Πρόσωπα

Ο Λεσόρ περιμένει να... ακούσει το «MVP» από τη EuroLeague: Χάνεται αυτό το βραβείο; (video)

Ο Λεσόρ περιμένει να... ακούσει το «MVP» από τη EuroLeague: Χάνεται αυτό το βραβείο; (video)

Ο Ματίας Λεσόρ είναι, από πολλές απόψεις, το απόλυτο φαβορί για το βραβείο του MVP της EuroLeague. Υπάρχει τρόπος κάποιος… αντίζηλος ικανός να του το στερήσει;

Αν πέρυσι δεν υπήρχε ο Σάσα Βεζένκοφ και η αδιανόητη σεζόν του, ο Ματίας Λεσόρ θα αποτελούσε το πρώτο φαβορί για το βραβείο του MVP της EuroLeague

Φέτος ο Γάλλος ανέβηκε μια ακόμα «πίστα», καθώς διατήρησε ακέραιους τους αριθμούς και τον κομβικό ρόλο του και στη νέα του ομάδα, αλλά παράλληλα κατάφερε να εξασφαλίσει και την παρουσία του στο Final 4, στοιχείο που, καλώς ή κακώς, αποτελεί σχεδόν κανόνα για να δώσει σε κάποιον παίκτη η EuroLeague το MVP.

Ο Λεσόρ μοιάζει ο μοναδικός παίκτης που πληροί όλες τις προυποθέσεις για να αναδειχθεί MVP. Αν υπάρχουν δύο παίκτες που μπορούν να τον «κοντράρουν», αυτοί είναι ο μοναδικός που μπορεί να τον ανταγωνιστεί σε αριθμούς και σε απόδοση (Μάικ Τζέιμς) ή ο καλύτερος παίκτης της ομάδας που κυριάρχησε απόλυτα στη φετινή διοργάνωση (Φακούντο Καμπάτσο).

 

Ματίας Λεσόρ

Μάικ Τζέιμς

Φακούντο Καμπάτσο

Λεπτά συμμετοχής

29:32

31:40

25:14

Πόντοι

13.7

17.9

11.7

Ριμπάουντ

6.2

4.1

2.9

Ασίστ

1.4

5.1

6.5

PIR (Αξιολόγηση)

19.6

19.4

16.9


Ο Μάικ Τζέιμς, μπορεί στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν να θεωρούταν το φαβορί για το βραβείο του MVP, αλλά στα Play Offs έριξε κατά πολύ τους μέσους όρους του και αποκλείστηκε, επομένως η περίπτωσή του αποδυναμώθηκε, τόσο ως προς τα ατομικά, όσο και ως προς τα ομαδικάκριτήρια.

Ο Καμπάτσο έπαιξε για μεγάλο διάστημα της κανονικής περιόδου, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό, με… σβηστές μηχανές, χωρίς υψηλό χρόνο συμμετοχής και με εμφανή τη διάθεση συντήρησης. Στα Play Offs, γύρισε απότομα τον διακόπτη, απέναντι σε έναν ομολογουμένως ευνοϊκό αντίπαλο, και έπαιξε σε μια ταχύτητα που ελάχιστοι μπορούν να πιάσουν στην Ευρώπη.

Ο Ματίας Λεσόρ, όμως, είναι αυτός που έπαιξε… στα κόκκινα όλη τη σεζόν, ενώ στα κρίσιμα ανέβασε ακόα περισσότερο την απόδοσή του. Αν δεν αντιμετώπιζε τόσο μεγάλο πρόβλημα από τη γραμμή των βολών, οι αριθμοί του στα Play Offs θα ξέφευγαν σε δυσθεώρητα ύψη.

Όπως και να ‘χει, γίνεται κατανοητό πως ο Λεσόρ πληροί τον πιο ολοκληρωμένο συνδυασμό κριτηρίων για το MVP. Αν κρίνουμε, βέβαια, από τις επιλογές των δύο κορυφαίων πεντάδων της EuroLeague, μπορούμε να πούμε πως πολλές φορές οι στατιστικές αναλύσεις δεν έχουν σημασία και τα κριτήρια είναι ασαφή, οπότε περιμένουμε με ενδιαφέρον, να δούμε που θα καταλήξει ένα από τα σημαντικότερα βραβεία της χρονιάς.



Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0