Πρόσωπα

Ντιόγο Ζότα: Βρέθηκε Πορτογάλος με περισσότερα γκολ στα μέσα της σεζόν από τον… Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ντιόγο Ζότα: Βρέθηκε Πορτογάλος με περισσότερα γκολ στα μέσα της σεζόν από τον… Κριστιάνο Ρονάλντο!

Μπορεί να αναφερόμαστε συχνά-πυκνά στην εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται ο Ντιόγο Ζότα, όμως όσα κάνει ο Πορτογάλος, αναλογικά με τους αριθμούς του, δεν συγκρίνονται ούτε με τα πεπραγμένα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Να σημειωθεί, πως έχουμε φτάσει στη μέση της σεζόν!

Προφανώς και δεν μπορούμε να μπούμε στην διαδικασία να συγκρίνουμε την σεζόν που διανύουν η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, διότι μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους.

Από τη μία πλευρά, έχουμε το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ που «γράφει» κυριολεκτικά ιστορία. Βρισκόταν στο -14 στα μέσα Γενάρη και δύο μήνες μετά, φιγουράρει στην δεύτερη θέση της Premier League και στο -1, με ίδια ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Έχει πάρει το Λιγκ Καπ από την Τσέλσι, έχει εξασφαλίσει μία θέση στα ημιτελικά του FA Cup στο Wembley και έχει προκριθεί και στους «8» του Champions League, μετρώντας μόλις μία ήττα σε οκτώ αναμετρήσεις και… καμία ισοπαλία.

Συνεπώς, η Λίβερπουλ διεκδικεί κάθε τίτλο σε κάθε θεσμό που έχει πάρει μέρος, για πρώτη φορά στην ιστορία της, μιας και την σεζόν 1983-84, ναι μεν τα πήρε… όλα, αλλά αποκλείστηκε τον Φεβρουάριο από το FA Cup, από την Μπράιτον της δεύτερης κατηγορίας.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε μία ιδιαίτερη έκδοσή της, που την καθιστά άτιτλη για πέμπτη σερί σεζόν! Βρίσκεται στην 6η θέση στην Premier League, διεκδικεί την τετράδα αλλά δεν είναι φαβορί, αποκλείστηκε από τα Κύπελλα Αγγλίας και αισίως έμεινε εκτός Champions League, χάνοντας με 1-0 στο Όλντ Τράφορντ από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα, πως ούτε ο Κλοπ μπορεί να μπει σε σύγκριση με τον Ραλφ Ράνγκνικ, που δεν ξεκίνησε την σεζόν, αλλά ούτε και η ποιότητα του ρόστερ των δύο συλλόγων, με το 5-0 του πρώτου γύρου να αποδεικνύει τον λόγο.

Ωστόσο, μπορούμε να συγκρίνουμε τα πεπραγμένα των ποδοσφαιριστών της εκάστοτε ομάδας και να αναφέρουμε ένα εντυπωσιακό στατιστικό που αφορά δύο συμπατριώτες. Δύο Πορτογάλους.

Τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου με 807 γκολ και τον Ντιόγο Ζότα, που φιγουράρει στην δεύτερη θέση των παικτών με τα περισσότερα γκολ για την Λίβερπουλ σε όλη την σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις.
ronaldo_1_1.jpg

Αμφότεροι είναι ιδιαίτερα επιδραστικοί στις ομάδες τους, αλλά ο Ζότα έχει καταφέρει σε μία σεζόν που ο Ρονάλντο «γράφει» ιστορία με γκολ και χατ-τρικ να τον ξεπερνά συνολικά!

Μετρά 19 γκολ σε όλους τους θεσμούς, ενώ ο σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει 18! Προφανώς, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το γεγονός πως ο Ζότα παίζει σε δύο περισσότερες διοργανώσεις.
JW-TOP-PORTUGUESE-SCORERS-1.webp

Έτσι άλλωστε ξεπέρασε τον Ρονάλντο. Σκόραρε έπειτα από ασίστ του Κώστα Τσιμίκα απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ και έφτασε τα 19 γκολ, έναντι 18 του συμπατριώτη του!

Όπως και να έχει όμως, δεν είναι κάτι που βλέπουμε συχνά. Γενικότερα, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τον Ρονάλντο στην πρώτη θέση, ανεξαρτήτως συζήτησης. Όχι όμως φέτος, στα συνολικά γκολ. Όχι απέναντι στον Ντιόγο Ζότα.

Προς το παρόν, 19 ο παίκτης της Λίβερπουλ και ένα λιγότερο ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Πόσο θα πρέπει να αποθεώσουμε τον δεύτερο όμως αν εν τέλει τον προσπεράσει, παίζοντας σε δύο λιγότερους θεσμούς;

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0