Πρόσωπα

Άρης: Έχασε από τον Παναθηναϊκό, αλλά «κέρδισε» τον Ετέμπο (video)

Άρης: Έχασε από τον Παναθηναϊκό, αλλά «κέρδισε» τον Ετέμπο (video)
Ο Άρης έφυγε ηττημένος από το Απόστολος Νικολαΐδης, αλλά έχει έναν λόγο να «χαμογελά»: τον Πίτερ Ετέμπο.
Χρειάστηκε να τον περιμένει για περίπου έναν μήνα, αλλά καθώς φαίνεται, άξιζε τον κόπο.

Πριν την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, ο Πίτερ Ετέμπο είχε αγωνιστεί μόλις για 90 λεπτά με τη φανέλα του Άρη. Ο προπονητής των «κιτρίνων», Άλαν Πάρντιου, πήρε το ρίσκο και δικαιώθηκε. Ακόμα κι όταν τον είδε να αντικρίζει την κίτρινη κάρτα στο 57' και να συμμετέχει στη... σύρραξη, τον κράτησε στο παιχνίδι. 

Ο Νιγηριανός μέσος ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του στο ντέρμπι της Κυριακής (23/10, 1-0). Ατελείωτα τρεξίματα, ανελέητο πρέσινγκ στα αντίπαλα χαφ και εξαιρετικές μεταβιβάσεις. Με λίγα λόγια, «έχτισε» πάνω στις βάσεις που έθεσε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Θεσσαλονικέων.



Στο πρώτο του ματς, κόντρα στον Ιωνικό, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League, ολοκλήρωσε τις 49 από τις 51 πάσες που επιχείρησε! Ένα ποσοστό, της τάξεως του 96%! Απέναντι σε έναν σαφώς πιο ποιοτικό αντίπαλο, ναι μεν «έπεσαν» οι αριθμοί του, αλλά όχι δραματικά.

Το ποσοστό επιτυχίας των μεταβιβάσεών του έφτασε στο 84%, με τις 41 πάσες από τις 49 που έκανε, να βρίσκουν συμπαίκτη. Παράλληλα, είχε πέντε επιτυχημένα τάκλιν απέναντι στο σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά και δύο σημαντικά κλεψίματα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τόσο από τους αριθμούς του, όσο και από τον κύριο χώρο δράσης του, ο Άρης βρήκε έναν κεντρικό χαφ, που «οργώνει» τον άξονα, ακόμα κι όταν χρειάζεται να βγει από τον «φυσικό» του χώρο και να επικεντρωθεί σε πιο αμυντικό ρόλο.

etebo.png

Η βελτιωμένη εικόνα των «κιτρίνων» δεν είναι μόνο έργο του Ετέμπο, αλλά σίγουρα, ο Νιγηριανός χαφ φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Ο Άλαν Πάρντιου φαίνεται πως βρήκε τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση, κι από τη στιγμή που τον έριξε αμέσως στα βαθιά, κι αυτός ανταποκρίθηκε, έχει κάθε λόγο να νιώθει δικαιωμένος.

Τόσο αυτός, όσο και ο σύλλογος που τον απέκτησε με... buzzer beater στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Αν συνεχίσει να «παίρνει» τόσα από τον 26χρονο χαφ, που αγωνίζεται ως δανεικός από την Στόουκ, το μοναδικό ερωτηματικό θα είναι πώς θα κατορθώσει να τον κάνει μόνιμο κάτοικος Θεσσαλονίκης. Ο δρόμος, όμως, έως αυτό το «βήμα» είναι μακρύς.

Πρώτο δείγμα, θετικό, αλλά η σεζόν, και μαζί της και ο Ετέμπο, έχουν πολύ δρόμο ακόμα...

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0