Πρόσωπα

Ο Λαρεντζάκης έκανε ό,τι ξέρει καλύτερα: «Χτύπησε» με... κρύο αίμα, για το break του Ολυμπιακού στην Βαρκελώνη! (video)

Ο Λαρεντζάκης έκανε ό,τι ξέρει καλύτερα: «Χτύπησε» με... κρύο αίμα, για το break του Ολυμπιακού στην Βαρκελώνη! (video)

Αφανής ήρωας του Ολυμπιακού στην νίκη του επί της Μπαρτσελόνα (24/4, 75-77); Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης! Στις βολές που «έκαιγαν», εκείνος… ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Και πώς να γινόταν αλλιώς, όταν το έχει πράξει τόσες και τόσες φορές!

Όταν η μπάλα «καίει» βλέπουμε παίκτες με εξωπραγματικά ποσοστά ευστοχίας να αστοχούν. Ο 30χρονος σούτινγκ γκαρντ των «ερυθρόλευκων», όμως, στα κρίσιμα σημεία είναι εκεί!

Αφού ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πέντε φορές ήταν ο άνθρωπος που με τις βολές του «ξεκλείδωσε» σημαντικούς αγώνες!

Τι και αν ο Λαρεντζάκης αγωνίστηκε μόλις 6:42 στην αναμέτρηση κόντρα στην Μπαρτσελόνα (24/4), ήταν αυτός που έβαλε το λιθαράκι του, με έναν τρόπο που μας έχει συνηθίσει!

Ο τραυματισμός του Πετρούσεφ σε προσπάθειά του για lay up, 35 δευτερόλεπτα πριν την λήξη και με τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά στο σκορ με 75-72, έφερε έντονο «πονοκέφαλο» στον Μπαρτζώκα, αφού έπρεπε να επιλέξει τον άνθρωπο που θα εκτελούσε τις πιο σημαντικές βολές του αγώνα.

Από ότι φαίνεται όμως, ο «εκλεκτός» Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήξερε ήδη τι έπρεπε να κάνει!


Η αρχή έγινε το 2021 στο Τελ Αβίβ, όταν ο Ολυμπιακός επικρατούσε με 89-87 στην παράταση της Μακάμπι, με το ρολόι στα 10 δευτερόλεπτα πριν την λήξη και το σκορ στο 86-85 υπέρ των «ερυθρολεύκων».

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν αυτός που με τρεις εύστοχες βολές σε 7 δευτερόλεπτα έδωσε το ροζ φύλλο στην ομάδα του Πειραιά.


Την περσινή σεζόν ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την σεζόν με 3/3 στην Ισπανία απέναντι σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπασκόνια.

Απέναντι στη τελευταία, οι Πειραιώτες τα βρήκαν «σκούρα» και βρέθηκαν μόλις στο +3 πέντε δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα, με τον Έλληνα διεθνή να ευστοχεί σε δύο ελεύθερες βολές και να μετατρέπει το σκορ σε 97-92 «κλειδώνοντας» την νίκη για την ομάδα του.

Τις τελευταίες δύο φορές που κλήθηκε ο Λαρεντζάκης να εκτελέσεις ελεύθερες βολές που «έκαιγαν» ήταν την φετινή σεζόν, απέναντι στην Παρτιζάν!

Στον αγώνα του ΣΕΦ ήταν αυτός, που οκτώ δευτερόλεπτα πριν την λήξη της παράτασης. έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στην ομάδα του Μπαρτζώκα, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 98-94 (19/10)!

Τελευταία φορά που μίλησε η ψυχραιμία του Λαρεντζάκη ήταν στην νίκη του Ολυμπιακού με 74-69 (28/3) απέναντι στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Με το σκορ στο 66-65 1:45 πριν την λήξη οι δύο εύστοχες βολές του 30χρονου έδωσαν «αέρα» τριών πόντων στον Ολυμπιακό, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην νίκη των «ερυθρόλευκων!

Διονύσης Καλαϊζής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0