Πρόσωπα

Η Ντεπορτίβο «αναγεννήθηκε» από τον Λούκας Πέρεθ: Ο λαϊκός ήρωας του Ριαθόρ που επέστρεψε και την οδήγησε στην άνοδο! (video)

Η Ντεπορτίβο «αναγεννήθηκε» από τον Λούκας Πέρεθ: Ο λαϊκός ήρωας του Ριαθόρ που επέστρεψε και την οδήγησε στην άνοδο! (video)

Άφησε τη La Liga τον Ιανουάριο του 2023 και γύρισε στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια της 3ης κατηγορίας με έναν και μοναδικό σκοπό: Να την βοηθήσει να επιστρέψει στις «υψηλές πτήσεις» του ισπανικού ποδοσφαίρου. Ο Λούκας Πέρεθ τα κατάφερε και, 16 μήνες μετά, οδήγησε την «αγαπημένη» του στη La Liga 2, κάνοντας ένα... ρομαντικό όνειρο πραγματικότητα!

Ο Λούκας Πέρεθ είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο «παραμύθι» που ο ίδιος συνέγραψε, όταν αποφάσισε να επιστρέψει στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για να την βοηθήσει να κερδίσει την άνοδο από την 3η κατηγορία.

Έτσι, η ιστορία «γράφτηκε» το απόγευμα της Κυριακής (12/05) στο κατάμεστο Ριαθόρ, όπου απέναντι στην Μπαρτσελόνα Β’, η Ντεπορτίβο χρειαζόταν νίκη για να εξασφαλίσει μαθηματικά την άνοδό της στη 2η κατηγορία της Ισπανίας.

Η ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι φίλοι της ομάδας ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Άπαντες περίμεναν πώς και πώς τη νίκη που θα οδηγούσε το σύλλογο ένα βήμα πιο κοντά στη La Liga, αφού από το 2020 η Ντεπορτίβο βρίσκεται στην 3η τη τάξει κατηγορία.

Και ποιος θα ήταν ο καταλληλότερος για να την επαναφέρει στη La Liga 2, εάν όχι ο Λούκας Πέρεθ; Ο 35χρονος Ισπανός, με υπέροχη εκτέλεση φάουλ στο 57’, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 που έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και έστειλε στα… ουράνια τον κόσμο στο Ριαθόρ και όχι μόνο.


Η ιστορία γίνεται ακόμη πιο «ρομαντική» εάν σκεφτεί κανείς ότι ο Πέρεθ αποφάσισε να αφήσει τη La Liga και την Κάντιθ τον Ιανουάριο του 2023 για να επιστρέψει στην αγαπημένη του Λα Κορούνια. Με έναν και μοναδικό σκοπό, να την βοηθήσει να επιστρέψει σιγά-σιγά εκεί που ανήκει, στα «σαλόνια» του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, η θέλησή του να μετακομίσει στην ομάδα της γενέτειράς του ήταν τόσο μεγάλη, που από το 1 εκατομμύριο ευρώ της μεταγραφής του από την Κάντιθ, έβαλε ο ίδιος το μισό ποσό από την τσέπη του!

Τώρα, 16 μήνες μετά, δικαιώνεται και δικαιώνει τον σύλλογο που πίστεψε σε αυτόν, αφού το δικό του γκολ συνεπάγεται και την «αναγέννηση» που τόσο πολύ χρειαζόταν η ομάδα και ο κόσμος της! Ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ, έχει συμβάλει τα μέγιστα, με 12 γκολ και 17 ασίστ σε 30 συμμετοχές για το πρωτάθλημα στη φετινή σεζόν.

Ασφαλώς, πρόκειται για μία ακόμη υπέροχη και συγκινητική ιστορία, από αυτές που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει.  


Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0