόλσκιερ – Είναι η κατάλληλη στιγμή να έρθει ο Ποτσετίνο»

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αποτελεί παρελθόν από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την ίδια να βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή για την επόμενη μέρα. Ο ρεπόρτερ της στο «Skysports» μίλησε αποκλειστικά στο BNSports και τον Νότη Χάλαρη για το χρονικό της απόλυσης.

Σχετικά Άρθρα

Η βαριά ήττα από την Γουότφορντ με 4-1, ήταν το τελειωτικό χτύπημα στις σχέσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Τα τελευταία αποτελέσματα των «κόκκινων διαβόλων» έφεραν τον Νορβηγό προπονητή στην έξοδο και πλέον στον σύλλογο, κοιτούν την επόμενη μέρα για τον πάγκο τους, με το όνομα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να είναι στην κορυφή της λίστας, κι ενώ στη διάρκεια της Τρίτης (23/11) βγήκε στο φως της δημοσιότητας και εκείνο του Ερνέστο Βαλβέρδε!

Το κλίμα στις τάξεις του αγγλικού συλλόγου είναι ιδιαίτερα βαρύ και η απομάκρυνση του Σόλσκιερ, φέρνει άμεση πίεση χρόνου για να βρεθεί αντικαταστάτης και να ξαναβάλει την ομάδα σε ρυθμούς επιτυχιών. Ο Πίτερ Σμιθ μας μεταφέρει μέσω του BN Sports, τα όσα συμβαίνουν στο Μάντσεστερ και την επόμενη μέρα της ομάδας.

Η άποψή του για την απόλυση του Σόλκσιερ, οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν και η δική αρέσκεια για τον επόμενο προπονητή του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα είπε:

  • Συμφωνείς με την απόλυση του Σόλσκιερ;

«Θα ήταν ντροπή να πω πως δεν εκτιμάω την προσφορά και την αγάπη που έχει δώσει ο Σόλσκιερ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Χάρισε μεγάλες νίκες και τίτλους ως ποδοσφαιριστές και προσπάθησε πολύ και ως προπονητής. Ωστόσο προς το τέλος τα αποτελέσματα ήταν όλο και πιο δυσάρεστα και δεν μου έκανε εντύπωση ότι απολύθηκε. Βέβαια, δεν περίμενα να συμβεί μετά την διακοπή για τις εθνικές ομάδες. Θα ήταν καλύτερο να γίνει πριν ώστε η ομάδα να συνέλθει και να το συνηθίσει. 

Στα τελευταία ματς, τα αποτελέσματα ήταν κάκιστα, εκτός από αυτό με την Τότεναμ όπου κερδίσαμε με 3-0. Μπορεί η ήττα από την Λίβερπουλ να ήταν απογοητευτική όμως το 4-1 από την Γουότφορντ ήταν… ξεφτίλα. Πραγματικά ήταν ντροπή για κάθε οπαδό της ομάδας και εκεί ήταν που ξεχείλισε το ποτήρι. Όχι μόνο για το αποτέλεσμα αλλά και για την εμφάνιση. Ήταν φανερό πως δεν υπάρχει γυρισμός για εκείνον.

Έγιναν πολλά λάθη και γενικά δεχόμαστε εύκολα γκολ στα τελευταία ματς. Μπορεί να ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν και με αυτοπεποίθηση όμως τίποτα δεν συνεχίστηκε με την ίδια όρεξη. Κάναμε πολύ δυνατές μεταγραφές αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε και για αυτό ήρθε και η απόλυση. Η ομάδα είχε μία νοοτροπία που δεν την άφηνε να κερδίσει. Καμία αντίδραση. Τίποτα. Οπότε, οι λόγοι της απόλυσης ήταν σωστή βάση των αποτελεσμάτων»

  • Τι πρέπει να κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να επιστρέψει σε τροχιά τίτλου;

«Θεωρώ πως τόσο η Μάντσεστερ Σίτι όσο και η Λίβερπουλ έχουν ξεφύγει στην βαθμολογία και σε ποιότητα, οπότε δεν μπορώ να πω μπορεί να τις κοντράρει. Αμφότερες έχουν και καλύτερες μονάδες και ρόστερ. Πιο δεμένοι, καλύτεροι και έμπειροι. Επίσης, η μία έχει Πεπ Γκουαρντιόλα και η άλλη Γιούργκεν Κλοπ. Βλέπεις τους ποδοσφαιριστές των άλλων που μπορούν να σκοράρουν, να αμυνθούν και να κερδίσουν. Δαπανήθηκαν πολλά λεφτά για τον Σόλσκιερ χωρίς να καλυφθούν τα βασικά κενά. Ένα από αυτά, είναι και του αμυντικού χαφ, που αυτή την στιγμή δεν έχουμε»

  • Ποια ήταν τα μεγαλύτερα λάθη του Νορβηγού;

«Δεν δημιούργησε ποτέ μία σιγουριά στην Γιουνάιτεντ. Δεν βελτίωσε σε καμία περίπτωση την αποτελεσματικότητα στις αντεπιθέσεις της ομάδας. Ήθελε να κάνει την ομάδα να επιτίθεται όπως τα παλιά χρόνια και όχι με βάση του ρόστερ που έχει στα χέρια του. Ξεκινάει από πίσω προς τα μπροστά και δεν λειτουργεί τις αντεπιθέσεις παρότι έχει παίκτες που μπορούν να το επιχειρήσουν. Ακόμα, έδειξε τεράστια αδυναμία στο να κοντράρει μεγάλους προπονητές όπως ο Πεπ Γκουαρντιόλα και Γιούργκεν Κλοπ. Στα μεγάλα ματς δεν μπορούσε να είναι αποδοτικός, το οποίο φάνηκε και στον τελικό πέρσι με Βιγιαρεάλ

  • Ποιον θα ήθελες για επόμενο προπονητή και γιατί;

«Ο Μάουριτσιο Ποτσετίνο είναι ο κατάλληλος για την θέση του προπονητή και το φαβορί ξεκάθαρα. Εδώ και καιρό θα ήθελα να είναι ο προπονητής της ομάδας. Είναι αυτό που χρειάζεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έχει στην Παρί Σεν Ζερμέν στην κορυφή και έχει το πνεύμα του νικητή. Αυτό θέλουμε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με την Τότεναμ είχε εξαιρετικό έργο στην Premier League και με ένα ρόστερ σαν αυτό της Γιουνάιτεντ, θα καταφέρει να κατακτήσει και το τρόπαιο. Οι ποδοσφαιριστές θα ενθουσιαστούν με τον τρόπο που σκέφτεται.»

  • Σε τι θέσεις χρειάζεται ενίσχυση η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

«Θέλουμε έναν αμυντικό μέσο. Ξεκάθαρα. Ο Ρόντρι και ο Φερναντίνιο ας πούμε κάνει την Μάντσεστερ Σίτι να παίζει σε υψηλό επίπεδο. Ο Φρεντ ή ο Μάτιτς ας πούμε είναι καλοί ποδοσφαιριστές αλλά χρειάζεται κάτι παραπάνω σε κάθε περίπτωση. Ταυτόχρονα, πρέπει να αποκτηθεί και ένα στόπερ, το οποίο θα έχει καλή κατοχή και χρήση της μπάλας για να μπορεί να ξεκινάει επιθέσεις»

  • Η γνώμη για τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε αυτή τη φάση της σεζόν

«Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν χρειάζεται να πεις πολλά. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Έχει καταφέρει να σώσει την ομάδα αρκετές περιπτώσεις χάρη στα γκολ του. Είναι τέλειο που ήρθε και δείχνει πως η ηλικία είναι μόνο αριθμός. Ηγέτης, πνεύμα πρωταθλητή. Χρειάζεται να βρει την «φόρμουλα» για να ταιριάξει με τους συμπαίκτες του και εφόσον τα βρει, τότε θα μπορεί να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0