Face to Face

Γενηδουνιάς και Δερβίσης στο BN Sports: «Ύψιστη τιμή η συμμετοχή στη λαμπαδηδρομία – Θα είμαστε η πιο διψασμένη ομάδα στο Παρίσι»

Γενηδουνιάς και Δερβίσης στο BN Sports: «Ύψιστη τιμή η συμμετοχή στη λαμπαδηδρομία – Θα είμαστε η πιο διψασμένη ομάδα στο Παρίσι»

Η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε το απόγευμα της Παρασκευής (26/04) στα χέρια των Γάλλων, στην τελετή Παράδοσης που πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Οι Γιώργος Δερβίσης και Ντίνος Γενηδουνιάς μίλησαν στο BN Sports για την ιδιαίτερη τιμή να συνοδεύσουν τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο Γιάννη Φουντούλη, δίνοντας παράλληλα το δικό τους μήνυμα ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

Δηλώσεις στην Άρτεμη Κλεφτάκη

Σε μία λαμπερή και συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο την Παρασκευή (26/04), η Ελλάδα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία, τη διοργανώτρια των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην τελετή Παράδοσης που σήμανε και την ολοκλήρωση της Λαμπαδηδρομίας των έντεκα ημερών σε όλη τη χώρα.


Μεταξύ των τελευταίων λαμπαδηδρόμων, στην τελετή έλαβαν μέρος σπουδαίοι αθλητές. Τη Φλόγα στο Στάδιο μετέφερε η παγκόσμια πρωταθλήτρια βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, παραδίδοντάς την στη Γαλλίδα -με ελληνικές ρίζες- ολυμπιονίκη του καλλιτεχνικού πατινάζ, Γαβριέλα Παπαδάκη.

Τη δάδα παρέλαβε η παραολυμπιονίκης κολυμβήτρια Μπεατρίς Ες για να καταλήξει στα χέρια του αρχηγού της Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης, Γιάννη Φουντούλη, ο οποίος άναψε τον βωμό στο Καλλιμάρμαρο.

γιαννης_φουντουλης_φλογα.jpg


Στο πλευρό του βρέθηκαν οκτώ συμπαίκτες του από την ομάδα εκείνη που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2021. Μεταξύ αυτών, ο Γιώργος Δερβίσης και ο Ντίνος Γενηδουνιάς, οι οποίοι μίλησαν στο BN Sports για τη συμμετοχή τους στη λαμπαδηδρομία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Τα λόγια μοιάζουν… φτωχά για να περιγράψουν τα συναισθήματά τους και οι ίδιοι δυσκολεύτηκαν να εκφράσουν το πώς ένιωσαν συνοδεύοντας τον αρχηγό τους, Γιάννη Φουντούλη, μέχρι την αφή του βωμού.

«Τα συναισθήματα είναι μοναδικά, δεν μπορώ να τα περιγράψω», είναι τα φορτισμένα λόγια του Γιώργου Δερβίση. «Είμαστε πολύ περήφανοι για τη στιγμή που ζήσαμε. Ήταν κάτι μοναδικό το να εισέλθεις με τους συμπαίκτες σου στο Παναθηναϊκό Στάδιο και να ανάψεις την Ολυμπιακή Φλόγα. Πραγματικά, δεν υπάρχουν λόγια».

εθνικη_ομαδα_Πολο.jpg


Αμοιβαίες ήταν οι πρώτες σκέψεις και του Ντίνου Γενηδουνιά, με ένα ζεστό χαμόγελο να συνοδεύει τα λόγια του:

«Τα συναισθήματά μου είναι παρόμοια. Είμαστε περήφανοι και για την Εθνική ομάδα και για τον αρχηγό μας, Γιάννη Φουντούλη, που είχε την τιμή να ανάψει το βωμό. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που διάλεξε εμάς για αυτή την ύψιστη τιμή».

Η «επίσημη πετυχημένη» των τελευταίων ετών, θα δώσει φυσικά το «παρών» στο Παρίσι, έχοντας πάρει την πρόκριση ήδη από το καλοκαίρι του 2023, μετά τη συμμετοχή της στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Φουκουόκα.

γιαννης_φουντουλης.jpg


Οι διεθνείς πολίστες μένουν ταπεινοί στον στόχο τους και κρατούν χαμηλούς τους τόνους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Υποσχόμαστε ότι θα είμαστε η πιο διψασμένη ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε νίκες και μετάλλιο, βάζουμε ήδη πίεση στον εαυτό μας. Αυτό όμως που μπορούμε δώσουμε ως υπόσχεση στους Έλληνες, είναι ότι θα δουν μια ομάδα πολύ διψασμένη. Θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε το υψηλότερο σκαλί στο βάθρο. Αυτό, βέβαια, θέλει πολλή δουλειά, οπότε μέχρι τότε τα κεφάλια κάτω», τόνισε ο Ντίνος Γενηδουνιάς.

πολιστες.jpg


Η προετοιμασία για το Παρίσι θα ξεκινήσει αφότου ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις των διεθνών με τους συλλόγους τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

«Υποσχόμαστε να τα δώσουμε όλα στην προετοιμασία για να είμαστε στο Παρίσι όσο πιο έτοιμοι μπορούμε», συμπλήρωσε ο Γιώργος Δερβίσης.  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0