Πρόσωπα

«Ένας χρόνος και... μεταγραφή!»: Θα αλλάξει συνήθειες ο Ελ Κααμπί, για χάρη του Ολυμπιακού; (video)

«Ένας χρόνος και... μεταγραφή!»: Θα αλλάξει συνήθειες ο Ελ Κααμπί, για χάρη του Ολυμπιακού; (video)

Μία περιπέτεια στην Ευρώπη, που θα του μείνει… αξέχαστη! Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ζει μια χρονιά «όνειρο» στον Ολυμπιακό. Θα σταθεί όμως ικανή, για να αλλάξει τις μεταγραφικές του «συνήθειες»;

Έχει πατήσει… γκάζι και δεν κοιτά πίσω ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί! Η σεζόν του Μαροκινού επιθετικού στον Ολυμπιακό, μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι. Και δεν είναι τόσο τα 32 γκολ, σε 47 συμμετοχές.

Είναι το… όνειρο που ζει στην Ευρώπη με τους «ερυθρόλευκους». Μία πορεία, που φέρει την «σφραγίδα» του, καθώς η επίτευξη 10 τερμάτων, αποκλειστικά στις νοκ-άουτ φάσεις του Europa Conference League, δεν είναι αμελητέο επίτευγμα…

Η θέληση των Πειραιωτών για παραμονή του Ελ Κααμπί είναι δεδομένη. Γι’ αυτό και έχει ήδη δεχθεί πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του. Ωστόσο, οι «σειρήνες» του εξωτερικού έχουν αρχίσει να… ηχούν.

Σαουδική Αραβία, Κατάρ και… Premier League, αναφέρει δημοσίευμα από το Μαρόκο. Μετά από τέτοια χρονιά, θα πει «αντίο»; Η αλήθεια είναι πως στο παρελθόν, το έπραξε πολλές φορές!

Κατά βάση, ο Ελ Κααμπί αλλάζει ομάδα σχεδόν κάθε χρόνο! Ρίχνοντας μια ματιά στην, έως τώρα, καριέρα του, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως ο Μαροκινός δείχνει μια «τάση» στα μονοετή συμβόλαια.

Από την Καζαμπλάνκα όπου ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία, ήρθε η μεταγραφή στη Μπερκάν, στην οποία έμεινε έναν χρόνο, για να ακολουθήσει το καλοκαίρι του 2018 η μετακίνηση στη Χεμπέι, έναντι 6 εκατομμυρίων.

Από εκεί, ήρθε ο εξάμηνος δανεισμός στην Ουιντάντ το 2019, μέχρι να επιστρέψει και πάλι στην ομάδα του τον Δεκέμβριο, παραμένοντας μέχρι τον Οκτώβριο του 2020. Τότε, μετακινήθηκε για πρώτη φορά ως ελεύθερος. Μία συνήθεια που θα… κρατούσε σταθερά!

Επέστρεψε ξανά στην Ουιντάντ, ώσπου το καλοκαίρι του 2021, αποφάσισε να κάνει το ευρωπαϊκό ταξίδι. Δοκίμασε την τύχη του στην Χαταϊσπόρ, όπου «έσπασε» για λίγο τις συνήθειές του, αλλά τον Μάρτιο του 2023, είπε και πάλι να αλλάξει… παραστάσεις!

ela.webp

Προορισμός το Κατάρ και η Αλ Σαντ, μόλις για πέντε μήνες. Διότι μετά, είχε έρθει η σειρά του Ολυμπιακού. Η συνέχεια γνωστή και… ιστορική για τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Οι «ερυθρόλευκοι» σε λίγες ημέρες έχουν ραντεβού με την ιστορία, στον τελικό του Conference League. Μετά από αυτό ωστόσο, θα χρειαστεί να «πονοκεφαλιάσουν» και για την… αιχμή του δόρατός τους.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται, είναι ένα: «Είναι ικανή η διαστημική σεζόν του Μαροκινού στον Πειραιά, να διαφοροποιήσει τις συνήθειές του;»

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0