Πρόσωπα

Λεάντρο Τροσάρ: Ήρθε για κομπάρσος αλλά όταν… καίει η μπάλα εξελίσσεται σε «killer»! (video)

Λεάντρο Τροσάρ: Ήρθε για κομπάρσος αλλά όταν… καίει η μπάλα εξελίσσεται σε «killer»! (video)

Ο Τροσάρ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συνεχίζει να αποδεικνύει πως τα 24 εκατομμύρια ευρώ, που έδωσε η Άρσεναλ για να τον αποκτήσει, ήταν και είναι υπερβολικά λίγα.

Αγώνα δρόμου κάνει η Άρσεναλ για να προλάβει τη Μάντσεστερ Σίτι στη φοβερή «μάχη» τίτλου που βλέπουμε φέτος στην Premier League. Οι «πολίτες» έχουν τον πρώτο λόγο, καθώς με ένα 2/2 «κλειδώνουν» οριστικά και το φετινό πρωτάθλημα. Όμως δεν μπορούν να δείξουν στιγμή χαλάρωσης, διότι οι «κανονιέρηδες» έχουν βάλει ως στόχο… ζωής να φτάσουν και πάλι στην κορυφή της Αγγλίας.

Ένας παίκτης που παραθέτει κατάθεση ψυχής. Κάθε βδομάδα στον αγωνιστικό χώρο, είναι ο Λεάντρο Τροσάρ. Ο Βέλγος αποκτήθηκε από τους Λονδρέζους τον Ιανουάριο του 2023, από τη Μπράιτον, με το ποσό των 24 εκατ. ευρώ. Τότε η μεταγραφή του, είχε την ταμπέλα του «value for money». Μικρό κόστος, για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να καλύψει σε έναν αρκετά ικανοποιητικό βαθμό, το αριστερό άκρο της επίθεσης, όταν ο Μαρτινέλι έχει… ρεπό.

0_Leandro-Trossard-Gabriel-Martinelli-and-Arsenal.webp

Ο Τροσάρ όμως δείχνει πως έχει αρπάξει από τα «μαλλιά» την ευκαιρία αυτή που του έχει δώσει ο Αρτέτα και έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε ένα βασικότατο «γρανάζι» της μηχανής τους Ισπανού τεχνικού.

Ο Βέλγος τη φετινή χρονιά, έχει πετύχει 17 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, αυτό όμως δεν είναι το πιο εντυπωσιακό του επίτευγμα. Με το τέρμα που πέτυχε απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για την 37η αγωνιστική της Premier League (12/03, 0-1), επιβεβαίωσε τον κανόνα, που έχει θέσει ο ίδιος στον εαυτό του. Ο Τροσάρ είναι ο άνθρωπος των σπουδαίων ματς, για την Άρσεναλ.

Έχει καταφέρει να «πληγώσει» σχεδόν όλες τις μεγάλες ομάδες του αγγλικού ποδοσφαίρου. Στα δύο φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος απέναντι στην Τσέλσι, κατάφερε να σκοράρει από μία φορά. Γκολ βρήκε και απέναντι στη Λίβερπουλ, στην εντός έδρας νίκη με 3-1 (02/04). «Θύμα» του έπεσε η Μάντσεστερ Σίτι, στην αρχή της χρονιάς, στον τελικό του Community Shield, στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, με τους «κανονιέρηδες» να σηκώνουν εν τέλει το τρόπαιο, μετά την «ψυχοφθόρο» διαδικασία των πέναλτι (08/06, 1-1 4-1 πεν.).


Μονάχα η Τότεναμ κατάφερε να ξεφύγει από τον Τροσάρ τη φετινή χρονιά. Όχι όμως η Πόρτο, ούτε και η Μπάγερν Μονάχου στο Champions League, με τον Βέλγο να προσθέτει και αυτά τα δύο τέρματα στη «συλλογή» με τα άκρως σημαντικά γκολ, που έχει πετύχει τη φετινή χρονιά.


Πλέον ο Τροσαρ δεν θεωρείται μία μεταγραφή «value for money», αλλά μία… ληστεία της Άρσεναλ, που τον αγόρασε με ένα τόσο χαμηλό ποσό.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0