Football Talk

«Άρσεναλ, βασίλισσα των στατικών φάσεων!»: Το «κλειδί» της Σίτι και η... ευθεία γραμμή στο γκολ κόντρα στην Τότεναμ! (video)

«Άρσεναλ, βασίλισσα των στατικών φάσεων!»: Το «κλειδί» της Σίτι και η... ευθεία γραμμή στο γκολ κόντρα στην Τότεναμ! (video)

Η Άρσεναλ έχει βρει την… υγειά της από τις στημένες φάσεις, οι οποίες τείνουν να γίνουν, εάν δεν έχουν ήδη γίνει, η σπεσιαλιτέ της. Καμία ομάδα δεν φαίνεται ικανή να της βάλει «στοπ».

Το Ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου βάφτηκε… κατακόκκινο, καθώς η Άρσεναλ «άλωσε» την έδρα της Τότεναμ (28/04, 2-3) και παρέμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Premier League.

Κρυφό «όπλο» για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα αποδεικνύεται -και- φέτος η επίτευξη γκολ από στημένες φάσεις.

Απέναντι στην Τότεναμ, πέτυχε δύο, αμφότερα από εκτέλεση κόρνερ. Στο 15ο λεπτό, ο Σάκα σημάδεψε το πρώτο δοκάρι και ο Χόιμπιεργκ, στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βικάριο.

Οι «κανονιέρηδες» χτύπησαν ξανά στο 27' μετά από υποδειγματική αντεπίθεση, για να έρθει έντεκα λεπτά μετά και το τρίτο γκολ.


Γκολ-σεμινάριο στημένων φάσεων. Λίγο προτού ο Ράις εκτελέσει το κόρνερ, έξι παίκτες της Άρσεναλ βρίσκονται μέσα στη μικρή περιοχή, στο πίσω δοκάρι. Με το που εκτελεί, οι Πάρτεϊ, Γκάμπριελ, Χάβερτς και Σαλιμπά παρατάσσονται σε σειρά, ο ένας πίσω από τον άλλο. Ο Γουάιτ μένει μπροστά από τον Βικάριο για να εμποδίσει ενδεχόμενη έξοδό του.

Εν τέλει, ο Χάβερτς έπιασε την κεφαλιά στέλνοντάς τη στο βάθος της εστίας. Είναι μία συνήθης τακτική, όπως θα έχει παρατηρήσει κάποιος που παρακολουθεί τα ματς της Άρσεναλ.

Τα 16 γκολ που έχει πετύχει από στημένες φάσεις στη φετινή Premier League, μαρτυρούν τον πόσο χρόνο δαπανούν οι παίκτες της στις προπονήσεις. Δεν είναι μόνο τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα, αλλά ξεπέρασε την επίδοση της Γουέστ Μπρομ υπό τις οδηγίες του Τόνι Πούλις, που κατείχε το σχετικό... ρεκόρ εδώ και επτά χρόνια (σεζόν 2016/2017).


Βεβαίως, η δουλειά πιστώνεται στον Νίκολας Γιοβέρ, τον προπονητή στατικών φάσεων που ήρθε ως… μεταγραφή από την Μάντσεστερ Σίτι το 2021. Από τότε, έχει απογειώσει τους αριθμούς της Άρσεναλ στα στημένα, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά.



Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0