Πρόσωπα

«Ικάρντι για Παναθηναϊκό»: Ποια τα οικονομικά δεδομένα, ενός τέτοιου σεναρίου;

«Ικάρντι για Παναθηναϊκό»: Ποια τα οικονομικά δεδομένα, ενός τέτοιου σεναρίου;

Στο ερώτημα «κατά πόσο είναι εφικτό», οι αριθμοί δίνουν τις πρώτες... εκτιμήσεις!

Ο άλλοτε άσος της ΑΕΛΤουμέρ Μετίν έριξε τη «βόμβα» και λίγες ημέρες αργότερα, οι φήμες για ελληνικό ενδιαφέρον για τον Μάουρο Ικάρντι, επανήλθαν.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Τουρκίας, ο Παναθηναϊκός «γλυκοκοιτάζει» την περίπτωση του Αργεντίνου σταρ της Γαλατάσαραϊ και προφανώς, το πρώτο ερώτημα στο μυαλό όλων, ήταν το «κατά πόσο είναι εφικτό».

Αγωνιστικά, σαφώς και θα χρειαζόταν κάποιος εκ των σέντερ φορ, δηλαδή Σπόραρ ή Ιωαννίδη, να αποχωρήσει. Έστω ότι στη λογική, «όλοι οι καλοί χωράνε», θα βρισκόταν μία λύση. Το πραγματικό «αγκάθι», όμως, είναι στο οικονομικό.

Ο Μάουρο Ικάρντι δεσμεύεται με συμβόλαιο 6 (!) εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, έως το 2026! Η Γαλατάσαραϊ, δηλαδή, θα τον «χρυσώσει» με 18 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, γι' αυτό το χρονικό διάστημα. Ένα ποσό απαγορευτικό όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά για κάθε ελληνικό σύλλογο.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς, πως το ακριβότερο συμβόλαιο αυτήν τη στιγμή στο «Τριφύλλι», είναι ο Μπερνάρ, που υπολογίζεται ότι λαμβάνει 2.5 εκατ. ευρώ ετησίως. Και πάλι, είναι μόλις το 42% του ποσού που μπαίνει στον τραπεζικό λογαριασμό του Ικάρντι, κάθε χρόνο.

Κρίνοντας την υπόθεση οικονομικά και μόνο, αν υπάρξει συνέχεια στο εν λόγω σενάριο, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπέρβαση των τελευταίων εντός στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Άλλωστε, ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο, κάτι που σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να καλύψει και τις απαιτήσεις του τουρκικού συλλόγου, που το καλοκαίρι του 2023, πλήρωσε 10 (!) εκατομμύρια ευρώ στην Παρί Σεν Ζερμέν, για να τον αποκτήσει.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0