Football Talk

Η «εκδίκηση» της δεκαετίας: Πέταξε πάνω από το γήπεδο της πρώην ομάδας του, πικάροντάς την για τον… υποβιβασμό!

Η «εκδίκηση» της δεκαετίας: Πέταξε πάνω από το γήπεδο της πρώην ομάδας του, πικάροντάς την για τον… υποβιβασμό!

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η «τρέλα» ενός θιγμένου ποδοσφαιριστή απέναντι στην παλιά του ομάδα; Αρκετά μακριά και… ψηλά, όπως διαπίστωσε με πικρία η Πορτ Βέιλ το περασμένο Σάββατο (27/04).

Αρκετά συχνά, ιστορίες από τα γήπεδα της Αγγλίας έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας. Συνήθως έχουν μία δόση ρομαντισμού, αλλά αυτή τη φορά πρόκειται για ένα περιστατικό «μπολιασμένο» με… μίσος.

Ο λόγος για την Πορτ Βέιλ και έναν πρώην ποδοσφαιριστή της, τον Ράιαν Μπερτζ. Η βεντέτα άρχισε έντεκα χρόνια πριν, τον Μάρτιο του 2013.

Η Πορτ Βέιλ ηττήθηκε τότε από την Μπρίστολ Ρόβερς σε ματς για την τέταρτη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας και μόλις μερικές ημέρες μετά, ο Μπερτζ αποχώρησε από την ομάδα κοινή συναινέσει, λίγους μήνες προτού λήξει το συμβόλαιό του.

Ο Μπερτζ ήταν ένα από τα «αγαπημένα» παιδιά των φίλων της Πορτ Βέιλ και ψηφίστηκε από μερίδα οπαδών ως ένας εκ των κορυφαίων εκείνης της σεζόν, κατά την οποία η ομάδα κέρδισε την άνοδο.

Τι συνέβη και χάλασαν τόσο απότομα οι σχέσεις τους; Ώρες πριν την αναμέτρηση με την Μπρίστολ Ρόβερς, ο Μπερτζ δεν εμφανίστηκε ποτέ στο προκαθορισμένο γεύμα της ομάδας, με τον τότε προπονητή, Μίκι Άνταμς, να τιμωρεί τον παίκτη του για την ασυνέπεια.

Αποφάσισε να τον θέσει εκτός ομάδας για δύο εβδομάδες. Ο Μπερτζ αντέδρασε και ξεκίνησε έναν διαδικτυακό «πόλεμο» με τον ίδιο τον σύλλογο. Μάλιστα, θίχτηκε τόσο, ώστε αρνήθηκε να αγωνιστεί ξανά με τη φανέλα της Πορτ Βέιλ και εύλογα οι δυο τους πήραν ξεχωριστούς δρόμους.

Δεν έδωσε ποτέ τόπο στην οργή. Έντεκα χρόνια μετά, το προηγούμενο Σάββατο (27/04), πήρε την… εκδίκησή του. Η Πορτ Βέιλ έδωσε το τελευταίο της ματς στο Βέιλ Παρκ για την League One, με την ομάδα να έχει ήδη υποβιβαστεί στην League Two.

Ο Μπερτζ αποφάσισε να την πικράνει με τον πλέον ευφάνταστο τρόπο. Τι έκανε; Πέταξε με αεροπλάνο πάνω από το γήπεδο, με ένα πανό να «ανεμίζει» στον ουρανό του Βέιλ Παρκ.

«Στεκόταν εκεί γελώντας», ήταν το μήνυμα που παρέπεμπε σε στίχο του ύμνου της «μισητής» Στόουκ Σίτι.

Μάλιστα, ο ίδιος φαίνεται να έβγαλε δίπλωμα πιλότου μόνο και μόνο για να εκπληρώσει αυτόν τον εκδικητικό σκοπό, κάνοντας και σχετική ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, με το δίπλωμα να... φιγουράρει σε περίοπτη θέση!

«Αυτή είναι μια εμπειρία που θα κρατήσω για όλο το υπόλοιπο της ζωής μου. Το… Φέιλ Παρκ μοιάζει με ακόμη μεγαλύτερη σκ@τότρυπα από τον ουρανό», ανέφερε μεταξύ άλλων στην καυστική του δημοσίευση.

Ο 35χρονος πλέον Ράιαν Μπερτζ δεν ξέχασε ποτέ, αλλά ούτε και συγχώρησε την αντιμετώπιση της Πορτ Βέιλ απέναντί του πριν από έντεκα χρόνια. Εύκολα μπορεί κάποιος να τον κάνει εικόνα να γελάει ειρωνικά περνώντας πάνω από το άλλοτε «σπίτι» του, από όπου διώχθηκε κακήν κακώς.

Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0